1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

GPU Database

Discussion in 'Comments & Feedback' started by W1zzard, Oct 24, 2004.

  1. JALOOS New Member

    Joined:
    Feb 1, 2005
    Messages:
    29 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    British Columbia
    ouch that hurts not all the makers of the 6600GT AGP cripple their cards with the 450 memory clock.
    Only a couple do most ship 500.
    just messin around nothin serious here.
     
  2. Baum

    Joined:
    Feb 16, 2005
    Messages:
    475 (0.13/day)
    Thanks Received:
    39
    Location:
    Germany,Hannover
    Nice Database it helped me some times
    Thx
    Baum
     
  3. SparrowTech New Member

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Messages:
    8 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    X800pro VIVO core

    I have an X800pro VIVO PCI-E card with a 423 core
    Speed 475 Mem 450
     
  4. Splinter New Member

    Joined:
    Apr 13, 2005
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    gecube 9800 Xtreme RV370 8 pipelines

    Hiya i was in the bios section browsing to see if there was any specs on the bios...
    My VideoCard is a Gecube 9800 Xtreme 256mb and 128bit
    THought it might have been a strange combination,,,,

    This is taken from ATi Tool
    Cheers

    ______________________________
    General
    Display adapter Radeon 9800XT (4E4A)
    Core Name RV370
    SubVendor GeCube\GeXCube\GIGACUBE (18BC)
    SubDevice 0550

    BUS 2
    Device 0
    Function 0
    Base Address 0 D8000008
    Base Address 1 0000D001
    Base Address 2 E8030000
    Base Address 3 00000000
    Catalyst Registry Path
    System\CurrentControlSet\Control\Video\{991A5501-CA5B-431A-92FE-1E15C605C126}\0000
    ______________________________
    Clock Information
    BIOS VPU 385.00
    Current VPU 384.75
    BIOS MEM 284.00
    Current MEM 283.50


    ______________________________
    Radeon PCI configuration space
    00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 0A 0B 0C 0D 0E 0F
    00 02 10 4A 4E 87 00 B0 02 00 00 00 03 08 20 80 00
    10 08 00 00 D8 01 D0 00 00 00 00 03 E8 00 00 00 00
    20 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 BC 18 50 05
    30 00 00 00 00 58 00 00 00 00 00 00 00 13 01 08 00
    40 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 BC 18 50 05
    50 01 00 02 06 00 00 00 00 02 50 30 00 1B 02 00 FF
    60 02 43 00 1F 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
    70 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
    80 05 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
    90 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
    A0 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
    B0 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
    C0 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
    D0 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
    E0 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
    F0 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
    ______________________________
    Hardware Information
    Installed memory 256 Mb
    Memory Type DDR SDRAM
    Memory Width 128 bit
    Active Rendering Pipelines 8


    ______________________________
    Radeon Registers
    RADEON_BIOS_0_SCRATCH 00000004
    RADEON_BIOS_1_SCRATCH 0200C000
    RADEON_X_MPLL_REF_FB_DIV 01392A04
    RADEON_XCLK_CNTL 00DF8002
    RADEON_MCLK_CNTL 55021212
    RADEON_XDLL_CNTL 0400BC30
    RADEON_XPLL_CNTL 48001600
    GB_TILE_CONFIG 00010017
    MC_TIMING_CNTL 1A391C22
    MC_SDRAM_MODE_REG 31420042
    MC_REFRESH_CNTL 00004022

    ______________________________
    Video BIOS Information
    Version 008.015.102.000
    Part Number BK-ATI VER008.015.102.000
    Date 2004/10/13 13:55

    ______________________________
    Controller Configurations
    Controller 0
    Active Connections:
    -Primary Display 1280x1024x75
    Controller 1
    Active Connections:
    No Active Connections
     
  5. Whipme New Member

    Joined:
    May 17, 2005
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Pretoria, South Africa
    Hi,
    I have a Gigabyte X800 PCI-Express (GV-RX80256D).
    It's a 12pipe, 256mb, 256bit, GDDR3 non-pro non-XT version.
    It runs at 400/580 by default.

    i don't see it on your table, do you know what core it is?
    and more importantly, can it be modded to XT?
     
  6. spazmire11 New Member

    Joined:
    May 18, 2005
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    hey i just bought myself a x800xt aiw card its got 500/500 core/mem same basic thing as a x800xt norm its agp btw. just thought id let u no
     
  7. Nergal New Member

    Joined:
    Nov 5, 2004
    Messages:
    243 (0.07/day)
    Thanks Received:
    10
    Location:
    Belgium, Leuven
    I'm just wondering if you can add the older GF series as well?
    At least the GF4Ti should be added
     
  8. Ray Adams New Member

    Joined:
    Aug 24, 2004
    Messages:
    7 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Upcoming ATI chips.
    DevID=Core Name - Engine Name
    7104=R520 - R520 GL 16P
    7105=R520 - R520 GL 12P
    7108=R520 - R520 16P HiClk
    7109=R520 - R520 16P
    710A=R520 - R520 12P
    710B=R520 - R520 8P
    710C=R520 - R520 4P
    7120=R520 - R520 Secondary
    7124=R520 - R520 GL 16P Secondary
    7125=R520 - R520 GL 12P Secondary
    7128=R520 - R520 16P HiClk Secondary
    7129=R520 - R520 16P Secondary
    712A=R520 - R520 12P Secondary
    712B=R520 - R520 8P Secondary
    712C=R520 - R520 4P Secondary
    71C0=RV530 - RV530 XT
    71C2=RV530 - RV530 PRO
    71C4=M56 - M56 GL
    71C5=M56 - M56-P
    71C6=RV530 - RV530 LE
    71CE=RV530 - RV530 VE
    71D2=RV530 - RV530 GL
    71DE=RV530 - RV530 SE
    71E0=RV530 - RV530 XT Secondary
    71E2=RV530 - RV530 PRO Secondary
    71E4=M56 - M56 GL Secondary
    71E5=M56 - M56-P Secondary
    71E6=RV530 - RV530 LE Secondary
    71EE=RV530 - RV530 VE Secondary
    71F2=RV530 - RV530 GL Secondary
    71FE=RV530 - RV530 SE Secondary

    ________
    I can not to decrypt Marketing names for these chips yet :(
     
  9. SpecialForces New Member

    Joined:
    Jun 5, 2005
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    From when does the RV280 have 2 vertex engines?
     
  10. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    15,012 (3.90/day)
    Thanks Received:
    11,878
    it always had .. what do you think how many are the right number?
     
  11. SpecialForces New Member

    Joined:
    Jun 5, 2005
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    One of course.I've searched a lot of 9200 and 9250 reviews , ATI tech PDFs and there is no mention about two vertex engines.

    By the way - I've got R9000 (RV250) which one has 1 vertex engine.
    RV280 is a RV250+AGPx8 .

    Also I'm a webmaster of Polish Web Site related to ATI products - http://www.radeon.fc.pl .


    P.S Of course if I am wrong I will apologize and correct myself :).
     
    Last edited: Jun 5, 2005
  12. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    15,012 (3.90/day)
    Thanks Received:
    11,878
    you are right .. fixed .. any other errors you can see? ;)
     
  13. SpecialForces New Member

    Joined:
    Jun 5, 2005
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    9250 RV280 AGP 64/128/256MB DDR 240Mhz 200Mhz 128 Bits 2 / 4

    High-eng cards - I don't know :).

    BTW nice table, worth printing :).
     
  14. Agent_D New Member

    Joined:
    Jun 8, 2005
    Messages:
    85 (0.02/day)
    Thanks Received:
    1
    just figured id post a few extras, their older but just for info sake, i have a Radeon 9000 PRO 64mb that has a 64 bit bus instead of 128bit :( sadness.

    also for the 8500 series, there were some in 230MHz core and 230MHz memory, and also some with 128MB of ram.
     
  15. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    15,012 (3.90/day)
    Thanks Received:
    11,878
    both fixed
     
  16. Agent_D New Member

    Joined:
    Jun 8, 2005
    Messages:
    85 (0.02/day)
    Thanks Received:
    1
    whoops i forgot, my 64bit 9000 pro's clocks are 200MHz core and 175MHz memory, really low for some reason, but im running it at 275/220 perfectly stable. at first i didnt think i had gotten a 9000 pro but i took off the heatsink/fan to put Arctic Silver 5 and it says 9000 Pro on the chip. highest before Arctic silver 5 was 250MHz core, allowed me to go to 275MHz just by adding the AS5 :)
     
  17. mwolfman New Member

    Joined:
    Nov 17, 2004
    Messages:
    12 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    There is a X800VE AIW with lower memory settings (400) but 425 Mhz core
     
  18. grazzhoppa New Member

    Joined:
    Apr 16, 2005
    Messages:
    221 (0.06/day)
    Thanks Received:
    3
    ATI

    x800gt - r423 or r480 - pci express - 128MB of DDR - 475MHz core (usually) - usually around 350MHz mem - 128bit - 6 vertex / 8 pixel pipelines - DX9.0, PS2.0 VS2.0

    x800gt - r423 or r480 - pci express - 258MB GDDR3 - 475MHz core (usually) - around 490MHz mem - 256bit - 6 vertex / 8 pixel pipelines - DX9.0 PS2.0 VS2.0

    There are a lot of variations with the x800gt, but I think those numbers are close to what most companies are putting out.

    Nvidia

    7800GTX - G70 - pci express - 256 GDDR3 - 430MHz core - 600MHz memory - 256bit - 8 vertex / 24 pixel pipelines - DX9.0 PS3.0 VS3.0

    7800GT - G70 - pci express - 256MB GDDR3 - 400MHz core - 500MHz memory - 256bit - 7 vertext / 20 pixel pipelines - DX9.0 PS3.0 VS3.0
     
  19. Agent_D New Member

    Joined:
    Jun 8, 2005
    Messages:
    85 (0.02/day)
    Thanks Received:
    1
    ATI Radeon 8500 128MB 275MHz/275MHz - 250MHz/250MHz

    ATI Radeon 8500 64MB 230MHz/230MHz
     
  20. mwolfman New Member

    Joined:
    Nov 17, 2004
    Messages:
    12 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    I found out one more thing about that one, 4 pipelines... sorry forgot to post it
     
  21. denoxis New Member

    Joined:
    Sep 21, 2005
    Messages:
    4 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Hi,

    6800 LE is 128MB only, AFAIK. Or maybe 256/128, but definetly not only 256MB.

    Thanks for the database, BTW. Very nice.
     
  22. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    15,012 (3.90/day)
    Thanks Received:
    11,878
    made it 128/256 .. i know a 256 mb le exists because i broke one last week :D
     
  23. SPHERE New Member

    Joined:
    Mar 31, 2005
    Messages:
    822 (0.23/day)
    Thanks Received:
    1
    Location:
    arizona (cave creek)
    there is a 128-bit x800np :)

    and acording to ati spec <(i think) the x800gto can use the r430/r423/r480 cores :)
     
  24. SPHERE New Member

    Joined:
    Mar 31, 2005
    Messages:
    822 (0.23/day)
    Thanks Received:
    1
    Location:
    arizona (cave creek)
    x1600 12/5 pipes
    x1300 4/2 pipes
    :)

    ^lol
     
  25. HalfHuman New Member

    Joined:
    Nov 17, 2005
    Messages:
    6 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    hello dudes. i want to say that i really appreciate this table with gpus. very usefull. i appreciate it as much as i appreciate the cpu table with cpus from tomshardware. i saw a little mistake though. you said that r9500non pro has a 256bit bus and that the r9500pro has a 128bit memory bus. fix this and we're even. :D also i see that the table isn't arranged at all. could use a little sorting to makei t more logical. keep up the good work.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page