1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

hi problem with flashing 6950

Discussion in 'AMD / ATI' started by xtr123, Apr 11, 2013.

  1. xtr123 New Member

    Joined:
    Apr 11, 2013
    Messages:
    4 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    hi all i have problem with flashing 2 cards on the same board

    my cards are : ati hd 6950 sapphire i am trying to flash it to 6970 and every time i do it
    the windows creshas on loading blue screen

    now they runs with candy hamilton flash 6950


    another prob when i am usins pcix16 extender the same prob loading the windows
    and its crashed to blue screen.


    10x to those who can help me.
     
  2. chaotic_uk New Member

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    685 (0.28/day)
    Thanks Received:
    25
    not all 6950's will take the 6970 bios , this could be the cause ?
     
    Law-II says thanks.
  3. xtr123 New Member

    Joined:
    Apr 11, 2013
    Messages:
    4 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    mmm your correct but what about the extender?

    and maby only open the shaders will be enough is there any way to know why it is not working??
     
  4. ur6beersaway

    ur6beersaway

    Joined:
    Jan 12, 2012
    Messages:
    35 (0.03/day)
    Thanks Received:
    3
    Location:
    New York
    Oh boy

    HELLO? Are you using win flash? I was told to only flash one card at a time in pci slot one for safest/best results. There is ati/rbe bios editor also. there is a command prompt force flash also. For me my card had a read only locked bios and every attempt for me failed. Xfx 6950.Any way. W1zzard has the best instructions on ways to flash the 6950\6970 successfully if you are lucky enough to have a unlocked bios & not lazer cut chip. Were you successful in unlocking the shaders only instead of flashing the bios to 6970?

    http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/vidcard/159
     
    Last edited: Apr 11, 2013
    Law-II says thanks.
  5. xtr123 New Member

    Joined:
    Apr 11, 2013
    Messages:
    4 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    mm how u know if it is locked bios ?? and where is wizard tut?
     
  6. chaotic_uk New Member

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    685 (0.28/day)
    Thanks Received:
    25
  7. xtr123 New Member

    Joined:
    Apr 11, 2013
    Messages:
    4 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    i tried flash with that tut
    but i cant ...
    onw of the flashes that i used ioen my shaders but still not the catalyst
    what should i do ??

    10 for the grade help till now
     
  8. Law-II

    Law-II

    Joined:
    May 9, 2011
    Messages:
    1,688 (1.28/day)
    Thanks Received:
    720
    Location:
    Mainland Britain
    Hi


    This - Uninstall and then reinstall AMD Catalyst drivers for shaders to show [*if the shaders have unlocked successfully when flashed]

    Note: for future reference when asking for assistance saying "my cards are : ati hd 6950 sapphire" is not good enough; Make and Model of the card please as there are eight models of Sapphire HD 6950 available

    Example:
    Sapphire HD 6950 .jpg
    Source - http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?psn=0001&pid=1021&lid=1

    chaotic_uk +1 not all HD 6950's unlock

    atb (all the best)

    Law-II
     
    Last edited: Apr 12, 2013

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page