1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

HD 6870 Bios Flashing. No adaptor found?

Discussion in 'Graphics Cards' started by Boomstick777, Oct 29, 2010.

  1. Boomstick777 New Member

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    66 (0.04/day)
    Thanks Received:
    3
    Hi, wanted to flash my Sapphire HD 6870 to the HIS OC Version. Im using the latest atiflash, and booting into dos mode, it cannot find the card, says "Adaptor not found". Never had this problem flashing my old HD 5770 or HD 5870. Could this be becausce it is a new series of cards?

    Does anybody have any ideas why this is?

    Thanks for any help
     
    anush3070 says thanks.
  2. animal007uk

    Joined:
    Feb 19, 2009
    Messages:
    1,259 (0.59/day)
    Thanks Received:
    300
    Location:
    Warwick, Warwickshire, England
    Its a new card the programs probably don't suport it yet.

    Is it realy worth flashing it? why not just use a program saves bricking the card by mistake. Hmm i can't even see a HIS OC version are you sure there is even a bios? I don't see the card on there website.
     
    Last edited: Oct 29, 2010
  3. Boomstick777 New Member

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    66 (0.04/day)
    Thanks Received:
    3
    Yeah with some overclocking its puts this card on a par with HD 5870, for £175 can't go wrong lol. Im happy with the performance now but don't mind flashing to get a bit more out of it.

    I got the bios from 'tech power up vga section' I don't think HIS has released the card yet?
     
  4. animal007uk

    Joined:
    Feb 19, 2009
    Messages:
    1,259 (0.59/day)
    Thanks Received:
    300
    Location:
    Warwick, Warwickshire, England
    They have 2 cards that got reveiwed but i haven't looked around to see if there on sale yet.
     
  5. Boomstick777 New Member

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    66 (0.04/day)
    Thanks Received:
    3
    Managed to flash my bios to the HIS OC version using a different ATI Flash found here http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=18206003.

    Getting better performance now, card totally stable with new bios.

    Want to try the XFX HD 6870 Black edition bios next, if anybody could share that bios would be appreciated.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page