1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

How To: Enable SLI on pre-i7/i5 hardware

Discussion in 'NVIDIA' started by bluevelvetjacket, May 22, 2008.

  1. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.67/day)
    Thanks Received:
    824
  2. aGeoM New Member

    Joined:
    Sep 12, 2007
    Messages:
    217 (0.08/day)
    Thanks Received:
    38
    Location:
    Algarve/Portugal
    Hi

    I'm updating my self, lol, yesterday didn't had time to fool around with SLI testing. I will test, sure.

    Now: I was reading the latest post and I don't know if it help:

    Supermicro C7X58 SLI Certificate:

    Code:
        Scope (_SB.PCI0)
        {
            Name (SLIC, Buffer (0x9E)
            {
                "987134512781Genuine NVIDIA Certified SLI Ready Motherboard for SUPERMICRO X8SAX    0101-Copyright 2008 NVIDIA Corporation All Rights Reserved-765289891023(R)"
            })
        }
    
        Device (_SB.PCI0.WMI1)
        {
            Name (_HID, "pnp0c14")
            Name (_UID, "MXM2")
            Name (_WDG, Buffer (0x14)
            {
                /* 0000 */    0x3C, 0x5C, 0xCB, 0xF6, 0xAE, 0x9C, 0xBD, 0x4E, 
                /* 0008 */    0xB5, 0x77, 0x93, 0x1E, 0xA3, 0x2A, 0x2C, 0xC0, 
                /* 0010 */    0x4D, 0x58, 0x01, 0x02
            })
            Method (WMMX, 3, NotSerialized)
            {
                CreateDWordField (Arg2, Zero, FUNC)
                If (LEqual (FUNC, 0x41494C53))
                {
                    If (IFSL ())
                    {
                        Return (SLIC)
                    }
                }
    
                Return (Zero)
            }
        }
    Extracted DSDT from original BIOS rom, see attach.
     

    Attached Files:

    derGhostrider and anatolymik say thanks.
  3. Ghostleader

    Ghostleader New Member

    Joined:
    Sep 23, 2009
    Messages:
    16 (0.01/day)
    Thanks Received:
    3
    9800GTX SLI on a Rampage Formula

    Hi guys

    I gave the guide lines that aGeoM gave in post 923 a shot with my Rampage Formula and some XFX 9800GTX Black Edition


    It worked the first time, really awesome, rather easy to implement it too, thanks guys for all the hard work you have put down. :toast:

    I have to register to this forum so that I could thank you all, you should have all the credit there´s, much appreciated. :respect:


    Only thing I have noticed so far is that the fans do not go down after a 3D app is done, they still at the same rpm as at full load. Someone else have that issue?


    Here´s some screenies

    [​IMG]

    A quick test with Crysis, Rampage Formula / Q9650@3,0GHz / 2x2 OCZ Blade LV PC-9600@1066 555 15

    Single
    [​IMG]

    SLI
    [​IMG]


    A quick test with Stalker Clear Sky, same setup.

    Single
    [​IMG]

    SLI
    [​IMG]


    Here´s some more Crysis tests, pretty good I most say.

    Rampage Formula / Q9650@4,05GHz / 2x2 OCZ Blade PC-9600@1200 555 15 Strong tRD6

    Single
    [​IMG]

    SLI
    [​IMG]

    and here´s some 3DMark06

    Single
    [​IMG]

    SLI
    [​IMG]
     
    Last edited: Sep 26, 2009
  4. aGeoM New Member

    Joined:
    Sep 12, 2007
    Messages:
    217 (0.08/day)
    Thanks Received:
    38
    Location:
    Algarve/Portugal
  5. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.67/day)
    Thanks Received:
    824
    WITH ASUS CERT + HALMod + UNMODDED DRIVERS
     
    aGeoM says thanks.
  6. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,509 (5.60/day)
    Thanks Received:
    3,107
    Location:
    Republic of Texas
    can you mod them so i can make use of more than 4gpus in sli?
     
  7. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.67/day)
    Thanks Received:
    824
  8. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.67/day)
    Thanks Received:
    824
    did you try 4 gpus?
     
  9. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,509 (5.60/day)
    Thanks Received:
    3,107
    Location:
    Republic of Texas
    yes. works fine.

    any more and the option changes to

    "enable quad sli"

    and

    "physx enabled on _______" (the 5th card)

    im wanting 6 card sli though so i can use 3 295s and eventually 3 395s
     
  10. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.67/day)
    Thanks Received:
    824
    is there officially more than 4 gpus?
     
  11. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,509 (5.60/day)
    Thanks Received:
    3,107
    Location:
    Republic of Texas
    no. you can sli 2 295s or 4 evga classified 285s.

    no other combos atm
     
  12. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.67/day)
    Thanks Received:
    824
    then no. i can't write driver for this cards instead of NVIDIA.
     
  13. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,509 (5.60/day)
    Thanks Received:
    3,107
    Location:
    Republic of Texas
    its not just a simple limitation that can be removed im guessing.
     
  14. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.67/day)
    Thanks Received:
    824
    it's hardware limitation i think
     
  15. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,509 (5.60/day)
    Thanks Received:
    3,107
    Location:
    Republic of Texas
    how about SLI physx?

    would it be possible to have 2 cards dedicated to physx?
     
  16. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.67/day)
    Thanks Received:
    824
    i think not
     
  17. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,509 (5.60/day)
    Thanks Received:
    3,107
    Location:
    Republic of Texas
    im i just asking for something so crazy that its not even worth trying?

    or is it just not possible unless you have a desk in the nvidia dev lab?
     
  18. TheWolf New Member

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    211 (0.10/day)
    Thanks Received:
    23
    Location:
    Pascagoula, Ms
    Rev2 for W7 x64, yes, yes.

    Yes
     
  19. TheWolf New Member

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    211 (0.10/day)
    Thanks Received:
    23
    Location:
    Pascagoula, Ms
    anatolymik says thanks.
  20. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.67/day)
    Thanks Received:
    824
    TheWolf try my last HALMod please
     
  21. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.67/day)
    Thanks Received:
    824
    thanks
     
  22. aGeoM New Member

    Joined:
    Sep 12, 2007
    Messages:
    217 (0.08/day)
    Thanks Received:
    38
    Location:
    Algarve/Portugal
    OK test done.

    HALmod v0.71 + replaced modded 190.62 nvlddmkm.sys by original +ASUS cert = SLI enabled

    HALmod v0.71 + Clean install Unmodded 190.64 + ASUS cert = BSDO on detecting hardware, did 2 install method setup/device manager

    HALmod v0.71 + Clean install Unmodded 190.62 +ASUS cert = SLI enabled
     
    anatolymik says thanks.
  23. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.67/day)
    Thanks Received:
    824
    thanks. about BSOD if you have SLI patch enabled and place original hal.dll on its place, after reboot you got bsod.
     
  24. aGeoM New Member

    Joined:
    Sep 12, 2007
    Messages:
    217 (0.08/day)
    Thanks Received:
    38
    Location:
    Algarve/Portugal
    I didn't place original HAL back on. The BSDO happened during driver instal.

    Gonna test 191 WHQL drivers now.

    BRB
     
  25. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.67/day)
    Thanks Received:
    824
    post results please
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page