1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

HIS IceQ X Turbo HD 6950 2GB to 6970 flashing?

Discussion in 'AMD / ATI' started by Ray_Rogers2109, Jul 1, 2011.

  1. Ray_Rogers2109

    Ray_Rogers2109 New Member

    Joined:
    Feb 13, 2011
    Messages:
    392 (0.30/day)
    Thanks Received:
    16
    Location:
    Santa Cruz, California
    After I get my computer tower fully assembled the last part I'll be buying is this GPU then flashing it to both 6970 shaders and clock. Since the ASUS 890GX motherboard I have already has an integrated GPU, 4290 I believe, would I leave the drivers for it before flashing the 6950 2GB to 6970? No overclocking and it's $100 cheaper compared to buying the 6970.
    Would I need anymore informationto share to help with this?:confused:

    I'm not interested in overclocking it.
    Law-II says thanks.
  2. Law-II

    Law-II

    Joined:
    May 9, 2011
    Messages:
    1,566 (1.30/day)
    Thanks Received:
    641
    Location:
    Mainland Britain
    Hi

    Next time you log in please go to User CP and fill in your system spec's and the brand names of your components; thanks, this will help other member of TPU to assist you further

    nb: before fitting your HD6950; you would need to remove your onboard vga drivers and ensure onboard vga is disabled in the bios (most bios's will do this automatically when your HD6950 is fitted but you should check this anyway)

    atb

    Law-II
    Ray_Rogers2109 says thanks.
  3. rambo14k New Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    15 (0.01/day)
    Thanks Received:
    2
    u cant do it anymore, unless u get extremely lucky and find 1 of the old models


    btw i was looking like crazy for them and found 2 on amazon that were able to go 6970 np, but when i was gonna buy them there was only 1 left lol like 2 weeks ago, so i just went and got 2x 6970 more oc space anyways
  4. Ray_Rogers2109

    Ray_Rogers2109 New Member

    Joined:
    Feb 13, 2011
    Messages:
    392 (0.30/day)
    Thanks Received:
    16
    Location:
    Santa Cruz, California
    Put in the system specs of the computer I'm building? No damn way would I put the specs of the pre-built computer I'm using.

    Thanks though! First time for trying this but it'll be later in the year.
  5. Law-II

    Law-II

    Joined:
    May 9, 2011
    Messages:
    1,566 (1.30/day)
    Thanks Received:
    641
    Location:
    Mainland Britain
    Hi

    Use the time wisely read up on vga bios flashing; you will need to know how to blind flash as well if things don't go to plan, study everything there is to know.

    nb: search for bricked cards; this will show you where others went wrong, should allow you to aviod their misfortune.

    atb & good luck

    Law-II
    Ray_Rogers2109 says thanks.
  6. Ray_Rogers2109

    Ray_Rogers2109 New Member

    Joined:
    Feb 13, 2011
    Messages:
    392 (0.30/day)
    Thanks Received:
    16
    Location:
    Santa Cruz, California
    Thanks! I'm gonna need all the luck I can get. But not going to know for a few more months.
  7. Ray_Rogers2109

    Ray_Rogers2109 New Member

    Joined:
    Feb 13, 2011
    Messages:
    392 (0.30/day)
    Thanks Received:
    16
    Location:
    Santa Cruz, California
    Small update. I'm thinking I might get the GPU in September or October at the latest. Depending on if my pre-built computer will sell or not.
  8. Hotobu

    Hotobu New Member

    Joined:
    Jun 29, 2011
    Messages:
    278 (0.24/day)
    Thanks Received:
    34
    Give up on flashing to 6970. Companies caught onto that months ago. Just because something's got a dual bios doesn't mean it'll work. No new card will allow you to do that.
  9. LordJummy

    LordJummy New Member

    Joined:
    May 13, 2011
    Messages:
    1,406 (1.17/day)
    Thanks Received:
    248
    Location:
    US of A
    My local Fry's STILL has some reference 6950's in a secret location where I hid them. Amazingly the staff still haven't found them after a month. They actually still had about 6 reference 6950 2gb's in the normal graphics card / monitor area in the back. 3 XFX and 3 Diamond. They might have had some MSI reference but I couldn't tell. Anyone who wants a reference one - I can do the purchasing and you can reimburse me.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page