1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

How To: Enable SLI on pre-i7/i5 hardware

Discussion in 'NVIDIA' started by bluevelvetjacket, May 22, 2008.

  1. johnspack

    johnspack

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    4,349 (1.75/day)
    Thanks Received:
    842
    Location:
    Nelson B.C. Canada
    Newest driver is a no go with sli for me.
  2. RiC@RDOC

    RiC@RDOC

    Joined:
    Dec 15, 2010
    Messages:
    114 (0.09/day)
    Thanks Received:
    33
    Last edited: Jul 28, 2011
  3. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.77/day)
    Thanks Received:
    817
    Damn it. I have my p45 platform and 2xgtx460 dead. I can't debug and test without it. I have to buy new... When i got it i'll get to work
  4. RiC@RDOC

    RiC@RDOC

    Joined:
    Dec 15, 2010
    Messages:
    114 (0.09/day)
    Thanks Received:
    33
    :eek: :twitch: :(

    How the hell that happened?
  5. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.77/day)
    Thanks Received:
    817
    Simply the cards are bad. About mobo, it's weird, but PC dont boot anymore. No any life sign. I'm on new platform, p67. But i still haven't cards.
  6. RiC@RDOC

    RiC@RDOC

    Joined:
    Dec 15, 2010
    Messages:
    114 (0.09/day)
    Thanks Received:
    33
    Sorry man:(... it's weird indeed, cards and board at the same time... maybe a voltage spike??

    If you need anything count me in ;)
  7. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.77/day)
    Thanks Received:
    817
    Everything can be of course, but antec tp-750 wasn't bad. Thanks for help. First of all i'm going to buy new cards. I'll try friends.
    Tutanchamun and RiC@RDOC say thanks.
  8. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.77/day)
    Thanks Received:
    817
    can anybody test on all windows versions? i need to know the same result on different windows or not
  9. RiC@RDOC

    RiC@RDOC

    Joined:
    Dec 15, 2010
    Messages:
    114 (0.09/day)
    Thanks Received:
    33
    Sure, going to test Win XP 32bit now.
    anatolymik says thanks.
  10. RiC@RDOC

    RiC@RDOC

    Joined:
    Dec 15, 2010
    Messages:
    114 (0.09/day)
    Thanks Received:
    33
    Same thing in XP 32, only flickering.
    I can enable Sli and the frame rate seems to be normal.
    anatolymik says thanks.
  11. perche New Member

    Joined:
    Mar 16, 2011
    Messages:
    10 (0.01/day)
    Thanks Received:
    2
    performance is normal and sli work but i got flickering too with 2x gtx460 and windows 7 64
    anatolymik says thanks.
  12. RoMeO

    RoMeO New Member

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    17 (0.01/day)
    Thanks Received:
    1
    God damn nvidia

    Why can't nvidia just not charge mobo manfucaturers ATi would surely follow.

    Personally I think there isn't enough competition in the market with 2 major graphics card manufacturers and if there was this wouldnt ever be an issue.

    Anyways back to the real issue the SLi no longer works with the new drivers until an update for the patch is released.

    Keep up the good work all. :respect:
  13. L_BonoBo New Member

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Messages:
    2 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Pressing Alt tab in BFBC2 causing BSOD code 116!

    First of all, thank you for the great job with SLI patch!

    But... I have a problem. When I'm pressing alt-tab combo during Battlefield Bad Company 2, it will cause systematic and repeatable BSOD for my computer (code 116). Otherwise I can play BFBC2 as long as I want.

    I have done excessive stability tests with memtest, prime small, large(over 12h+) and blend tests(over 24h+) and system seems to be stable. Also it passes 3Dmark11 and Unigine DX11 tests without problems.

    My rig is:
    Windows 7 professional 64-bit
    Slipatch 1.5 Beta
    Nvidia Drivers 270.61
    P5Q Deluxe
    Q9300
    OCZ2P10002G platinum
    2xGTX460
    PSU: Corsair HX-750


    Has anyone experienced similar problems? Any hints how to prevent alt-tabbing BSOD?
  14. xBruce88x

    xBruce88x

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    2,356 (1.36/day)
    Thanks Received:
    545
    probably best to just not alt-tab, or run in windowed. some things just don't like it.
  15. johnspack

    johnspack

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    4,349 (1.75/day)
    Thanks Received:
    842
    Location:
    Nelson B.C. Canada
    anatolymik, if you want me to beta test, this would be the best time! I have an i7 system coming soon, so right now I can play with my 775 system! Send me any beta patches, I will try them.
  16. Tutanchamun New Member

    Joined:
    Jul 30, 2011
    Messages:
    2 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Thank you very much anatolymik for this great, great patch.

    I'm using it for a couple of months now with

    2x Geforce GTX460 1GB (MSI Cyclone)
    Asus Crosshair IV Formula
    AMD Phenom II X6 1090T

    I can confirm that it even works with the new Beta Driver from Nvidia (Nvidia GeForce Beta 280.19). To get rid of the flickering, you have to simply push "ALT
    +ENTER" several times, until the image is stable. I have tried this with Crysis. For Unreal Tournament III it is even easier, when you change the resolution ingame you have to restart the game and then there is no flickering.

    Thanks again, I hope you can use this tricks until a new version of the patch is released.

    Here is the system I use with this patch
    http://www.sysprofile.de/id153646
  17. Horrux

    Horrux

    Joined:
    Jun 2, 2011
    Messages:
    735 (0.64/day)
    Thanks Received:
    124
    This does not work for BFBC2 in my case. Back to the old drivers.
  18. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.77/day)
    Thanks Received:
    817
    I bought a second card today and found what NV did this time. I have been waiting for this solution against the patch for a 1,5 years since HALMod. I couldn't and can't understand why they did it so long. The matter is they did direct i/o access to hardware, what i can't hook. This approach of detecting non-sli systems is really problem for me, but there is a workaround and needs time. I got to work already. Also i'm sure the slipatch's age is ending up. I just want to know, who really needs the patch yet? Please answer for this post.
  19. juanchacin

    juanchacin

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    58 (0.03/day)
    Thanks Received:
    14
    Hi anatolymik, The SLI Patch for me represent freedom, there is alot of people that aren´t thinking in a change of platform, (i´m one of them), this thread still live because of that, we apreciate your hard work and cooperation with all of us, so we salute you and wish that you continue with this project.

    Best regards; Juan Chacin, Venezuela.
  20. RiC@RDOC

    RiC@RDOC

    Joined:
    Dec 15, 2010
    Messages:
    114 (0.09/day)
    Thanks Received:
    33
    Couldn't say better, and we all know that anatolymik always delivered, no one will judge him if Nvidia win this round... well, i really hope not...
  21. Micma99 New Member

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    15 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Thanks Anatolymik fot this wonderful patch. Been using it for awhile on my P5Q Pro Turbo.

    Although it works fine with current whql 275.33 I need to run the newer beta driver for Battlefield 3 alpha.

    A new Z68 board is planned for the near future, in the meantime I hope you get this resolved.

    Thanks again!
  22. johnspack

    johnspack

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    4,349 (1.75/day)
    Thanks Received:
    842
    Location:
    Nelson B.C. Canada
    I'm pretty sure there are lots of people using slipatch still. I know I'm still using it! I know I'll be going i7 finally in a couple of weeks, but it will be nice to know I can still use sli on my 775 system.
  23. sprach New Member

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Messages:
    12 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Bucharest, Romania
    I'll be using sli patch on my amd 790fx chipset at least until the x79 platform shows up. I won't be upgrading to the new sli amd motherboards which don't seem to bring much improvement to performance since there are no bulldozer chips on the market yet.
  24. Justmeez New Member

    Joined:
    May 7, 2010
    Messages:
    4 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Hi are there any other links for the 1.4 and 1.5 patches? I keep getting 404 error from the xdev links.:cry:

    *Edit* If possible can someone put the 1.4 and 1.5 beta patch on a fileshare site and post a link? (If possible) Would greatly appreciate it!*
    Last edited: Jul 31, 2011
  25. haarbal New Member

    Joined:
    Jul 30, 2011
    Messages:
    7 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    same here, and slipatch.com only has 1.2 beta.

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Share This Page