1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

GPU-Z not showing GPU load on second 9800GTX+

Discussion in 'GPU-Z' started by rick5127, Aug 22, 2010.

  1. rick5127 New Member

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    4 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Hi I have a problem with the GPU-Z program not showing any GPU load, nor Memory Controller Load, nor Video Engine Load on my second 9800 GTX+. The first card all numbers are there. Doesn't really matter to me but thought you might like to know.
    All other values seem inline with their proper values. Just the 3 mentioned above are 0's
    Hmm now that I look at in I guess both cards say 0 for video engine load. Not sure what thats all about.

    Refresh is on
    Both cards are running at full load using the Folding program from Stanford. Temps are inline with full load so I know the card is loaded to approx 100%


    Windows XP sp3
    Nvidia Driver 6.14.12.5721 which I guess translates into 257.21
    GPU-Z version 0.4.4 and 0.4.5 (both versions do the same)

    FYI

    Card 1:
    [​IMG]


    Card 2:
    [​IMG]
     
    Last edited: Aug 22, 2010
  2. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    21,668 (6.88/day)
    Thanks Received:
    6,179
    in the first tab does it say SLI is enabled? also GPU load is slightly different than the Video engine load that is showing 0 in both.
     
  3. rick5127 New Member

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    4 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Yep SLI is disabled

    I don't understand your second comment though???
     
  4. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    21,668 (6.88/day)
    Thanks Received:
    6,179
    well if SLI is not enabled, it wont show load on both cards, not disabled. When SLI is disabled it uses the first card and not the second.

    As to my second comment. you show image 1 with 99% GPU load 0% video engine, the second image shows both not used. You comment of "Hmm now that I look at in I guess both cards say 0 for video engine load. Not sure what thats all about." is why I said that at all. For benches like furmark I dont think it loads it, a game or maybe something like Vantage may move the engine load too.
     
  5. rick5127 New Member

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    4 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Well I feel like a real idiot. Ok I understand your video engine comment now.

    Oh and I now have loads on both cards.

    I just downloaded the newer drivers 258.96 and magically the loads now appear. I thought the 257.21 driver was pretty recent but this new one fixes the problem.

    Still have 0 video engine load fwiw
     
  6. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    21,668 (6.88/day)
    Thanks Received:
    6,179
    leave the window open for GPUz and turn on a game and play for a bit. When you close the game, check the engine load again, see if there is any.
     
  7. rick5127 New Member

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    4 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    I am running two instances of Folding. One on each card. Folding (like SETI) loads the cards real well. Besides I don't have any games here.

    Oh and NOW since I installed the newer drivers I now see loads on both cards.
    Thanks.
     
  8. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    21,668 (6.88/day)
    Thanks Received:
    6,179

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page