1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

GPU-Z is not recognising AMD Radeon HD 8850M

Discussion in 'GPU-Z' started by ksio89, Nov 11, 2013.

  1. ksio89 New Member

    Joined:
    Nov 11, 2013
    Messages:
    4 (0.02/day)
    Thanks Received:
    1
    I have a Dell laptop with an AMD Radeon HD 8850M (Catalyst Mobility 13.11 beta 9.2 x64) GPU and Intel HD Graphics 4400 (with latest drivers installed), and this is what I see in GPU-Z:

    [​IMG]

    I set GPU-Z executable to run with high perfomance in Catalyst Control Center, in order to try to force activating the GPU instead of integrated graphics. In Power Options, I created a "Perfomance" power scheme, in which "ATI PowerPlay" and "High Perfomance" varaibles are set to "maximize perfomance":

    [​IMG]

    Is there anything I can do to have GPU-Z correctly identify the GPU or is it an issue inherent of AMD drivers? Thanks in advance.

    Info:

    notebook: Dell Inspiron 15R-5537
    OS: Windows 8.1 Pro x64
    CPU: Intel core i5-4200U
    GPU: AMD Radeon HD 8850M GDDR5
    Last edited: Nov 11, 2013
  2. Debat0r

    Debat0r

    Joined:
    Nov 11, 2013
    Messages:
    31 (0.12/day)
    Thanks Received:
    2
    Location:
    Holland
    This is really weird, it should be supported. I'm sorry but I have no real idea how you should fix this.
    Maybe install a non-beta driver (though, afaik drivers don't have anything to do with it...)
    Main thing why I post on this thread is a bit offtopic, but I'm looking to buy (almost) the same laptop. Would you be so kind as to post/pm a small review or some FPS results? Thanks in advance! :D
    ksio89 says thanks.
  3. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,645 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,384
    ksio89 says thanks.
  4. ksio89 New Member

    Joined:
    Nov 11, 2013
    Messages:
    4 (0.02/day)
    Thanks Received:
    1
    Worked fine, thank you very much W1zzard :p. Here is a SS:

    [​IMG]

    @Debat0r I'll send you a PM with my opinion about this laptop.

    Thank you guys.
    Gamer93 says thanks.
  5. Gamer93 New Member

    Joined:
    Nov 15, 2013
    Messages:
    2 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Hi ksio89 i have ordered the same laptop as you have and wanted to know how well does it perform in games please post a review and benchmark as soon as possible! :)
  6. Gamer93 New Member

    Joined:
    Nov 15, 2013
    Messages:
    2 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
  7. skoczi New Member

    Joined:
    Nov 23, 2013
    Messages:
    5 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    I have the same problem on DELL:
    Problem.gif
  8. skoczi New Member

    Joined:
    Nov 23, 2013
    Messages:
    5 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    I download GPU-Z form this thread and isn't work.... :( I don't know why...
  9. ksio89 New Member

    Joined:
    Nov 11, 2013
    Messages:
    4 (0.02/day)
    Thanks Received:
    1
  10. Constantine Yevseyev

    Constantine Yevseyev

    Joined:
    Oct 30, 2012
    Messages:
    82 (0.13/day)
    Thanks Received:
    28
    How have you managed to install the Catalyst Mobility suite from AMD? I mean, if I'm trying to install that package on my 3537 (which has almost the same motherboard and support for AMD Enduro, I believe), I'll get my HD 8670M unavailable (with specific error code and stuff like that).
    I guess you have had your Catalyst package from Dell already installed (which has been shipped with your PC if you have Windows pre-installed), so you just made an update of a current installation?.. I really need to know the details, because I'm not planning to seat on original package forever.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page