1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

How To: Enable SLI on pre-i7/i5 hardware

Discussion in 'NVIDIA' started by bluevelvetjacket, May 22, 2008.

  1. TheWolf New Member

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    211 (0.10/day)
    Thanks Received:
    23
    Location:
    Pascagoula, Ms
    No, depending on what motherboard you have you will have to edit the DSDT table & add a cert.
     
  2. armand New Member

    Joined:
    Sep 30, 2009
    Messages:
    12 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    I'd like to test your solution to enable sli on my Gigabyte EP45-UD3P with my two GTX 295 on saturday. Could you give my some instructions?

    In a friendly way.
    Thanks.

    <EDIT>
    I hope there is no bios modification to do.
    </EDIT>
     
    Last edited: Sep 30, 2009
  3. aGeoM New Member

    Joined:
    Sep 12, 2007
    Messages:
    217 (0.08/day)
    Thanks Received:
    38
    Location:
    Algarve/Portugal
  4. aGeoM New Member

    Joined:
    Sep 12, 2007
    Messages:
    217 (0.08/day)
    Thanks Received:
    38
    Location:
    Algarve/Portugal
    Do you have your registry patched? To make sure dump your actual dsdt table and search for SLIC. If you have dificulties just upload the file.

    Thanks.

    BTW if you use the latest HALMod v.0.8 you DON'T need the modded driver.
     
    Last edited: Oct 1, 2009
  5. reprobate7 New Member

    Joined:
    Sep 29, 2009
    Messages:
    7 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Yes it was enable.Ok i did it again (this time i changed ACPI to ACPI 2.0 and install fresh windows) and it still wont` work.
    I run slistringinstall and lunch cmd.exe as admin and i did a dsl file, then i modified by myself.
    I followed by this site
    http://xdevs.com/e107_plugins/content/content.php?content.30
    and this post
    http://forums.techpowerup.com/showpost.php?p=1551569&postcount=367
    This is link for 3 dsl files from my motherboard.
    http://www.mediafire.com/file/ktwzwmamtw5/TP45HP.rar
    dsdt_P45B7001.dsl is original file.
    dsdt_MOD_P45B7001.dsl is modified by slistringistall.
    dsdt_SLIC_P45B7001 is modified by me.
    I turned on Test Mode from command post, then i installed nvidia drivers. After this I replaced orginal file nvlddmkm.sys by modified nvlddmkm.sys (rev2) . I did restart and i saw this:
    http://img269.imageshack.us/img269/8462/failedt.jpg
    By falcon86
    I tried again witch slistringinstall + halmod 0.8 + unmodified drivers it doesn`t work too.
    What am i doing wrong ?
     
    Last edited: Oct 1, 2009
  6. agentdax5 New Member

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Messages:
    62 (0.03/day)
    Thanks Received:
    1
    Here's my DSDT. I used the certificate from post #1320

    I'll try HALmod v.0.8 tomorrow, I'm getting a new hard drive and will be doing a clean install of Windows again. I also enabled ACPI 2.0 in my BIOS today too.

    So to clarify, the process I should follow is:
    Clean install Windows 7 x64
    Install 190.62 Win7 x64 WHQL Nvidia Drivers
    Disable UAC
    Reboot
    Run SLI string installer as Admin select ASUS certificate. (or should I do it manually using the certificate from post #1320?)
    Run HALMod v.0.8
    DO NOT use the modded nvlddmkm.sys
    Reboot

    And I should have SLI. Looks good?
     

    Attached Files:

  7. aGeoM New Member

    Joined:
    Sep 12, 2007
    Messages:
    217 (0.08/day)
    Thanks Received:
    38
    Location:
    Algarve/Portugal
    This DSDT was dumped now, from your system, or was the one created by slistringinstaller?

    If was from your system you should be SLIed by now.

    And yes for the steps to be taken. It can be used with any ASUS string P6T/Ramp II, etc, and of course with the one in the post 1320.
     
  8. agentdax5 New Member

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Messages:
    62 (0.03/day)
    Thanks Received:
    1
    It was from slistringinstaller.

    Here's one dumped with iasl -g

    I didn't try Hal v.0.8 on this yet and had used the modded driver. Should I try uninstalling it completely and reinstalling the 190.62 drivers?
     

    Attached Files:

  9. aGeoM New Member

    Joined:
    Sep 12, 2007
    Messages:
    217 (0.08/day)
    Thanks Received:
    38
    Location:
    Algarve/Portugal
    Yes you could do that, unisntall de modded driver, install unmodded drivers, and then run the Halmod v0.8.

    Mean wille, can you upload your original DSDT*.DAT file? THX
     
  10. agentdax5 New Member

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Messages:
    62 (0.03/day)
    Thanks Received:
    1
    Ok, going to start that now.

    Is this the correct file you're looking for?
     

    Attached Files:

  11. aGeoM New Member

    Joined:
    Sep 12, 2007
    Messages:
    217 (0.08/day)
    Thanks Received:
    38
    Location:
    Algarve/Portugal
    Nop, the one without SLIC, if you can't, just point me to your bios download page or give me info about what bios version and motherboard model you are running.
     
  12. agentdax5 New Member

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Messages:
    62 (0.03/day)
    Thanks Received:
    1
    http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us

    ASUS P5Q Premium motherboard
    BIOS: AMI, version 1306


    Also, I uninstalled 190.62, used driver sweeper, rebooted, reinstalled 190.62, then used Hal v.0.8 and it's still not working.
     
  13. aGeoM New Member

    Joined:
    Sep 12, 2007
    Messages:
    217 (0.08/day)
    Thanks Received:
    38
    Location:
    Algarve/Portugal
    View attachment 29138
    OK, brb

    I need to go ftp your bios isn't avaibe anymore for download oldest is 1406

    Edit2: Even on the FTP site isn't avaiable, maybe one bios update is in order ;) , anyway I wil modify your uploaded dat file.

    Edit 3: run as admin command prompt and manualy incert this dat file. ( eg. asl /loadtable -d DSDT_A1039001.ASUS.dat and then asl /loadtable -v DSDT_A1039001.ASUS.dat ) and reboot.
     

    Attached Files:

    Last edited: Oct 1, 2009
  14. agentdax5 New Member

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Messages:
    62 (0.03/day)
    Thanks Received:
    1
    Should I update it to the latest?
     
  15. aGeoM New Member

    Joined:
    Sep 12, 2007
    Messages:
    217 (0.08/day)
    Thanks Received:
    38
    Location:
    Algarve/Portugal
    Yes, you can, I'm not sure if it fixes your problem, because you already should have SLI. In you cpu-z it shows X58 chipset?
     
  16. agentdax5 New Member

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Messages:
    62 (0.03/day)
    Thanks Received:
    1
    CPU Z shows me with an X58 chipset.

    I tried this and I don't think it ran correctly. I ran the command prompt as admin, the attached image is the result I had
     

    Attached Files:

  17. aGeoM New Member

    Joined:
    Sep 12, 2007
    Messages:
    217 (0.08/day)
    Thanks Received:
    38
    Location:
    Algarve/Portugal
    yes I know sorry, i uploaded the correct one, please download again.
     
  18. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.64/day)
    Thanks Received:
    824
    Nick [D]vB, derGhostrider and aGeoM say thanks.
  19. agentdax5 New Member

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Messages:
    62 (0.03/day)
    Thanks Received:
    1
    Inserted the file successfully, rebooted. Still nothing.
     
  20. aGeoM New Member

    Joined:
    Sep 12, 2007
    Messages:
    217 (0.08/day)
    Thanks Received:
    38
    Location:
    Algarve/Portugal
    Thanks man, big changes on this version? I'm running CrossfireX now, btw I didn't had any problem in running crossfire with you modded hal v0.8, was just swapping cards and install drivers, Crossfire enabled fine.
     
  21. aGeoM New Member

    Joined:
    Sep 12, 2007
    Messages:
    217 (0.08/day)
    Thanks Received:
    38
    Location:
    Algarve/Portugal
    Just in time to test halmod v0.81 ;) thanks to anatolymik. :p
     
  22. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.64/day)
    Thanks Received:
    824
    about changes.
    functions and code injected properly.
    code made better
    and other
     
  23. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.64/day)
    Thanks Received:
    824
    i keep working. there are much work
     
  24. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.64/day)
    Thanks Received:
    824
    He has some problems with the cert i think
     
  25. aGeoM New Member

    Joined:
    Sep 12, 2007
    Messages:
    217 (0.08/day)
    Thanks Received:
    38
    Location:
    Algarve/Portugal
    I'm sure you have... my friend. And we are all greatfull to you.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page