1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

GTX260 Tri SLI - anyone try?

Discussion in 'NVIDIA' started by HeavyH20, Sep 15, 2008.

  1. HeavyH20

    HeavyH20 New Member

    Joined:
    Aug 26, 2005
    Messages:
    407 (0.12/day)
    Thanks Received:
    37
    Anyone tried GTX260 Tri SLI? I have been hunting the forums for some time but have yet to see anyone with results. Tri SLI with the GTX280 seems popular enough, however. But, for $690 after rebates, the GTX 260 Tri SLI seems a decent option to try. I have seen plenty of dual card but no three card results.
  2. CrAsHnBuRnXp

    CrAsHnBuRnXp

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Messages:
    5,454 (2.20/day)
    Thanks Received:
    635
    Whats the point in tri-sli? An extra 3 fps?
  3. Wile E

    Wile E Power User

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    24,324 (8.51/day)
    Thanks Received:
    3,777
    He has a 30" monitor. Every fps counts.
  4. Wile E

    Wile E Power User

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    24,324 (8.51/day)
    Thanks Received:
    3,777
    HeavyH20 says thanks.
  5. HeavyH20

    HeavyH20 New Member

    Joined:
    Aug 26, 2005
    Messages:
    407 (0.12/day)
    Thanks Received:
    37
    Thanks for the link. It looks like it scales well, actually, from SLI to Tri SLI. 6000 additional GPU in Vantage (16K to 22K). Not too bad. I think I will pick up another to try it out. I will report back with performance scaling at 2560 x1600.
  6. HeavyH20

    HeavyH20 New Member

    Joined:
    Aug 26, 2005
    Messages:
    407 (0.12/day)
    Thanks Received:
    37
    Well, if it is anything like the GTX 280 scaling, Tri SLI makes MORE sense than SLI, especially at 2560 x 1600 resolutions. Hard to justify $1200 on video cards but $700 does not hurt so bad. That is what many folks parted with for a single GTX 280 at launch.
  7. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,795 (1.49/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    would be a waste of money to use tri sli since your cpu wil be the buttleneck
  8. HeavyH20

    HeavyH20 New Member

    Joined:
    Aug 26, 2005
    Messages:
    407 (0.12/day)
    Thanks Received:
    37
    Not at 2560x1600 and a quad CPU at 4.0 GHz 24x7, CPU is not in any way a bottleneck. That's just an excuse for those who do not want to go the multi-GPU path.
  9. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,795 (1.49/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    a quadcpu at 4ghz with out dated architecture
  10. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,525 (13.49/day)
    Thanks Received:
    13,922
    It still wouldn't bottleneck enough at his resolution to justify not doing it. DaMulta runs tri-sli, however I haven't seen him around much due to his voltage happiness with processors.:ohwell:
    HeavyH20 says thanks.
  11. DrPepper

    DrPepper The Doctor is in the house

    Joined:
    Jan 16, 2008
    Messages:
    7,483 (3.14/day)
    Thanks Received:
    813
    Location:
    Scotland (It rains alot)
    it's not that dated, your making it sound like a pIII. It would handle tri sli fine, anyway I was considering going tri with maybe gtx280's but my psu would die.
  12. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,795 (1.49/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    i like to see some benchmarks how tri sli scales on cpu power like penry, conroe ect
  13. DrPepper

    DrPepper The Doctor is in the house

    Joined:
    Jan 16, 2008
    Messages:
    7,483 (3.14/day)
    Thanks Received:
    813
    Location:
    Scotland (It rains alot)
    it will scale better on penryn but maybe like a few fps.
  14. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    19,714 (6.22/day)
    Thanks Received:
    5,864
    The architecture is the most modern architecture out on the intel side, how is it outdated? Because it is 65nm instead of 45nm? Clock for Clock the difference is unnoticeable. WolfDale is not a new architecture.

    http://www.techspot.com/review/85-intel-core-2-wolfdale-vs-conroe/page6.html

    See here, the difference in gaming between the two is virtually identical clock for clock.
    Solaris17 says thanks.
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  15. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,795 (1.49/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    to me its outdated since nehalem is taking its place
  16. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    19,714 (6.22/day)
    Thanks Received:
    5,864
    When Nehalem is available we can talk, but until then, it isn't outdate.
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  17. DrPepper

    DrPepper The Doctor is in the house

    Joined:
    Jan 16, 2008
    Messages:
    7,483 (3.14/day)
    Thanks Received:
    813
    Location:
    Scotland (It rains alot)
    I always wondered if kentsfield and yorkfield were different clock for clock cheers.
  18. HeavyH20

    HeavyH20 New Member

    Joined:
    Aug 26, 2005
    Messages:
    407 (0.12/day)
    Thanks Received:
    37
    Well, here is ground zero before the GTX 260 cards arrive later this week.

    3DMark Vantage - 15831

    http://service.futuremark.com/compare?3dmv=373643

    And, I will see how they scale on the system with the CPU at 2.66, 3.0, 3.2, 3.6 and 4.0 GHz with the quad versus 8800 GTX SLI in a couple of games from 1280x1024 through 2560x1600.
  19. CDdude55

    CDdude55 Crazy 4 TPU!!!

    Joined:
    Jul 12, 2007
    Messages:
    8,179 (3.18/day)
    Thanks Received:
    1,277
    Location:
    Virginia
    A QX6850 wont bottleneck(definitly not at 4Ghz). I wish i had a QX6850.
  20. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (7.21/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
    @Morgoth

    No offense but you are one to speak of bottleneck?!

    @HeavyH20

    Go for it! You have the monitor and the CPU power to do it.
  21. Wile E

    Wile E Power User

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    24,324 (8.51/day)
    Thanks Received:
    3,777
    How many times does it need to be stated? CPU bottlenecks do not happen at very high resolutions on ANY quad core, regardless of clock.
    JrRacinFan says thanks.
  22. yogurt_21

    yogurt_21

    Joined:
    Feb 18, 2006
    Messages:
    4,354 (1.41/day)
    Thanks Received:
    550
    Location:
    AZ
    says the guy witha 3GHZ p4 and a 3850, cause theres definetly no bottleneck there:rolleyes:

    low res/detail=cpu bound
    high res/detail=gpu bound

    always has been always will be.
  23. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,651 (7.06/day)
    Thanks Received:
    2,971
    Location:
    some AF base
    @2560x1600 i bet 3fps makes a difference when you only get 20fps to begin with hehe

    i'm going to answer all of yours at once

    first off SHUT UP

    secondly your opinions on whats a bottleneck what works and whats good are just flat out stupid @2560x1600 his cpu WONT bottleneck if you have any idea about computers you would know that the only place that a 4ghz quad is going to bottleneck is @640x480 which happens to bottleneck EVERY cpu in existence.

    if you want to keep posting crap be my guest but do it on another forum cause everyone here is tired of this i love nahalem everything else is crap BS so just STFU go hide in a cave and wait for it to release and when its no were near as powerful as you expect and conroe beats it in tests i for one am going to laugh at you.

    oh and to finish this off your starting to sound like some of the "smart" people in geek squad hehe

    hehe me to
    AthlonX2 says thanks.
  24. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,795 (1.49/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    well cdawall if you dont like me why dont you ask wizzard to ban me
  25. HeavyH20

    HeavyH20 New Member

    Joined:
    Aug 26, 2005
    Messages:
    407 (0.12/day)
    Thanks Received:
    37
    Well, it is going to be a bit of a delay. Switched out the three regular GTX 260 cards for three GTX 260 cards with 216 shaders. Here next Tuesday. Ah, the wait....

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page