1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

HD 3850 Crossfire or HD 3870 + HD 3850 CrossfireX?

Discussion in 'AMD / ATI' started by ShadowFold, Apr 18, 2008.

  1. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,921 (6.69/day)
    Thanks Received:
    1,644
    Location:
    Omaha, NE
    Would drivers for two 3850's be better than 3850+3870? I'm gonna go crossfire here in the next month or two so any suggestions would be nice :)
     
  2. kenkickr

    kenkickr

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Messages:
    4,830 (1.90/day)
    Thanks Received:
    1,454
    Is your 3850 the 512Mb version or 256Mb version. If 256 I would say cf with another 256 MB version since you will not benefit much adding a 512Mb version but if it is the 512Mb version give your 3850 I little speed bump and add a 3870 to your setup.
     
    Crunching for Team TPU
  3. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,921 (6.69/day)
    Thanks Received:
    1,644
    Location:
    Omaha, NE
    Yes I have a 3850 512mb comin fresh from RMA :D So a 3870 would be better performance wise? Also I dont need Vista for CrossfireX, thats just Hybrid right?
     
  4. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,509 (5.95/day)
    Thanks Received:
    3,107
    Location:
    Republic of Texas
    vista is needed for xfirex yes. i've got 2 3870's for sale if your interested.
     
  5. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,896 (13.08/day)
    Thanks Received:
    14,304
    I would suggest another 3850 512mb. Crossfire is a little buggy with with the 3850 + 3870 combo.:)
     
  6. niko084

    niko084

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    7,636 (2.62/day)
    Thanks Received:
    729
    Get a 3850, the 3870 is almost no faster than a 3850 in tests, erocker says the combo is a bit buggy, I wouldn't push it then don't need problems....

    If you plan on getting another 3870 later, then it might be worth it to get a 3870 now.
     
  7. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,921 (6.69/day)
    Thanks Received:
    1,644
    Location:
    Omaha, NE
    Yea I do not plan on getting Vista unless its free so I guess ill get a 3850.
     
  8. KainXS

    KainXS

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    5,601 (2.14/day)
    Thanks Received:
    502
    I just got a HD3850 512 off ebay for 90 bucks, I got my first one for 120 from ebay last year, if you need a 3850 then I reccomend ebay if you know what your doing

    I wish I knew how to do the mem volt mod though
     
  9. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,921 (6.69/day)
    Thanks Received:
    1,644
    Location:
    Omaha, NE
    No thanks.. I dont buy used stuff. Thanks for the suggestions tho.
     
  10. KainXS

    KainXS

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    5,601 (2.14/day)
    Thanks Received:
    502
    its new, but with ebay you never know, and if its not new then im gonna send it right back
     
  11. jbunch07

    jbunch07 New Member

    Joined:
    Feb 22, 2008
    Messages:
    5,261 (2.13/day)
    Thanks Received:
    614
    Location:
    Chattanooga,TN

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page