1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Graphics Card help!

Discussion in 'Graphics Cards' started by bubs, Feb 23, 2012.

  1. bubs

    bubs New Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    120 (0.07/day)
    Thanks Received:
    1
    Location:
    UK
    Could I ask for some advice please. I will be playing ny AMD phenom iix6 on a monitor which does resolution 1200x720 or the next on up which is 1366x can't remember the resi lol. Which budget card could I get which plays games like gta, la noire, skyrim. I was finking of 6870 cus it was only 120 quid I Fink. Won't need a gpu that's too powerful as I'm only playin on 720p
     
  2. timma New Member

    Joined:
    Oct 10, 2007
    Messages:
    86 (0.03/day)
    Thanks Received:
    8
    what's your catalysy driver version?
     
  3. the54thvoid

    the54thvoid

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    3,312 (1.90/day)
    Thanks Received:
    1,533
    Location:
    Glasgow - home of formal profanity
    The 6870 is about the best performing card at that budget. Try get a custom version for best noise/temp levels.

    And stop typing 'fink'. The word is 'think'. An English lesson from a Scotsman, what is the world coming to? ;)
     
    Law-II and FreedomEclipse say thanks.
  4. Capitan Harlock

    Capitan Harlock

    Joined:
    Jan 15, 2012
    Messages:
    479 (0.49/day)
    Thanks Received:
    74
    Location:
    Arcadia
    the 6870 its good but if you find a good price for a hd 6950 1gb its much better ,if you dont have to use eyefinity for gaming 1 gb is enough xd , i dont know what phenom II x6 you use , a friend of mine have a phenom II x6 1100t and run great with a 6990 but if you wanna play in 720,the choice is 6870/6950 1gb xd
     
  5. de.das.dude

    de.das.dude Pro Indian Modder

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    7,655 (4.89/day)
    Thanks Received:
    2,019
    you dont even need a 6870 if its 720p res.
    but its the best bang for buck, and since it fits your price well, get it.
     
  6. bubs

    bubs New Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    120 (0.07/day)
    Thanks Received:
    1
    Location:
    UK
    I Duno because I have not got the computer yet. I'm getting of my bro soon
     
  7. the54thvoid

    the54thvoid

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    3,312 (1.90/day)
    Thanks Received:
    1,533
    Location:
    Glasgow - home of formal profanity
    Cheapest I can see in UK is about £180 (PowerColor HD 6950 1GB GDDR5 Dual DVI HDMI Mini.. ...). Makes it not budget and overpowered for his res. His intial choice of a 6870 is pretty sound.
     
  8. Outback Bronze

    Outback Bronze

    Joined:
    Aug 3, 2011
    Messages:
    524 (0.46/day)
    Thanks Received:
    122
    Location:
    At the Pub
    6850s not too shabby. Probably dirt cheep 2. But yer 6870.
     
  9. bubs

    bubs New Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    120 (0.07/day)
    Thanks Received:
    1
    Location:
    UK
    Cheers all. And thanks for the English lesson the54thvoid. But I do believe a Scotsman knows better English than me as I am from the west midlands hehe. We don't do English down here only yam yam.
     
    the54thvoid says thanks.
  10. the54thvoid

    the54thvoid

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    3,312 (1.90/day)
    Thanks Received:
    1,533
    Location:
    Glasgow - home of formal profanity
    My gf is from Tamworth and I've heard some right funny accents down that way :laugh:
     
  11. Crap Daddy

    Crap Daddy

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    2,739 (1.92/day)
    Thanks Received:
    1,044
    Definitely 6870. 6950 is overkill for that res but you never know when you'll get a new shiny monitor.
     
  12. bubs

    bubs New Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    120 (0.07/day)
    Thanks Received:
    1
    Location:
    UK
    Mate Tamworth is decent to Wolverhampton & bilston trust me. Neway does ne1 think the 4890 2gb edition will still be ok at that res. Cus I still have a spare one lying around somewhere
     
  13. Outback Bronze

    Outback Bronze

    Joined:
    Aug 3, 2011
    Messages:
    524 (0.46/day)
    Thanks Received:
    122
    Location:
    At the Pub
    Could b mate. Give it ago. Youve got nothin 2 lose.
     
  14. damric

    damric

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Messages:
    370 (0.22/day)
    Thanks Received:
    95
    The HD 4890 will be overkill at that resolution too. So use that since you already have it.

    You could get away with something like the new HD 7750.
     
  15. bubs

    bubs New Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    120 (0.07/day)
    Thanks Received:
    1
    Location:
    UK
    Will I be able to max all settings on 4890?
     
  16. Capitan Harlock

    Capitan Harlock

    Joined:
    Jan 15, 2012
    Messages:
    479 (0.49/day)
    Thanks Received:
    74
    Location:
    Arcadia
    oc a little bit the videocard if you see not high fps ,but at lower resolution like 1280 x 720 you dont have problem, same with 1680 x 1050 but if in the future you wanna use much higher res i dont know xd , yes for low resolution the hd 6950 is too much but if you wanna make other upgrades its a good deal xd
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page