1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

GTX560Ti problem

Discussion in 'NVIDIA' started by Laurijan, Aug 13, 2012.

  1. Laurijan

    Laurijan

    Joined:
    Feb 10, 2007
    Messages:
    2,251 (0.79/day)
    Thanks Received:
    352
    Location:
    Oulu, Finland
    Hi!

    Sometimes my GFX driver stops working and resets itself. Yesterday I even got a blue-screen with about a file starting with NV. It came while I was chatting in Skype.

    When I test the GPU with OCCT it works perfectly. No errors. Also while gaming in the 3 or so month I own this GTX560Ti is has never crashed.

    I got the latest driver and did reinstall it.

    Should I bring this GTX to the shop I got it from? How could they test it when it doesnt crash in OCCT?

    Laurijan
     
  2. caleb

    Joined:
    Sep 15, 2004
    Messages:
    1,551 (0.42/day)
    Thanks Received:
    206
    Location:
    Poland,Slask
    Swap video cards with a friend to test it before you RMA it ?
     
  3. Laurijan

    Laurijan

    Joined:
    Feb 10, 2007
    Messages:
    2,251 (0.79/day)
    Thanks Received:
    352
    Location:
    Oulu, Finland
    Hard to test since the problem can take a week to occur. I have another GPU in my CPU so if I RMA there is no problem.
     
  4. DarkOCean

    DarkOCean

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    1,618 (0.76/day)
    Thanks Received:
    350
    Location:
    on top of that big mountain on mars(Romania)
    Did this random crash occur with older drivers?
     
  5. zsolt_93

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    311 (0.20/day)
    Thanks Received:
    83
    Location:
    Romania
    Probably the driver issue everyone is facing. I had problems with the latest WHQL one too. A few display driver reecovered situations and a few times the card got stuck in a low power state needing a restart at least. The latest beta seems to have fixed it for me.
     
  6. Tatty_One

    Tatty_One Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    16,840 (5.21/day)
    Thanks Received:
    2,617
    Location:
    Worcestershire, UK
    I had the same problem with mine on the last but one driver set, since the last driver update I have had no issues, it was fairly common place, assuming you have the latest drivers it possibly could be more than a software issue.
     
  7. Crap Daddy

    Crap Daddy

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    2,758 (1.85/day)
    Thanks Received:
    1,050
    Reseat the card, a good opportunity to also clean the card. Then do a clean install of the latest driver but select custom and only install the proper driver and physX.
     
  8. MasterInvader

    MasterInvader

    Joined:
    Sep 16, 2011
    Messages:
    275 (0.24/day)
    Thanks Received:
    58
    Location:
    Portugal
    Agree, I also have similar problems with the 301.42 [WHQL].

    I´am using the 304.79 [BETA] now and it´s working fine
     
  9. Laurijan

    Laurijan

    Joined:
    Feb 10, 2007
    Messages:
    2,251 (0.79/day)
    Thanks Received:
    352
    Location:
    Oulu, Finland
    I have the 301.42 driver but will install the beta one now.
    Thanks for the replies - i will post again if the beta doesnt fix it.
     
  10. Laurijan

    Laurijan

    Joined:
    Feb 10, 2007
    Messages:
    2,251 (0.79/day)
    Thanks Received:
    352
    Location:
    Oulu, Finland
    I RMAed the 560Ti - 3dmark vantage and 11 did not work anymore and i had constant driver restarts.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page