1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

help me improve d2 performance

Discussion in 'Games' started by Choai, Aug 4, 2008.

  1. Choai New Member

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    2 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    hello everyone i am a diablo 2 fan but this brings me some trouble because my system doesnt let me play with smooth stable game picture.
    i recently upgraded my pc a bit from p 1.5 to intel celeron 2.30Ghz Socket 478 mPGA
    Core voltage 1.568 v. sis-651 MOtherboard .transfer rate 4X AGP version 2.0. geforce 4 ti 4200.
    DDR 512 MBytes. creative audigy 2. but!!!!!!!!! diablo fps is still low when it gets crowded
    why is that? wt can i do to improve the situation, and how i do overclocking safly if its needed. watining impaitiently 4 ur help :toast:
     
  2. Ongaku New Member

    Joined:
    Apr 19, 2007
    Messages:
    799 (0.29/day)
    Thanks Received:
    41
    Location:
    Oshkosh B'gosh
    Is the game on Direct3D or DirectDraw? Game runs alot better if you use DirectDraw. It doesn't look that ugly either heh :p
     
  3. Choai New Member

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    2 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    its on direct 3d wt i need? more ram more cpu power new graphic card a shoftware of som kind overclocking. i dont uindarstand why 10 year is so demamnding
     
  4. MadClown

    MadClown New Member

    Joined:
    Jun 24, 2008
    Messages:
    1,362 (0.60/day)
    Thanks Received:
    108
    Location:
    NY, the state were you cant defend yourself
    ur pc must fail hard if it cant play a 2d game, try re-installing?
     
  5. xubidoo New Member

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Messages:
    882 (0.35/day)
    Thanks Received:
    69
    Location:
    Lancs,UK
    id look at upgrading ram and that celeron doesnt help either,the older cellys were rather poor to say the least.

    really u need a better PC in general as u may be playing a 10 yr old game but your doing so on a 5+ year old PC.
    As a minimum to run even older games well ud need something like a P4/AMD 64 ,1gb ram and a more recent gfx card.
     
  6. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,921 (6.87/day)
    Thanks Received:
    1,644
    Location:
    Omaha, NE
    D2 ran fine on a ATi rage/old Celeron and TNT2/P4 1.6ghz for me I dont see why he cant run it.
     
  7. Ongaku New Member

    Joined:
    Apr 19, 2007
    Messages:
    799 (0.29/day)
    Thanks Received:
    41
    Location:
    Oshkosh B'gosh
    It should run fine really, I had it running on my old laptop with a Celeron 2.4GHz...

    Like I said turn it to DirectDraw and see how it runs. Run the video test that's in the Diablo II folder.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page