1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

How To: Enable SLI on pre-i7/i5 hardware

Discussion in 'NVIDIA' started by bluevelvetjacket, May 22, 2008.

  1. dylan_r New Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    2 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Need help with crosshair iv and 2x460's

    I'm currently running.
    • AMD 965
    • Asus crosshair IV Formula with bios 1102
    • TT Evo_Blue 750w
    • W7 Home Premium x64
    • the 2x460's are in the first and 3rd slots.
    • so there running Dual @16x, and I'm not using an SLI bridge.
    i think that's all i really need to say.

    okay, I've been trying to get SLI to work with my XFX GTX460 1GB and my Asus DirectCU 1GB (has a custom bios flashed to it and i sorta lost the original...)
    i have tried the following
    • Enabling ACPI 2.0
    • Uninstalling drivers (260.99)
    • Booting into safe mode and ran driver sweeper
    • Reinstalling the drivers (260.99)
    • installing the SLI Patch 1.0_Final
    • checked NV CP to see if i can enable.
    and nothing :banghead:

    and suggestions guys?
  2. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    17,153 (5.20/day)
    Thanks Received:
    3,545
    Location:
    Florida
    you need the cable. not using the bridge only works on certified SLI boards
  3. dylan_r New Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    2 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0

    -.-. fml.
    any idea where in Australia where i can get one?
    Last edited: Dec 29, 2010
  4. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.76/day)
    Thanks Received:
    818
    server boards it's not the same case as in non-server mobo. i'm working on windowed mode issue. when i finished we'll think about your case
    Solaris17 says thanks.
  5. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.76/day)
    Thanks Received:
    818
    tommorow i'll post link to slipatch with some fixes
    Solaris17 says thanks.
  6. Velvet Wafer

    Velvet Wafer New Member

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    5,123 (2.70/day)
    Thanks Received:
    990
    Location:
    North of Germany
    i also get a ntoskrnp BSOD from time to time, totally randomly... sometimes its gone for weeks, and and sometimes its there, 3 days in a row... until now i rooted out eventual instabilities i guess, but that BSOD is like a rarely occuring ghost;)
    i dont know if the patch is to blame tho, it can be a problem of the board also, even tho i dont know that exactly
    anatolymik says thanks.
  7. mypg0306

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Messages:
    267 (0.19/day)
    Thanks Received:
    99
    You need SLI bridge to get it works.
  8. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.76/day)
    Thanks Received:
    818
    when you get this BSOD?
  9. Velvet Wafer

    Velvet Wafer New Member

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    5,123 (2.70/day)
    Thanks Received:
    990
    Location:
    North of Germany
    mostly when im surfing around, but the exact moment is indefined, it crashes from time to time during various tasks, not forseeable... the BSOD also only one time occured during a game, and as said, general stability doesnt seem to be the problem here... i tested it in different win7 installs, different clocks, volts, on SSDs, on HDDs.
    Several runs of memtests, 50 runs of linpack, gaming each day, the most different games, with hardly any crashes, just occasionally, and then, it are always different bsods than the ntoskrnp
    i cant figure out the error im having, not even after about a year, but it runs relatively reliable, and i wont argue if the error persists. :)
    as said, it can be that there is something about my board, but if thats the case, im not entirely sure what causes it
    anatolymik says thanks.
  10. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.76/day)
    Thanks Received:
    818
    link is the same. fixed some bugs. windowed mode issue not solved yet. but i'm working on it.
    juanchacin, Velvet Wafer and Thiesi say thanks.
  11. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.76/day)
    Thanks Received:
    818
    is there anybody who dont have any issues with windowed mode?
    Max One says thanks.
  12. Velvet Wafer

    Velvet Wafer New Member

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    5,123 (2.70/day)
    Thanks Received:
    990
    Location:
    North of Germany
    if i recall correctly, i never had problems in windowed mode, with SLI, even tho i spent little there. But everytime i did it, it worked flawlessly;)
  13. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.76/day)
    Thanks Received:
    818
    with which drivers? what your system specs?
    Velvet Wafer says thanks.
  14. YukonCornelius New Member

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Messages:
    11 (0.01/day)
    Thanks Received:
    1
    Location:
    Parts Unknown
    Note*** Also, with patch (Final) installed, even though no SLI is available, get sporadic BSOD's.... Running Win 7 64bit.

    Going to try most recent "bug-fixed" Final.... not very hopeful though... thinking I am just SOL with the S5520SC board.... :cry:
    anatolymik says thanks.
  15. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.76/day)
    Thanks Received:
    818
    did you send me dump from your PC?
    YukonCornelius says thanks.
  16. Velvet Wafer

    Velvet Wafer New Member

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    5,123 (2.70/day)
    Thanks Received:
    990
    Location:
    North of Germany
    i think, since the beginning, when i first got the hack, from all different hack versions i had, and all drivers, i never had problems with windowed mode.

    Specs are under my name behind that blue Linky, i mention it here again tho, for simplicity :)
    I have a Foxconn A7DA-S 3.0 790GX with an Evga and a BFG 8800 GT in SLI, on Win7 x64 that config seemed to be really flawless in common till now... when other people had bugs, i hardly had them :)
  17. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.76/day)
    Thanks Received:
    818
    what drivers you use now?
  18. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    17,153 (5.20/day)
    Thanks Received:
    3,545
    Location:
    Florida
    any ideas for my particular problem? running 265.90's currently with modded INF and new 1.0 patch.
  19. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.76/day)
    Thanks Received:
    818
    P55 have problems with SLIPatch. can you send me a dump?
  20. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    17,153 (5.20/day)
    Thanks Received:
    3,545
    Location:
    Florida
    of what?
  21. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.76/day)
    Thanks Received:
    818
    of Configuration Space. wait a sec. i'll explain how to do that
  22. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    17,153 (5.20/day)
    Thanks Received:
    3,545
    Location:
    Florida
    NP i appreciate the assistance ill help however i can.
  23. juanchacin

    juanchacin

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    58 (0.03/day)
    Thanks Received:
    14
    Hi Anatolymik, is there a way to just mod the driver like in the old 190.62, personaly a prefer this method so i would like to mod the 260.99, Thanks for your help, your work and forgive my english.
  24. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.76/day)
    Thanks Received:
    818
    when you will use SliStringInstaller and Testmode.
    only when i solve all problems with the patch
    juanchacin says thanks.
  25. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.76/day)
    Thanks Received:
    818
    Solaris17 i sent you PM
    Solaris17 says thanks.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page