1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Green Tea: retro AMD-nVidia build

Discussion in 'Project Logs' started by TRWOV, Feb 28, 2012.

  1. TRWOV

    TRWOV

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    3,492 (3.08/day)
    Thanks Received:
    2,048
    Location:
    Mexico
    Getting ready for the weekend:

    [​IMG]
     
    Crunching for Team TPU
  2. TRWOV

    TRWOV

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    3,492 (3.08/day)
    Thanks Received:
    2,048
    Location:
    Mexico
    I cut the window today. Fitting test:

    [​IMG]

    Now I need some vinyl siding to make it look finished. I know the cage shows but I'm going to put the stickers on that area.


    I'm having some problems on the software side, I can't find a W7 LAN driver for the board. I found a post about an ASUS board with the same chipset and some guy supposedly modified the XP drivers for W7 but I tested them and don't work.

    I found another post saying that Windows Update has the driver but I can't connect obviously. I'll get a PCI NIC to connect to Windows Update and see if I can get it. At worst I'll have to go with XP for this built.

    I'll keep you posted
     
    Last edited: Mar 18, 2012
    Cold Storm says thanks.
    Crunching for Team TPU
  3. ThE_MaD_ShOt

    ThE_MaD_ShOt

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Messages:
    4,844 (4.74/day)
    Thanks Received:
    3,387
    Location:
    Hi! I'm from the Internet
    Whoa whoa back up the horses a bit. I just remembered something going through your thread here. I believe agp and dual core procs do not get a long at all. You may have to go with the fastest single core you can get. Do some research on your board with a dual core proc. I could be wrong and it may only affect certain boards. Best to be on the safe side before you shell out money on a dual core and not use it.
     
    Crunching for Team TPU
  4. TRWOV

    TRWOV

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    3,492 (3.08/day)
    Thanks Received:
    2,048
    Location:
    Mexico
    The board does support X2 CPUs and since it doesn't have an IGP using an AGP card is a must. The FAQ for the board warns about a slight incompatibility (cards working in PCI mode when an X2 is installed) but the updated bios and GART driver took care of that. The only unknown at the moment is if said issues are present with W7 too since there are no W7 drivers. I hope that the built in drivers are the correct ones.
     
    Crunching for Team TPU
  5. ThE_MaD_ShOt

    ThE_MaD_ShOt

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Messages:
    4,844 (4.74/day)
    Thanks Received:
    3,387
    Location:
    Hi! I'm from the Internet
    Cool glad you checked into it. I know back in those days there where some incompatibility between x2's and some agp boards.
     
    Crunching for Team TPU
  6. Melvis

    Melvis

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Messages:
    3,577 (1.51/day)
    Thanks Received:
    522
    Location:
    Australia
    We should all do a 939 show down :laugh:
     
    TRWOV and ThE_MaD_ShOt say thanks.
  7. ThE_MaD_ShOt

    ThE_MaD_ShOt

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Messages:
    4,844 (4.74/day)
    Thanks Received:
    3,387
    Location:
    Hi! I'm from the Internet
    lol there seems to be a few left up and going.
     
    Crunching for Team TPU
  8. Melvis

    Melvis

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Messages:
    3,577 (1.51/day)
    Thanks Received:
    522
    Location:
    Australia
    Sure is and there now cheap and fun to play with.

    Hey, your system specs are very simular to mine lol, copy cat :p
     
  9. ThE_MaD_ShOt

    ThE_MaD_ShOt

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Messages:
    4,844 (4.74/day)
    Thanks Received:
    3,387
    Location:
    Hi! I'm from the Internet
    Hey they sure are very similar. lol. I have a few other system running with those.
     
    Melvis says thanks.
    Crunching for Team TPU
  10. Melvis

    Melvis

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Messages:
    3,577 (1.51/day)
    Thanks Received:
    522
    Location:
    Australia
    Indeed lol, great minds think a like haha ;)

    Yea i have my other 939 rig with the FX-57 in it also an old SKT A system, thats about it.
     
    TRWOV and ThE_MaD_ShOt say thanks.
  11. TRWOV

    TRWOV

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    3,492 (3.08/day)
    Thanks Received:
    2,048
    Location:
    Mexico
    Sure, that'll be fun.




    I think that I've come across an auction for an FX60 or Opty185. Description says "For sale ASUS A8V-VM with dual core 2.6Ghz processor and 1GB DDR400". According to ASUS website, the A8V-VM is a 939 board compatible with the Opteron 185 so that might be it but I can only hope that the guy stuck an FX60 in there. :D

    There is no pic and it's his first item but the guy lives about three hours away so I should be able to pick it up in person. I'll let you know how it goes. :pimp:

    If this goes thru only thing missing will be the GPU. :p


    I bought a wireless NIC card and Windows Update indeed had the missing drivers; I'll make sure to make a backup of those. Now the only unknown is how will the 7950 + dual core work under W7. There are fixed drivers for XP but not 7, let's hope that the W7 built-in drivers work.
     
    Last edited: Mar 21, 2012
    Melvis says thanks.
    Crunching for Team TPU
  12. Sinzia

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    840 (0.58/day)
    Thanks Received:
    205
    After looking at the pics and stuff, I came to the realization that 20 pin power placement sucked back in ~2002.

    I used to run an AMD Athlon XP 3200 with a 6800GT, AGP...

    I miss that system, not sure what ever happened to it.
     
  13. Melvis

    Melvis

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Messages:
    3,577 (1.51/day)
    Thanks Received:
    522
    Location:
    Australia
    Im up for it, i wont be OC anything just run them how they are and have some fun ;)

    lets hope it is a FX-60, always wanted one but they was always to dam expensive, i got lucky with my FX-57 as it was, as the dude put it as a 3500+ in the listing by mistake haha

    Good luck with the rest of it :toast:
     
  14. ThE_MaD_ShOt

    ThE_MaD_ShOt

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Messages:
    4,844 (4.74/day)
    Thanks Received:
    3,387
    Location:
    Hi! I'm from the Internet
    Trwov, I am crossing my fingers for you that that proc is a fx 60 and you are able to get it. That would be sweet man.



    Damn I also have another s 939 3800+ system and 2 system running Socket A boards. One Asus a7n8x system with a Athlon 3200+ and my trusty ol server running a Kt7a Raid running a Athlon xp 2400+. I also have enough socket A stuff to build like 5 or 6 more systems. I also am in the middle of another Phenom II x4 build.


    My s939 are part of my crunching array, so they run 24/7. One is running win xp pro and the other is running Ubuntu 11.04.
     
    Crunching for Team TPU
  15. Melvis

    Melvis

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Messages:
    3,577 (1.51/day)
    Thanks Received:
    522
    Location:
    Australia
    You must love ya Skt A systems? :laugh: Mine is a very old Athlon XP 2100+ OC to 2200+ speeds to make the system stable :confused: (weird i know) 1GB of DDR333 Memory and a AGP 4X FX5700 GPU. I have a box full of Skt A heatsinks and fans, and i had 3 spare mobo's as well but ive sold two but i still got one if anyone wants it? hint hint lol. Also a couple of CPU's as well like the 3200+, 1200+ and a Duron 800Mhz o yea the power haha. I just want the stuff gone, ive got to much junk, i havent event started on all the Intel system i have laying around also :roll:
     
    ThE_MaD_ShOt says thanks.
  16. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    12,393 (4.70/day)
    Thanks Received:
    1,456
  17. TRWOV

    TRWOV

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    3,492 (3.08/day)
    Thanks Received:
    2,048
    Location:
    Mexico
    Three more days until auction's end :rockout: Haven't asked the guy about the exact CPU model just in case someone else down here is looking for an FX60 too (doubtful but you never know). Even if it turns out to be an Opteron 185, it'll be a good deal compared to what I could get on eBay. ;)



    I'm getting some random lockups in W7 but I don't know where the blame lies. I ran 10 iterations of IBT (1 hour :eek:) and it didn't crash :confused: I've noticed a trend, though: whenever I'm multitasking the lockups tend to happen easily.

    The HDD i'm using is an old laptop drive I salvaged so that might be it but CrystalDiskInfo says it is fine. I'll give XP a go and see if the lockups keep happening.
     
    Crunching for Team TPU
  18. ThE_MaD_ShOt

    ThE_MaD_ShOt

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Messages:
    4,844 (4.74/day)
    Thanks Received:
    3,387
    Location:
    Hi! I'm from the Internet
    I do have alot of socket crap. Probably too much. My kt7a sys is running a Gainward fx5700. The other Socket A system is running a Radeon 9800 xt. I also have a hd2400 pro for backup.
     
    Crunching for Team TPU
  19. TRWOV

    TRWOV

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    3,492 (3.08/day)
    Thanks Received:
    2,048
    Location:
    Mexico
    Installed XP and ran some benchmarks without problems so I guess it was a driver issue. I think I'll have to use XP for this build.
     
    Crunching for Team TPU
  20. Melvis

    Melvis

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Messages:
    3,577 (1.51/day)
    Thanks Received:
    522
    Location:
    Australia
    Yea id stick with XP also, anything that old just runs so much more faster then on windows 7, thats what i have found anyway.

    So you have got the FX-60? or still waiting?
     
  21. TRWOV

    TRWOV

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    3,492 (3.08/day)
    Thanks Received:
    2,048
    Location:
    Mexico
    The auction ends on monday and I'm the only bidder so far. I hope that the Pope's visit gets everyone's attention :cool:
     
    Crunching for Team TPU
  22. TRWOV

    TRWOV

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    3,492 (3.08/day)
    Thanks Received:
    2,048
    Location:
    Mexico
    :banghead: Someone asked the seller to post a picture

    [​IMG]

    I was hoping to be the only bidder... :ohwell: Well, the other guy hasn't bid yet so there's hope.

    By the way, going by the cooler, do you think there's an FX60 or Opt185 under there? Seems to be an aluminium cooler :confused:


    Edit: This seems to be the cooler in question: http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=5321
    so I think there's still a good chance of it being an Opteron 185 at least. :D
     
    Last edited: Mar 26, 2012
    Crunching for Team TPU
  23. Melvis

    Melvis

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Messages:
    3,577 (1.51/day)
    Thanks Received:
    522
    Location:
    Australia
    Hmm you still might be in luck then, did you ask the seller what the CPU was? or?
     
  24. theJesus

    theJesus

    Joined:
    Jul 20, 2008
    Messages:
    3,968 (1.76/day)
    Thanks Received:
    860
    Location:
    Ohio
    sub'd
     
  25. TRWOV

    TRWOV

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    3,492 (3.08/day)
    Thanks Received:
    2,048
    Location:
    Mexico
    I asked but hasn't responded yet.
     
    Crunching for Team TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page