1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Have I Overclocked My AMD 7750 Black Edition Properly? (3.2 GHz)

Discussion in 'Overclocking & Cooling' started by TricksterMatt, May 2, 2009.

  1. TricksterMatt

    TricksterMatt

    Joined:
    Mar 21, 2009
    Messages:
    262 (0.12/day)
    Thanks Received:
    3
    I recently just overclocked my AMD 7750 Black Edition to 3.2 GHz... All I did was set the CPU ratio from 13.5 to 16.0 for 3.2 GHz... And I left everything else as it was? Have I done it properly? And on everest it says both my cpu cores are at 25 degrees each... Is that right and is that safe? Thanks
     
  2. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,921 (6.62/day)
    Thanks Received:
    1,644
    Location:
    Omaha, NE
    Don't go above 60c for a long time. And yea it's that easy lol Might have to up the voltage a little to get a 100% stable 24/7 clock tho.
     
  3. TricksterMatt

    TricksterMatt

    Joined:
    Mar 21, 2009
    Messages:
    262 (0.12/day)
    Thanks Received:
    3
    Yeah, my PC just shutdown and i just changed it quickly back to default... How much should i up the voltage by? atm its default cpu core voltage is 1.4
     
  4. Assassin48 New Member

    Joined:
    Oct 21, 2008
    Messages:
    3,450 (1.53/day)
    Thanks Received:
    515
    Location:
    95350
    up the multi by 1 then run prime95 for a few hours once you bsod up the voltage by .025 keep going till you hit 1.5 and watch those temps
     
  5. TricksterMatt

    TricksterMatt

    Joined:
    Mar 21, 2009
    Messages:
    262 (0.12/day)
    Thanks Received:
    3
    whats the multi?
     
  6. Assassin48 New Member

    Joined:
    Oct 21, 2008
    Messages:
    3,450 (1.53/day)
    Thanks Received:
    515
    Location:
    95350
    cpu ratio
     
  7. TricksterMatt

    TricksterMatt

    Joined:
    Mar 21, 2009
    Messages:
    262 (0.12/day)
    Thanks Received:
    3
    CPU voltage you mean? I've just done it, gonna stress test now
     
  8. Pete1burn

    Pete1burn

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Messages:
    831 (0.39/day)
    Thanks Received:
    69
    No, he's talking about the CPU multiplier. Up it by one and test.
     
  9. TricksterMatt

    TricksterMatt

    Joined:
    Mar 21, 2009
    Messages:
    262 (0.12/day)
    Thanks Received:
    3
    but then it will be 3.3 ghz, and im already shuting down at 3.2 ghz
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page