1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Heaven 3.0 Benchmark Scores

Discussion in 'Graphics Cards' started by neko77025, Mar 9, 2012.

  1. Bambooz

    Bambooz New Member

    Joined:
    Feb 29, 2012
    Messages:
    143 (0.17/day)
    Thanks Received:
    79
    Location:
    Germany
    oh what the heck.. Ancient rig time :rolleyes:

    <-- Specs are over there. Only difference is that the CPU is running at stock speed cause my BIOS forgot its settings once again and I'm too lazy to reboot and fix it.
    (rig is on 24/7 ... a.k.a. till something goes so horribly wrong that I simply have to reboot :D)

    Not too shabby considering the age IMO

    Attached Files:

  2. Bambooz

    Bambooz New Member

    Joined:
    Feb 29, 2012
    Messages:
    143 (0.17/day)
    Thanks Received:
    79
    Location:
    Germany
    Considering the mass of i5's and i7's combined with GPUs that cost more than my whole system is worth that I keep seeing, my rig pretty much is an ancient turd :p
    The 8 gigs of DDR3 (double of what the P35 is supposed to support :D) and the HD6870 make it look better than it is.. (blender effect)

    Not that I'm complaining.. It does everything I want. Except being really silent :rolleyes:
    I was actually suprised at how well it did here, even on stock CPU speed. I really expected a slideshow.. Especially with the OP settings.
  3. Bambooz

    Bambooz New Member

    Joined:
    Feb 29, 2012
    Messages:
    143 (0.17/day)
    Thanks Received:
    79
    Location:
    Germany
    heh.. I'd be happy if I had the chance to grab a Q9x50 cheap.. :p
    Or a better board for that matter.
    Over here the Q9xxx quads cost about as much as my whole system as it stands is worth..

    Quick look at closed ebay auctions shows the last Q9650 went for 245eur (roughly 321usd) :wtf:
  4. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.85/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    WOW that is steep! :twitch:
  5. 20mmrain

    20mmrain

    Joined:
    Oct 6, 2009
    Messages:
    2,765 (1.59/day)
    Thanks Received:
    824
    Location:
    Midwest USA
    To be honest in terms of upgrading enthusiast yes a Q6600 is old. But so is a i7 920 by now. But in terms of the PC gaming world the Q6600 is still more than fine! especially since.... the market is still mainly controlled by Console Ports.
    Honestly.... except for benchmarking.... I could take a Q6600 Overclock it to 3.4 Ghz and run a HD7970 and have a more then capable system for any game. In terms of the RAM.... DDR 2 is still even fine for most things. RAM is way ahead of it's time and most things can't use it to it's full capability!
    Now in another year this argument might not hold up especially with the release of the new consoles coming out. But until then.... You guys have a computer better than over half the people who are trying to game on a computer.
    Bambooz and trickson say thanks.
  6. DOM

    DOM

    Joined:
    May 30, 2006
    Messages:
    7,551 (2.54/day)
    Thanks Received:
    828
    Location:
    TX, USA
    i should get out my q6600 and see if it matters much

    but im also dl 3.0 right now post some scores in a few :)
  7. Bambooz

    Bambooz New Member

    Joined:
    Feb 29, 2012
    Messages:
    143 (0.17/day)
    Thanks Received:
    79
    Location:
    Germany
    Except the price. I had a 4GB DDR2-1066 kit before and wanted to max it out to 8GB because I've been playing with VMs a lot recently.
    Another 4GB DDR2 kit would've been more expensive than a 8GB DDR3 kit. And that's what I went for, despite the good ol' P35 officially not supporting 8GB DDR3 with just 2 slots. Runs perfectly fine lol.
    (My board supports both DDR2 and DDR3 .. just in case this sounds confusing)
    Last edited by a moderator: Mar 10, 2012
  8. DOM

    DOM

    Joined:
    May 30, 2006
    Messages:
    7,551 (2.54/day)
    Thanks Received:
    828
    Location:
    TX, USA
    2600k stock 7970 stock

    [​IMG]


    2600k stock 7970 1125/1575 safe bios max :laugh:

    [​IMG]
    20mmrain says thanks.
  9. happita

    happita

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    2,354 (0.93/day)
    Thanks Received:
    392

    Do you use those settings for regular gaming? If so, what are your temps if you don't mind me asking?

    Edit: I just checked what the Pro version of Heaven would cost just for jollies....$495 :eek:
  10. 20mmrain

    20mmrain

    Joined:
    Oct 6, 2009
    Messages:
    2,765 (1.59/day)
    Thanks Received:
    824
    Location:
    Midwest USA
    Nice run bro!!!!

    And to arguments going on about the Q6600..... Seriously? I mean to get into an argument over someones stuff is just stupid.
    The only thing that is retarded would be to claim that a Q6600 is not a decent CPU anymore. When you consider the majority of peoples computers in the world are running a Hyper-Threaded single core Pentium and people trying to game on that, a statement that a Q6600 is not decent is just a bad statement. For Christ Sake NASA used P3's in the space shuttle (Up until the program shut down) and those were powerful enough.
    Is a Q6600 enthusiast???? No not anymore. Can it get the job done in a gaming rig???? Yes it can. End of discussion back on topic :toast:
    Bambooz and Damn_Smooth say thanks.
  11. Jurassic1024

    Joined:
    Mar 9, 2012
    Messages:
    172 (0.20/day)
    Thanks Received:
    21
    Intel i5 2500K @ 4.6GHz, Sapphire HD 6950 2GB w/unlocked shaders @ 880/1375MHz OC, RipjawsX 1600MHz (2x4GB)

    PS: Why are so many people using different settings than the ones that were asked on page 1???

    On with the show...
    [​IMG]
    Last edited: Mar 10, 2012
  12. DigitalUK

    DigitalUK New Member

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    503 (0.29/day)
    Thanks Received:
    68
    Location:
    UK South
    1090t / 6970 @ 940/1425

    [​IMG]
    Last edited: Mar 10, 2012
  13. DOM

    DOM

    Joined:
    May 30, 2006
    Messages:
    7,551 (2.54/day)
    Thanks Received:
    828
    Location:
    TX, USA
    i game at stock but i can game at those settings since i got a ek wb load is about 40c :)

    thanks

    i just would like to see how much the fps would drop on a 775 rig but dont have the time right now to do anything
  14. [AK]Zip

    [AK]Zip New Member

    Joined:
    Jun 13, 2006
    Messages:
    287 (0.10/day)
    Thanks Received:
    31
    [​IMG]
    Last edited: Mar 15, 2012
  15. MetalRacer

    MetalRacer

    Joined:
    Aug 18, 2007
    Messages:
    859 (0.34/day)
    Thanks Received:
    697
    Location:
    The Lone Star State
    [​IMG]
  16. Salsoolo New Member

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    222 (0.11/day)
    Thanks Received:
    7
    Last edited: Mar 11, 2012
  17. purecain

    purecain

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    609 (0.20/day)
    Thanks Received:
    158
    hiya people...

    decent result here from my trusty 6970 2gb.... @940mhzCore1400mem:toast:
    ccc12.1

    Attached Files:

  18. DOM

    DOM

    Joined:
    May 30, 2006
    Messages:
    7,551 (2.54/day)
    Thanks Received:
    828
    Location:
    TX, USA
    Zip ? has EVGA GTX 480 SLI by his sig ;)

    2600k stock 580 925/2300

    [​IMG]
  19. Salsoolo New Member

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    222 (0.11/day)
    Thanks Received:
    7
    wow how could it be that by oc'ing the gpu your minimum jumps from 10ish to 30+
    thats a game changing result that i dont see some where else!

    this benchmark loves overclocking ?
  20. DOM

    DOM

    Joined:
    May 30, 2006
    Messages:
    7,551 (2.54/day)
    Thanks Received:
    828
    Location:
    TX, USA
    i ran the 7970 at stock again and got a better min fps

    [​IMG]
  21. burtram

    burtram

    Joined:
    Jul 20, 2007
    Messages:
    586 (0.23/day)
    Thanks Received:
    209
    This result was funny in a stupid internet meme kind of way:
    [​IMG]

    Put a small OC on the 570 (like +100mhz on the mem and +70mhz on core) and got this:
    [​IMG]
    spixel says thanks.
  22. Jurassic1024

    Joined:
    Mar 9, 2012
    Messages:
    172 (0.20/day)
    Thanks Received:
    21
    Your Min FPS will go up if you let Unigine loop once or twice before you hit F9 to bench. ;)
  23. purecain

    purecain

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    609 (0.20/day)
    Thanks Received:
    158
    ccc12.2 gave me much higher minfps... 33.4 up from 13.2...

    although my scores are around 10fps lower...
  24. sirbaili

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    27 (0.01/day)
    Thanks Received:
    5
    Location:
    Israel
    Amd Phenom II 1090T & Crossfire Triple X HD 6950

    O.K.

    For the Beginning It's Completely Gpu Dependent Benchmark.

    A quick look at the task manager Cpu Usage will reveal that Only the First Core was 100% Taxed and rest of the remaining cores were at almost Idle.

    Second : there is no perceptible difference between Anisotropy 4X and 8X settings as you can see from the attached images :

    Cards were OC-ed to 890Mhz Core and 1325Mhz Memory.

    Have fun!:)

    Attached Files:

  25. MetalRacer

    MetalRacer

    Joined:
    Aug 18, 2007
    Messages:
    859 (0.34/day)
    Thanks Received:
    697
    Location:
    The Lone Star State
    Try it with tessellation set to normal.:)

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page