1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

How do I over clock my cpu? (opteron 165)

Discussion in 'Overclocking & Cooling' started by Noobcomputermaker, Aug 9, 2006.

  1. Noobcomputermaker

    Noobcomputermaker New Member

    Joined:
    May 17, 2006
    Messages:
    445 (0.14/day)
    Thanks Received:
    1
  2. randomperson21

    randomperson21 New Member

    Joined:
    Dec 28, 2005
    Messages:
    1,535 (0.48/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    San Luis Obispo, CA
    very, very carefully.

    If you're doing this for the first time (like i am.) i found this guide to be really helpful
    http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=12960

    as far as temps, my x2 is overclocked to 2.4ghz from 2ghz, load temps on a cooler simialr to yours is 55c.
     
  3. jph1589

    jph1589 New Member

    Joined:
    Jul 18, 2006
    Messages:
    126 (0.04/day)
    Thanks Received:
    0
    Lol

    LOL
    How many different ways are you going to ask this?
    How many threads are you going to start to ask it?
    LOL

    Before you were annoying........now you are just laughable!
     
  4. Noobcomputermaker

    Noobcomputermaker New Member

    Joined:
    May 17, 2006
    Messages:
    445 (0.14/day)
    Thanks Received:
    1

    lol jph, can u just help me?
     
  5. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,683 (6.86/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    just go in 5mhz incrimints run prime95 for 30min the first time it freezes add more voltage cont till you hit 55C under load and stop
     
  6. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,683 (6.86/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    oh and goggle oc'ing opteron 165 and pls stop bothering everyone
     
  7. jph1589

    jph1589 New Member

    Joined:
    Jul 18, 2006
    Messages:
    126 (0.04/day)
    Thanks Received:
    0
    Probably not

    :nutkick:
     
  8. randomperson21

    randomperson21 New Member

    Joined:
    Dec 28, 2005
    Messages:
    1,535 (0.48/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    San Luis Obispo, CA
    or read the guide. its pretty self explaniatory
     
  9. infrared New Member

    Joined:
    May 28, 2005
    Messages:
    3,307 (0.96/day)
    Thanks Received:
    183
    Location:
    Southampton, UK
    jph1589... this is a warning. Don't start causing trouble.
     
  10. Noobcomputermaker

    Noobcomputermaker New Member

    Joined:
    May 17, 2006
    Messages:
    445 (0.14/day)
    Thanks Received:
    1
    ok its overclocked to 2.59 ghz dual core!!!

    so what should i do to test stability? im running prime 95 on the max torture test and temps dont get above 45. is that good?
     
  11. randomperson21

    randomperson21 New Member

    Joined:
    Dec 28, 2005
    Messages:
    1,535 (0.48/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    San Luis Obispo, CA
    nice! for how long? I'd run it for a few hours just to make sure things are stable.

    and nice temps. my x2 3800+ is overclocked to 2.4ghz from 2ghz, and is like 55C load.
     
  12. Noobcomputermaker

    Noobcomputermaker New Member

    Joined:
    May 17, 2006
    Messages:
    445 (0.14/day)
    Thanks Received:
    1
    ive been doing it less than two hours, well prime 95 notify me of instabilitys?
     
  13. Noobcomputermaker

    Noobcomputermaker New Member

    Joined:
    May 17, 2006
    Messages:
    445 (0.14/day)
    Thanks Received:
    1
    its been on for 2 hours, is that long enough that if my cpu was unstable it would of detected it by now? cause everything is going fine and its maintaing temperatures of 30-38. Just wondering because i want to run 3dmark06 lol.
     
  14. randomperson21

    randomperson21 New Member

    Joined:
    Dec 28, 2005
    Messages:
    1,535 (0.48/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    San Luis Obispo, CA
    that sounds pretty good.

    go run that benchie!
     
  15. Noobcomputermaker

    Noobcomputermaker New Member

    Joined:
    May 17, 2006
    Messages:
    445 (0.14/day)
    Thanks Received:
    1
    What resolution should my monitor be? max is 1600x1200
     
  16. dj_dn New Member

    Joined:
    Mar 20, 2006
    Messages:
    102 (0.03/day)
    Thanks Received:
    2
    Location:
    Canada, QC, Gatineau
    Lol, are you running 2 instances of prime 95, one for each core. Because if you’re not, pretty shure you’re not, you are only testing one core at a time. Only when both cores are fired up that the temps go up pretty fast.

    I also have a opteron 165, but i was very lucky to get the best stepping, CCBBE 0610 .
     
  17. Noobcomputermaker

    Noobcomputermaker New Member

    Joined:
    May 17, 2006
    Messages:
    445 (0.14/day)
    Thanks Received:
    1

    i shouldnt need to do two prime 95 right?
     
  18. dj_dn New Member

    Joined:
    Mar 20, 2006
    Messages:
    102 (0.03/day)
    Thanks Received:
    2
    Location:
    Canada, QC, Gatineau
    You need one running for each core. Create prime95 in two different folders and when both are lunched set your affinity at 0 for one and 1 for the other.
     
  19. Noobcomputermaker

    Noobcomputermaker New Member

    Joined:
    May 17, 2006
    Messages:
    445 (0.14/day)
    Thanks Received:
    1
    what will that do? when your test a core does it make it better? lol
     
  20. dj_dn New Member

    Joined:
    Mar 20, 2006
    Messages:
    102 (0.03/day)
    Thanks Received:
    2
    Location:
    Canada, QC, Gatineau
    It’s to test your stability, if you’re only using one prime 95 you’re testing half of you’re processor. To make shur your stable you need to run duel prime95 (to instances of it).
     
  21. Noobcomputermaker

    Noobcomputermaker New Member

    Joined:
    May 17, 2006
    Messages:
    445 (0.14/day)
    Thanks Received:
    1
    ok im doing two setup with affinity 0 and affinity 1 and the temps dont go above 50.
     
  22. Noobcomputermaker

    Noobcomputermaker New Member

    Joined:
    May 17, 2006
    Messages:
    445 (0.14/day)
    Thanks Received:
    1
    what is the max temp my cpu should be when running two prime 95s?
     
  23. dj_dn New Member

    Joined:
    Mar 20, 2006
    Messages:
    102 (0.03/day)
    Thanks Received:
    2
    Location:
    Canada, QC, Gatineau
    No higher then 55C, but i keep mine at 50C.
     
  24. Noobcomputermaker

    Noobcomputermaker New Member

    Joined:
    May 17, 2006
    Messages:
    445 (0.14/day)
    Thanks Received:
    1
    ok cause max its gotten is 51c i shouldnt get these temps when playing games right?

    cause this is like a extreme torture test and its way more extreme than games right?
     
  25. Noobcomputermaker

    Noobcomputermaker New Member

    Joined:
    May 17, 2006
    Messages:
    445 (0.14/day)
    Thanks Received:
    1
    how long does it take to find out if my cpu cores are stable? wouldnt it of detected it unstable if it was by now? cause i dont think its unstable at all, people got my cpu with my stepping to 3ghz
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page