1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

GPU-z Confusion

Discussion in 'Graphics Cards' started by rtwjunkie, Aug 1, 2008.

  1. rtwjunkie

    rtwjunkie

    Joined:
    Jul 25, 2008
    Messages:
    1,243 (0.55/day)
    Thanks Received:
    416
    Location:
    Louisiana
    Hi. I have set my 7800gs GPU Core at 440 and memory at 1310. GPU-Z reports the GPU Clock (on the first tab) as 440, but on the second tab it reports a GPU Core Clock as 275. What gives? Everest is also reporting the Core at 275 ever since I started using RivaTuner. Just to check, I checked the NVIDIA Control panel, and it showed the Core as the correct 440.

    Where did that 275 come from? Is it correct? Am I running at 440 or not? Are there any other tests I can run to check?
     
  2. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,921 (6.88/day)
    Thanks Received:
    1,644
    Location:
    Omaha, NE
    Does go to 440 when you have a game running?
     
  3. rtwjunkie

    rtwjunkie

    Joined:
    Jul 25, 2008
    Messages:
    1,243 (0.55/day)
    Thanks Received:
    416
    Location:
    Louisiana
    Do you mean minimize a game and then check?
     
  4. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,860 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,567
    the second tab shows the realtime clock while the first one shows the intended performance clock speed. your card uses some form of 2d/3d clock switching where the clocks are reduced in idle to save power
     
  5. rtwjunkie

    rtwjunkie

    Joined:
    Jul 25, 2008
    Messages:
    1,243 (0.55/day)
    Thanks Received:
    416
    Location:
    Louisiana
    So, is that something I can change?
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page