1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

HD5870 overclocking

Discussion in 'AMD / ATI' started by Morgoth, Feb 25, 2010.

  1. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,789 (1.54/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    Does anny one know some programs that work with HD5870 to overclock?
    ccc wont let me go over 900mhz
    ati tools, tray tools, amd gpu tools wont start, or dont work or a blank
  2. bpgt64

    bpgt64

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    1,404 (0.69/day)
    Thanks Received:
    190
    Location:
    ATL, GA
    MSi afterburner is supposed to work, but I updated to 10.3 drivers and it doesn't work at all. The settings just don't apply.
  3. boulard83

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    394 (0.21/day)
    Thanks Received:
    61
    Afterburner should work. Dont know about 10.3 dont tried yet.

    but my ASUS card OC nicely with AfterBurner.
  4. DTV DRAGON

    DTV DRAGON New Member

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Messages:
    877 (0.41/day)
    Thanks Received:
    64
    Location:
    canada
    10.2 and afterburner after you change the zero to a one in the .cfg file and it will clock as high as you want to go ,excellent on my sapphire hd5870
  5. bpgt64

    bpgt64

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    1,404 (0.69/day)
    Thanks Received:
    190
    Location:
    ATL, GA
    What setting is that?
  6. DTV DRAGON

    DTV DRAGON New Member

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Messages:
    877 (0.41/day)
    Thanks Received:
    64
    Location:
    canada
    its in the .cfg file in afterburner, ,there should be alot posted about the little file mod to go past ccc clocks, just find the .cfg file I believe it is, open up windows explorer and find the msi afterburner program files and open that .cfg file in notepad and at the very bottom it will say something about overclocking ya da ya and change the zero to a one and save file and you should be good to go, I prolly didnt explain it the best so Iam sure you can find a better explination here someplace lol
  7. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,789 (1.54/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    works thx :) 910 mhz and stable
  8. DTV DRAGON

    DTV DRAGON New Member

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Messages:
    877 (0.41/day)
    Thanks Received:
    64
    Location:
    canada
    great nice to hear!!
  9. bpgt64

    bpgt64

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    1,404 (0.69/day)
    Thanks Received:
    190
    Location:
    ATL, GA
    What setting did you change!
  10. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,789 (1.54/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    gpu 850 to 910
  11. bpgt64

    bpgt64

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    1,404 (0.69/day)
    Thanks Received:
    190
    Location:
    ATL, GA
    No no.....what setting did you change in the config file!
  12. DTV DRAGON

    DTV DRAGON New Member

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Messages:
    877 (0.41/day)
    Thanks Received:
    64
    Location:
    canada
    at the bottom of the file it should say something about overclocking and there will be a zero beside it...change that zero to a one then save
  13. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,789 (1.54/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    ok this is wierd
    when i put it on 900+mhz and pres aply it goes back to 900mhz
  14. DTV DRAGON

    DTV DRAGON New Member

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Messages:
    877 (0.41/day)
    Thanks Received:
    64
    Location:
    canada
    are you running 10.2 or 10.3, because i think Ive heard that it wont stick with the 10.3 and I know for sure that 9.12 wouldnt stay for me as well
    iam running 10.2 and works nice
  15. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,789 (1.54/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    i use 9.12
    i get artifacts with 10.2 or it was the beta version, gona try it again
  16. bpgt64

    bpgt64

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    1,404 (0.69/day)
    Thanks Received:
    190
    Location:
    ATL, GA
    I am trying out 10.3 because at stock speeds my HD 5870 CFX are getting better FPS in general.
  17. kenkickr

    kenkickr

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Messages:
    4,789 (2.05/day)
    Thanks Received:
    1,428
    To fix the issue with MSI Afterburner resetting the OC go to C:\Program Files(x86)\MSI Afterburner. Make sure you can view file extensions. Right click on MSIAfterburner.cfg and open with notepad. Now look for EnableUnofficialOverclocking = 0 and change the 0 to 1. That should stop it from resetting the OC value above 900Mhz.
    Morgoth says thanks.
    Crunching for Team TPU
  18. DTV DRAGON

    DTV DRAGON New Member

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Messages:
    877 (0.41/day)
    Thanks Received:
    64
    Location:
    canada
    you find the 10.3 are better? If so I might want to try them out, 10.2 are great , but have abit of time today to kill so maybe ill give them a wirl
  19. wolf

    wolf Performance Enthusiast

    Joined:
    May 7, 2007
    Messages:
    5,541 (2.18/day)
    Thanks Received:
    842
    10.3 preview drivers are faster without a doubt.
    DTV DRAGON says thanks.
  20. DTV DRAGON

    DTV DRAGON New Member

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Messages:
    877 (0.41/day)
    Thanks Received:
    64
    Location:
    canada
    well that all i needed to hear! I will download now ang try them out thanx
  21. wolf

    wolf Performance Enthusiast

    Joined:
    May 7, 2007
    Messages:
    5,541 (2.18/day)
    Thanks Received:
    842
    no probs, my vantage score and crysis benchmarks both went up buy a few %, it all adds up.
  22. DTV DRAGON

    DTV DRAGON New Member

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Messages:
    877 (0.41/day)
    Thanks Received:
    64
    Location:
    canada
    you are right my furmark, 3d06, are both up as well
    hey are you guys installing ati stream v2.10? I found it helped abit as well
    but 10.3 are better for me than 10.2
    wolf says thanks.
  23. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,789 (1.54/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    that made it work :D
    im at 929 mhz :D stable
  24. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,789 (1.54/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    ok found a new problem with msi afterburner
    when i want to change voltage i cant get over 850 stock when i go + it goes back to 850 :S
    im now at 941mhz gpu
  25. DTV DRAGON

    DTV DRAGON New Member

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Messages:
    877 (0.41/day)
    Thanks Received:
    64
    Location:
    canada
    I dont realy understand what you mean

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page