1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Hey guys im back big times [curt] asus style

Discussion in 'Overclocking & Cooling' started by curt, Aug 23, 2011.

  1. curt New Member

    Joined:
    Dec 21, 2006
    Messages:
    584 (0.21/day)
    Thanks Received:
    13
    ok guys so its bin a long time since i bin on here just upgraded my opty 165 ddr1 system
    after like 6 years lol

    so now i have

    asus formula 5 990fx am3+ ddr3 [allstock] so far only had it 2 days
    ocz reaper low volt 1600mh [sticks run great 30c in games]
    old zalman wb3 water block on 15L system
    phenom x4 955 black 3.2 stock doing 4gh on stock volts hit 4.4gh max on stock volts so far
    2x intel 40gb ssd.s in raid 0 285mb to 355 constant an 400mb to 500mb burst
    1x segate 1tb drive
    bfg gtx 280 1gig run stock setting with modded stock cooler[i think next to up grade]
    2xpsu 1 antec 500 for hd.s an fans an 1 corsair tx850 for board an video card
    creative audigy 4
    duel 19inch none wide lcd displays

    so im in for some fun guys ill put up some pics an benches soon then ill get into turning up the volts an see what this board can rilly do
  2. Flibolito

    Flibolito

    Joined:
    Aug 17, 2008
    Messages:
    725 (0.34/day)
    Thanks Received:
    83
    Nice bro how is that raid 0 setup i bet its pretty beast.
  3. TheLaughingMan

    TheLaughingMan

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    5,066 (2.68/day)
    Thanks Received:
    1,292
    Location:
    Marietta, GA USA
    Curt!! Welcome back to TPU man.

    I have questions, but I am sure I don't want the answers. I hope you are enjoying the new rig.
  4. curt New Member

    Joined:
    Dec 21, 2006
    Messages:
    584 (0.21/day)
    Thanks Received:
    13
    ssd.s

    it rilly helps give windows 7 some speed im so used to the speed of xp only tested one game so far rigs of rods loads much faster off the ssd.s so im hope full


    not shure if its its guna stay a 7 drive or go back to xp for the ssd.s an use 7 on the 2x 250gb seagates i have to raid both rughly 100mbs each
  5. Flibolito

    Flibolito

    Joined:
    Aug 17, 2008
    Messages:
    725 (0.34/day)
    Thanks Received:
    83
    sweet i might be doing a similar setup in the near future for just games. 2 small SSDs in raid 0. so for BF3, diablo 3, old republic and so on.
  6. curt New Member

    Joined:
    Dec 21, 2006
    Messages:
    584 (0.21/day)
    Thanks Received:
    13
    like what qustions im honist my rig may be odd but its solid

    so far i am haven some fun with the rog connect but im still getting used to the board not like my old dfi expert
  7. TheLaughingMan

    TheLaughingMan

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    5,066 (2.68/day)
    Thanks Received:
    1,292
    Location:
    Marietta, GA USA
    Why would you even consider going back to XP? Its old, out of date, has no support for the most recent DirectX platforms, no longer has support, etc. etc. XP is dead and you should just let it go.

    And since you goated me into asking questions, why does you rig have 2 PSUs?
  8. curt New Member

    Joined:
    Dec 21, 2006
    Messages:
    584 (0.21/day)
    Thanks Received:
    13
    xp is still vary usefull for a gamer ther ar tricks an mods to make most newer games work on it yes its only dx10 but thats good enuf for me an you same like 400mb ram to

    win 7 idel like 500mb
    my xp idel 80-120mb

    as far as power supplys go iv used 2 for ages now simply for more power

    the only things on my 850wat is video an mobo/cpu so thers lots of clean power[barly ever see volt drops]

    an the 500 wat does 4hd.s 2x ssd.s 1dvd rom an like 6 fans + an any lights or extras i may have [only 1 fans is hooked to the mobo ports for cpu reading disable thing dosent work]

    its alot for 1 850wat to handel so you spread the load [so dirty lol]
  9. TheLaughingMan

    TheLaughingMan

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    5,066 (2.68/day)
    Thanks Received:
    1,292
    Location:
    Marietta, GA USA
    Games coded and running in DX10 and DX11 use less RAM due to not having to clone GPU data, so you saving the 400 of RAM space is pointless cause you going to give it up to the game anyway. Also RAM for modern systems is piss cheap and getting 8 GB of DDR3 is only $50 to $120 depending on speed, timing, and brand.

    Win7 also scales based on your RAM to ensure smooth performance, the less RAM you have, the lower RAM it uses. It will not be as responsive though so you should give it the 4 or 8 GB it wants anyway.

    As for the PSU.... the stuff you got on the 500W is only like 70 or 80 watts of power total. Which means that PSU is well below 70% efficiency. You are literally burning more power from that wall than you need for no benefit what so ever. An extra 150 watts load on your 850 Watt PSU would make no difference in voltage drops, efficiency, or anything since at full load you are barely breaking 400 Watts, if that.

    You should sell the 500 Watt and use the money toward a new GPU, second set of RAM, or BD when it comes out.
  10. dank1983man420

    dank1983man420

    Joined:
    Apr 22, 2008
    Messages:
    496 (0.22/day)
    Thanks Received:
    171
    Location:
    Near Chicago, IL
    That corsair is a nice unit and can easily power a pair of gtx560sli's(plus some ccfl's ) if you really wanted to though. Using only the corsair would also free a ton of space up so you can add more lights:D. The antec can even be sold so you can get more cash for the gpu replacement(s).



    Lack of TRIM support is another thing in the long run. I believe there are some programs from ocz and intel that do something similar, but not as good as TRIM

    EDIT: I need to learn how to type quicker
    Last edited: Aug 23, 2011
    TheLaughingMan says thanks.
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  11. curt New Member

    Joined:
    Dec 21, 2006
    Messages:
    584 (0.21/day)
    Thanks Received:
    13
    i dont need to argue its just how i run it an according to riva tuner an gpuz my video card pulls 60-70amps in a game of the 80 amps my 850wat psu has on 12v

    an as far as os goes i dont give a crap wich is better cus im guna run both any way xp for older games an 7 for the new crap that comes out

    you think 2 psu.s is bad lmao my xp3000 cpu had its own 5000btu a/c unit got it down to -25c on the core lol im not worried about a few bucks on the hydro bill [the pics of this unit ar still on this site lol]my hole water block was frosted running -40 antifreeze
    Last edited: Aug 23, 2011
  12. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    21,455 (7.12/day)
    Thanks Received:
    5,968
    that's 80W drawn at like 1.1V not 12V, your math is a bit skewed;)
  13. repman244

    repman244

    Joined:
    Apr 7, 2011
    Messages:
    1,099 (0.92/day)
    Thanks Received:
    450
    AFAIK that is not 60-70A @ 12V it's somewhere between VRM and the GPU!
    Just use the TX850 it's well enough.
  14. curt New Member

    Joined:
    Dec 21, 2006
    Messages:
    584 (0.21/day)
    Thanks Received:
    13
    im kinda bad with software what is TRIM or is that like ram timmings
  15. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    21,455 (7.12/day)
    Thanks Received:
    5,968
    Trim is the way your SSD clears old deleted information.
  16. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,852 (8.03/day)
    Thanks Received:
    7,384
    Why would you go AMD right now? Intel is a much better buy.
  17. curt New Member

    Joined:
    Dec 21, 2006
    Messages:
    584 (0.21/day)
    Thanks Received:
    13
    oh ok so xp maby not such a good idea for ssd.s

    not a big deal just use the 2x seagate 250.s for xp then

    but thank you i dident know xp had a prob with ssd.s
  18. mrw1986

    mrw1986

    Joined:
    May 4, 2007
    Messages:
    2,111 (0.80/day)
    Thanks Received:
    338
    Location:
    Wallingford, CT
    You're better off with the one PSU. I run the same gfx card as you and more volts/watts of equipment than you on a 620W Corsair and never have issues. No power dips or anything.
  19. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,852 (8.03/day)
    Thanks Received:
    7,384
    So let me get this straight. You went AMD, XP with an SSD? :twitch: I'm thinkin you should have posted here BEFORE you bought all that.

    Edit: Didnt you take a belt sander to your last CPU CORE!?

    [​IMG]
    Last edited: Aug 23, 2011
  20. curt New Member

    Joined:
    Dec 21, 2006
    Messages:
    584 (0.21/day)
    Thanks Received:
    13
    not my last core that was a garbage test duron it still worked to lol i was testing to see if the temp droped by getting closer to the real core dident rilly help but was fun to try

    [i had to sand/lap many x2 die.s/cores cus they were warped both my opty180 an 165 were the 180 was worse thow an so was my 4000+ but barly i have pics of that on this site to] not like the old xp.s an p3/p4.s they wer 100% flat far as i could tell

    rite now the ssd.s have win 7 on them
    Last edited: Aug 23, 2011
  21. curt New Member

    Joined:
    Dec 21, 2006
    Messages:
    584 (0.21/day)
    Thanks Received:
    13
    i have hated intel for years an have many reasons speed not being one of them
    i have some vids on youtube explaining y i hate them

    im sticking with amd for now [i would rather have a nforce chip set thow]
  22. TheLaughingMan

    TheLaughingMan

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    5,066 (2.68/day)
    Thanks Received:
    1,292
    Location:
    Marietta, GA USA
    nForce? They didn't gracefully step asside. They got curb stomped by AMD and Intel chipsets and ran with their tails between their legs.

    If you bought an 955 recently, then you should have just gotten an 1090T. The price difference is not that much and you would have gotten more cores, better memory I/O (not much), and the same OC headroom.

    And holding a grudge against a faceless company is perfectly ok with me. I hate Seagate.
    Last edited: Aug 23, 2011
  23. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    13,746 (4.56/day)
    Thanks Received:
    6,775
    Location:
    Edmonton, Alberta
    Of course, nVidia no longer makes chipsets, so you're SOL there. Now you cna buy AMD chipsets on boards, chips to go into the board, and GPUs to fill the expansion slots. You should be as happy as a pig in...well..you know how that goes..
  24. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,852 (8.03/day)
    Thanks Received:
    7,384
    i can fel dat. that y im goin 3dfx next tim.
    driver66 says thanks.
  25. _ALB_R3D X

    _ALB_R3D X New Member

    Joined:
    Aug 10, 2011
    Messages:
    337 (0.32/day)
    Thanks Received:
    82
    Location:
    Tirana,Albania
    links to vids pls...give me more reasons:toast:

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page