1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Hd 6950 good enough?

Discussion in 'AMD / ATI' started by Stevems, Aug 14, 2012.

  1. Stevems New Member

    Joined:
    Jul 26, 2012
    Messages:
    20 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    I had purchased a hd 6950 2 months ago. but shortly regretted it a month later seeing the performance of the gtx 670 and hd 7970. Will the hd 6950 be good enough for future games? The tech demo of crysis 3 looked pretty demanding. Thanks
  2. m&m's

    m&m's

    Joined:
    Sep 2, 2011
    Messages:
    193 (0.18/day)
    Thanks Received:
    130
    Location:
    Near North Pole
    Yes, but maybe not always at the highest settings.
    Stevems says thanks.
    Crunching for Team TPU
  3. manofthem

    manofthem

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    5,685 (4.43/day)
    Thanks Received:
    6,567
    It won't max crysis 3 if that's what you're wondering, or 2 for that matter. but for most games at 1920x1080 it won't be much of a problem, not including bf3, metro, crysis at max settings
    Last edited: Aug 14, 2012
    Stevems says thanks.
    Crunching for Team TPU
  4. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    11,959 (4.65/day)
    Thanks Received:
    1,337
    Actually the 6950 has potential left in it, takes a skilled hand to push it though.

    *Chops manofthem across the back of the neck :laugh:* :toast:
    Stevems and 95Viper say thanks.
  5. phanbuey

    phanbuey

    Joined:
    Nov 13, 2007
    Messages:
    5,199 (2.13/day)
    Thanks Received:
    973
    Location:
    Miami
    yeah it will be fine for most games on medium to high settings.
    Stevems says thanks.
  6. jihadjoe

    jihadjoe

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Messages:
    385 (0.39/day)
    Thanks Received:
    97
    Tried unlocking the shaders yet?
    Stevems says thanks.
  7. Stevems New Member

    Joined:
    Jul 26, 2012
    Messages:
    20 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    Didn't work
  8. m1dg3t

    m1dg3t

    Joined:
    May 22, 2010
    Messages:
    2,246 (1.48/day)
    Thanks Received:
    513
    Location:
    Canada
    Still more powerfull than what is in your console/s, so yeah :)
    Stevems says thanks.
  9. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,420 (10.40/day)
    Thanks Received:
    5,988
    Location:
    Chatsworth, GA
    My unlocked 6950 2gb overclocked by about 100mhz gets quite close to 7950 speeds (not matched but close) so they are still good cards for the money and if you can do two it would get you close to 670 speeds.
    Stevems says thanks.
    Crunching for Team TPU
  10. Stevems New Member

    Joined:
    Jul 26, 2012
    Messages:
    20 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    But is running two at 16x/4x worth it?
  11. manofthem

    manofthem

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    5,685 (4.43/day)
    Thanks Received:
    6,567
    I'm not knocking the 6950, I enjoyed mine. I respect what you say :respect: and I'll defend to the death your right to say it....

    ...but are you saying that a 6950 can run games like bf3, metro 2033, crysis 1-3 maxed at 60fps?

    If yes, then I need an education class in gpus because I couldn't do it :( :shadedshu
    I couldn't even max metro on my 7970 at a solid 60.

    *My neck hurts :cry:
    Crunching for Team TPU
  12. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,420 (10.40/day)
    Thanks Received:
    5,988
    Location:
    Chatsworth, GA
    BF3 on high with no AA/AF turned down and HBAO off will do it quite well. I myself play medium with some AA/AF on and get over 70 FPS (must remember though mine is unlocked and OCed)
    manofthem says thanks.
    Crunching for Team TPU
  13. manofthem

    manofthem

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    5,685 (4.43/day)
    Thanks Received:
    6,567
    I take your meaning well, thanks. It looks like I was quite wrong in regards to bf3 (at those settings)! That's good to know though for future reference.
    Crunching for Team TPU
  14. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,420 (10.40/day)
    Thanks Received:
    5,988
    Location:
    Chatsworth, GA
    Its still a great card but yes it is showing its age :)

    I am either going to go 6950 Xfire or sell for a 660TI
    Crunching for Team TPU
  15. Stevems New Member

    Joined:
    Jul 26, 2012
    Messages:
    20 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    Why not play bf3 on ultra with maxed out AA/AF? On that I get 50-60 fps.
  16. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,420 (10.40/day)
    Thanks Received:
    5,988
    Location:
    Chatsworth, GA
    Ummm I do not see this happening. Even a GTX 570 running everything maxed as you said gets 30-40 FPS and drops to 15 during heavy battles. I played on ultra once and it felt so laggy that I couldn't even kill anyone. Some people can stand the low FPS jerky gameplay but I sure can not.
    Crunching for Team TPU
  17. Stevems New Member

    Joined:
    Jul 26, 2012
    Messages:
    20 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    What resolution are you playing at?
  18. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    11,959 (4.65/day)
    Thanks Received:
    1,337
    I Know Youre Not Knocking the card, i was just playin lol
    manofthem says thanks.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page