1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Guide to Video BIOS flashing

Discussion in 'Articles' started by W1zzard, May 24, 2004.

  1. Igby New Member

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Hi, i made a bad flash with my ATI HD3850 AGP

    the problem is, after booting with pci card, atiflash with -p 0 shows the "rialto bridge" and with atiflash -p 1 the pc freezes.
    booting without pci-card to do a batch flash was impossible because the pc doesn't boot and makes no-gfx post-code beep
    i've also tried to boot windows to use atiwinflash, but same here ... freeze when starting this tool.
    any ideas?

    or should i try to flash the ati-bios over the rialto-chip? i don't think so because in winflash the rialto was shown as an additional adapter and i never touched this ...

    sorry for the bad english :)
     
  2. nymfo123 New Member

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Hey. I have a really stupid problem with flashing:

    I have made a bootable USB penn. In there i have installed DOS boot files, then after format i put in my bios file for 5770 HD, and ATIflash 3.79

    So I boot to DOS

    C> atiflash -f -p 0 asusunlockedbios.bin

    But DOS can't seem to find the file. I have it extracted on my C disc as well as my USB pen. And the BIOS file should definately work as many other users use exactly this one (The BIOS that unlocks for some heavy OC'ing)

    I have also tried to rename it to something shorter, like asusul and so on but with no results.
     
  3. IXtreme New Member

    Joined:
    Apr 7, 2010
    Messages:
    34 (0.02/day)
    Thanks Received:
    1
    try to get a specialist to remove bios rom from the board and flash it with externatl flash tool.
     
  4. IXtreme New Member

    Joined:
    Apr 7, 2010
    Messages:
    34 (0.02/day)
    Thanks Received:
    1
    do a usb boot disk with win98se boot files, rename .bin file to 1.bin, edit autoexec.bat with flashing code... that should work i guess
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page