1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

How To: Enable SLI on pre-i7/i5 hardware

Discussion in 'NVIDIA' started by bluevelvetjacket, May 22, 2008.

  1. JMGC

    Joined:
    Apr 19, 2011
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    1
    Hi anatolymik!

    I have Win7x64 and the SliPatch 1.2/1.4 not work with 270.61, only work with 266.58 in Sli two 480's in x38. The flickering is too heavy in all games. Please see this and release next patch version for 270.xx Geforce drivers.

    Thanks for your support!!
  2. Kamikaz New Member

    Joined:
    Oct 14, 2009
    Messages:
    11 (0.01/day)
    Thanks Received:
    1
    Just done with testing, 1.4 works like 1.2b, but like mentioned above, when using 270.51, 270.61 etc all games get heavy flickering.

    PS: Got the same problem like you in Crysis2 anatolymik, guess that kind of flickering can only be resolved by a new decent patch from crytek.
  3. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.77/day)
    Thanks Received:
    817
    new patch version
    nv slipatch detection code workaround(flickering)
    link below
  4. RiC@RDOC

    RiC@RDOC

    Joined:
    Dec 15, 2010
    Messages:
    114 (0.09/day)
    Thanks Received:
    33
    Thank you so much for your hard work.

    You are making alot of people very happy :D
  5. lokhup New Member

    Joined:
    Feb 28, 2011
    Messages:
    8 (0.01/day)
    Thanks Received:
    1
    New patch 1.42 is working for me. Confirmed for Just Cause 2, Homefront + FalloutNV.

    Using 270.61
  6. juanchacin

    juanchacin

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    58 (0.03/day)
    Thanks Received:
    14
    Thanks mate, I wish i could do something to pay you for your dedication in this project.

    Well i have here a glass of whisky and the next drink is in your Honor, :toast:

    I'll keep following you.
  7. RiC@RDOC

    RiC@RDOC

    Joined:
    Dec 15, 2010
    Messages:
    114 (0.09/day)
    Thanks Received:
    33
    Sli Patch 1.42 and 270.61 drivers working here in Win 7 x64.

    You are a code magician dude! :respect:
  8. JMGC

    Joined:
    Apr 19, 2011
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    1
    Great work Anatoly. Thank you!!!
    ahu says thanks.
  9. HiGGz New Member

    Joined:
    Mar 22, 2011
    Messages:
    14 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Same here patch 1.42 + 270.61 on Win7 x64 Sp1 -> Ok (no more flickering in BFBC2).

    Thx dude !
  10. Biggsy New Member

    Joined:
    Mar 30, 2011
    Messages:
    9 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Happy Days!

    Another success here thanks Anatolymik :respect:
  11. johnspack

    johnspack

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    4,346 (1.76/day)
    Thanks Received:
    842
    Location:
    Nelson B.C. Canada
    Haven't had time to test, but this time I was able to switch to sli mode with no issues. Looking promising so far!
  12. gandulfy New Member

    Joined:
    Apr 19, 2011
    Messages:
    8 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    I just switched to the 1.42 slipatch and everytime I enable sli and try to play a game it will crash seconds into the game. If I downgrade to the 1.00 SLI patch it works fine but I really want to run the new 270.61 drivers. I am currently running 266.58 and the only sli patch that won't crash the system is v 1.0 please help!
  13. Kool Aid Pack Ripper New Member

    Joined:
    Apr 18, 2011
    Messages:
    26 (0.02/day)
    Thanks Received:
    1
    Is GPU-Z still showing OpenCL disabled with 1.42 slipatch?
  14. razaice New Member

    Joined:
    Mar 16, 2011
    Messages:
    37 (0.03/day)
    Thanks Received:
    4
    What are the rest of the details about your system? Also what antivirus? Anatolymik or anyone else would need to know these things to help you.
    Last edited: Apr 19, 2011
  15. gandulfy New Member

    Joined:
    Apr 19, 2011
    Messages:
    8 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Phenom II X4 940 (need to upgrade I know just waiting)
    ASUS M3A79-T Deluxe
    Dual Geforce GTX 580's (EVGA Superclocked)
    GPUZ shows that OpenCL is on (should it not be?)
    Win 7 64 bit
    MSE for av but tried disabling still crashes
  16. razaice New Member

    Joined:
    Mar 16, 2011
    Messages:
    37 (0.03/day)
    Thanks Received:
    4
    Nice system. Incredible graphics cards.
  17. gandulfy New Member

    Joined:
    Apr 19, 2011
    Messages:
    8 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    thnx, I wish I knew what was causing this because I am really close to just throwing in the towel and buying a 970 or something so I am not using slipatch anymore. I was just trying to hold out for the new ivory bridge.
  18. razaice New Member

    Joined:
    Mar 16, 2011
    Messages:
    37 (0.03/day)
    Thanks Received:
    4
    Well it's pretty strange you're having so much trouble with the sli patch. I've got a similar system with gtx 460s instead of 580s, and the sli patch works absolutly perfectly for me. You'll have to wait for someone else to get on the forum though, because I have no idea how it works.
  19. Velvet Wafer

    Velvet Wafer New Member

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    5,123 (2.76/day)
    Thanks Received:
    990
    Location:
    North of Germany
    can be that youre an exception. I guess Anatolymik will have a look into this, if you call him up nice and friendly;)
  20. Kool Aid Pack Ripper New Member

    Joined:
    Apr 18, 2011
    Messages:
    26 (0.02/day)
    Thanks Received:
    1
    It should be on. For me its not though... don't know why :confused:

    Tell me about it... too much of a headache
  21. johnspack

    johnspack

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    4,346 (1.76/day)
    Thanks Received:
    842
    Location:
    Nelson B.C. Canada
    Well, I'm able to use 270.61 + slihack 1.42, but very strange graphics corruption in crysis2. The game is dark, until I move and it gets brighter, stop moving and it goes darker again. Strange black blob follows me around on screen too. So close......
  22. johnspack

    johnspack

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    4,346 (1.76/day)
    Thanks Received:
    842
    Location:
    Nelson B.C. Canada
    Never mind, my install got corrupted. 270.61 is now working fine for me under win7 x64 using slihack 1.42. Will do further testing.
  23. gandulfy New Member

    Joined:
    Apr 19, 2011
    Messages:
    8 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    A little more info here,

    My crash happens whenver I play any game, almost instantly the right screen will go blank and the other 2 screens will freeze (right screen is on second graphics card). This seems to only happen when I run in nvidia surround mode (5770x1080). I did clean installs of everything and I was able to run stable using "SLI" mode with a single monitor.
  24. RiC@RDOC

    RiC@RDOC

    Joined:
    Dec 15, 2010
    Messages:
    114 (0.09/day)
    Thanks Received:
    33
    About OpenCL not showing:

    Maybe that's your case also, the 560ti is a new card.
    Kool Aid Pack Ripper says thanks.
  25. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.77/day)
    Thanks Received:
    817
    did you try SLIPatch 1.2? try if you didnt. i need it to know.
    if you use v1.0 3d surround is ok?
    Last edited: Apr 20, 2011

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page