1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

*GTX 260/280 Unofficial TPU! Thread*

Discussion in 'NVIDIA' started by Kursah, Jul 20, 2008.

  1. Triton.se

    Triton.se New Member

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Messages:
    235 (0.11/day)
    Thanks Received:
    12
    i bet it'll pass..if it does, raise shader 54MHz and core till 0,5 of shader clock, exactly!

    Finally someone posted more BIOS info..1.18v ! wtf ...can't imagine this is your stock GTX260 bios?
  2. s1Lv3r

    s1Lv3r New Member

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Messages:
    15 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Turkey
    i think gpu easily reach 80C:) at this clocks when i try 702 shader 1458 getting artifact but i try 720/1440/2500 it seem stable but precision tool monitor says 729/1458/2484

    [​IMG]
    Last edited: Aug 29, 2008
  3. Triton.se

    Triton.se New Member

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Messages:
    235 (0.11/day)
    Thanks Received:
    12

    np mate, take your time and just COUNT the sheep ! :D

    EDIT //

    RE: "but precision tool monitor says 729/1458/2484" - you always go by oc tool , not your own input. no wonder ppl here got 800 on core....and couldnt run atitool or cod4..what DID he run??? EVGA OC tool??

    lol, thats awesome oc in my thin book !!! Fix 24/7 stable airflow and your rig kicks GTX280 for half the price
    Last edited: Aug 29, 2008
    s1Lv3r says thanks.
  4. s1Lv3r

    s1Lv3r New Member

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Messages:
    15 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Turkey
    my mate thanx you for help me you really good man ;) now i go my bed count some sheep:D
  5. Tatty_One

    Tatty_One Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    16,402 (5.28/day)
    Thanks Received:
    2,339
    Location:
    Worcestershire, UK
    Check the 260/280 thread!
  6. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,511 (13.50/day)
    Thanks Received:
    13,918
    There's another one!:confused: Hehe.
  7. Tatty_One

    Tatty_One Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    16,402 (5.28/day)
    Thanks Received:
    2,339
    Location:
    Worcestershire, UK
    Yup!
  8. Kursah

    Kursah

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    7,619 (2.68/day)
    Thanks Received:
    1,578
    Location:
    Missoula, MT, USA
    You talking about the teaser driver thread by chance? :D
  9. Tatty_One

    Tatty_One Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    16,402 (5.28/day)
    Thanks Received:
    2,339
    Location:
    Worcestershire, UK
    I am :D
  10. Tatty_One

    Tatty_One Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    16,402 (5.28/day)
    Thanks Received:
    2,339
    Location:
    Worcestershire, UK
    I'm gutted, tried to run furmark at 810 with shaders linked and it artifacted, reckon I'm maxed out :cry:
  11. Triton.se

    Triton.se New Member

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Messages:
    235 (0.11/day)
    Thanks Received:
    12
    I'm expecting poster to inform bios changes etc. To me it seems he just posted his bios, not downloaded modified bios and flashed the card with. but I have no idea.
  12. mep916 New Member

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    231 (0.10/day)
    Thanks Received:
    23
    [​IMG]

    Ran the bench with a slight OC, but it didn't lead to much of an improvement, so this is with stock clocks on the GPU. This card folds like crazy, though. ~7900 PPD. :rockout:
  13. s1Lv3r

    s1Lv3r New Member

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Messages:
    15 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Turkey
    its orginal bios with come card , not modified
  14. Tatty_One

    Tatty_One Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    16,402 (5.28/day)
    Thanks Received:
    2,339
    Location:
    Worcestershire, UK
    Have you attempted to mod your card? there is only one simple thing you need to do.
  15. Triton.se

    Triton.se New Member

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Messages:
    235 (0.11/day)
    Thanks Received:
    12
    edit // soz, it clearly says "stock" :D nice score for stock !

    your SM2 and SM3 scores are 'poor' for that total score, post again when they say 8100 and 8300 something. You got high total score coz of your Quad. I get less total with C2D 4GHz, but my GFX scores are 10-15% higher.

    After all, this is GT200 series OC thread.

    -------------------

    756 core
    1512 shaders
    1242 mem

    thats my max OC and I dont think these ever will gain.
    Next shader freq is 1566MHz, I get BSOD in FurMark within half minute. I also tried lowering both core and mem (even tried to min MHz), no go - BSOD

    Next mem freq is also giving me BSOD

    Core clock ofcourse, I can't raise since it's at max 2.0 ratio

    Card plays fine, temps have dropped some, and the ONLY issue I've had was in Crysis tweaked high/very hig @dx9 where game froze for 5-6 secs..np, it continued without driver stop responding error :D

    I now wish this card came with 6pin + 8pin, 75W more to feed the beast. I have "only" 600W PSU, 580W max, and CPU @ 4GHz..maybe I'm running low on juice?
    Last edited: Aug 30, 2008
  16. Kursah

    Kursah

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    7,619 (2.68/day)
    Thanks Received:
    1,578
    Location:
    Missoula, MT, USA
    I noticed the same Triton.se, I just went from a Q6600 @ 3.6GHz and about 17K in 3dm06 with around 5k cpu and 7k-7.5k on GPU scores to 8-9K gpu scores and 4k CPU score and a higher overall 3dmark 06 score....with my new e8600 at 4.0.
  17. Triton.se

    Triton.se New Member

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Messages:
    235 (0.11/day)
    Thanks Received:
    12

    how is it going mate !! got anymore valuable MHz to core ??? :respect:

    wanna hear some details :D
  18. Triton.se

    Triton.se New Member

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Messages:
    235 (0.11/day)
    Thanks Received:
    12
    E8600 is very nice :D But don't get fooled by standard 3DMark06 scores..this is at 1280x1024, when our oc'd gpu is HUNGRY/waiting/idle! for MORE, and 4.4GHz will provide more input=higer scores at 12x10 rez.

    If you have registered 3DM06, run the oc tests at your own rez. I guess, with 75fps, cpu still has LOTS to give, but at 35fps, toss in a 2.4GHz and it still says 35fps.

    I tweak alot, Crysis is the best to practice, I practically have very high visuals, with 48fps at 16x10 rez. Here cpu might do a differance.
  19. Kursah

    Kursah

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    7,619 (2.68/day)
    Thanks Received:
    1,578
    Location:
    Missoula, MT, USA
    I don't worry too much about benchmarks...they're more of a gimmick and OC verifacation than actual meaning. Doesn't mean I won't do a couple runs to see if I can get a higher score for shits and giggles if i'm in the right mood...but generally I OC some to see where I can get...turn it down to a level that I find is a good mix of OC/temps/performance and then this thing does nothing but web browsing and gaming. I leave all power saving features turned on for this reason...no sense in running full speed all the time if it's not being used and less power/speed is perfectly usable.

    :toast:
  20. Triton.se

    Triton.se New Member

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Messages:
    235 (0.11/day)
    Thanks Received:
    12
    I hear a seasoned gamer :D :toast:
  21. Kursah

    Kursah

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    7,619 (2.68/day)
    Thanks Received:
    1,578
    Location:
    Missoula, MT, USA
    Hell yeah! :rockout:

    I just got back into CoD4 MP...hadn't played for about 6 months. With the newer patches, extra maps, custom maps and mods I'm hooked all over again! :D

    But I have quite a list of games, both that I'm playing, waiting to play, etc! Just wish I had a larger monitor to extract some of the true umph from this GTX lol! I know 1440x900 can do some stress...but in reality this thing would be so much happier with 1600+ resolutions! I'm sure I would too, but I gotta say at least the screen I have is good...the image is clear, crisp and my games look good and play silky smooth!

    :toast:
  22. Triton.se

    Triton.se New Member

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Messages:
    235 (0.11/day)
    Thanks Received:
    12
    Delta of 22 in 1 pixel - ATiTool

    I want ppl to take notes with atitool, when it goes "Delta of 22 in 1 pixel"- what are your experiences ?

    My oc was at 756/1512/1215, and I didnt get this displayed in atitool. It's not an error but what IS IT ?

    So, 756/1512/1224 ofcourse showed this "delta" stuff, and I lowered mem OC
    I tried 756/1512/1242, same delta warning in atitool, but again furmark showed nada

    I decided to run and ignore the delta warnings: runs good, worst issue was 5-6 sec hang in Crysis, leaving no nvidia error even
  23. Triton.se

    Triton.se New Member

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Messages:
    235 (0.11/day)
    Thanks Received:
    12
    I had some comparisons with MSN Pal using GTX280

    My TFT is 1680x1050, his is 1920x1200. I also have a 32" LCD to test 1080i on (1920x1080)


    so, we compared my tweaked Crysis High/Very High, and my higher oc'd 260 constantly beat his 280. I always ran DX9, where he did DX10..dunno why, it differs 10-15% in fps there..anyhow, I setup my gear with 1080i and ran the test again:

    I lost 20-25% from 1680x1050 to 19200x1080, 48fps to 41fps something.

    I've spent long time tweaking a fully playable, very nice looking gfx for crysis, and that 24" would spoil it !

    Anyways..thats Crysis...I'm sure other games at 19x12 show less fps loss ! ..ofcourse, it's insane having 1440x900, even my 16x10 is small, makes you oc yur cpu all the time !

    pals 280 @ 19x12, np.....

    edit // some rez figures and fps in crysis with my tweaked high/very high dx9 settings

    1680x1050, noAA noAF - 48fps (35fps min) ... I tweaked this and ofcourse by play, not by bench..very nice play !!!
    1680x1050, 4xAA no AF - 40fps
    1680x1050, 2xAA 8xAF - 41fps ...actually played this also: not playable, 25-27fps often. DONT TRUST BENCH...
    1920x1080 noAA noAF - 41fps (not so sure, but over 40)
    Last edited: Aug 30, 2008
  24. Triton.se

    Triton.se New Member

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Messages:
    235 (0.11/day)
    Thanks Received:
    12
    nope, no plans with the oc i've got. lol 8800GTS 512MB was already good for 16x10,,,now i have some more speed + lot more POWER (4xaa)

    nah, not keen on bios flashing atm
  25. Tatty_One

    Tatty_One Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    16,402 (5.28/day)
    Thanks Received:
    2,339
    Location:
    Worcestershire, UK
    Yeah, I was gettin 17,500 with a G92 GTS with my old quad........what you think of the E8600? I am toying with either one of them or a E0 stepping Q9550.....dont need a quad really tho, except for benching scores and of course I am a retired overclocker!

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page