1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

How to run DVI from GPU and HDMI from IGP?

Discussion in 'Graphics Cards' started by NdMk2o1o, Mar 23, 2013.

  1. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,444 (2.14/day)
    Thanks Received:
    922
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
    Had to sell my 7950's recently because of financial issues so am rocking a 8800gts 320MB as a temp card, only issue is it has no HDMI (I have no adaptors either) is there anyway I can run my monitor on the 8800GTS DVI and my HDTV through the HDMI on my motherboard (IGP)
     
  2. Law-II

    Law-II

    Joined:
    May 9, 2011
    Messages:
    1,572 (1.28/day)
    Thanks Received:
    645
    Location:
    Mainland Britain
    NdMk2o1o says thanks.
  3. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,444 (2.14/day)
    Thanks Received:
    922
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
    Yea, I've done that, installed HD 3000 drivers etc though Windows only shows my monitor connected to the GPU
     
  4. TheLaughingMan

    TheLaughingMan

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    4,998 (2.55/day)
    Thanks Received:
    1,291
    Location:
    Marietta, GA USA
    The answer is no you can't. You have to have the connection on either one or the other. So can you connect both to the IGP?
     
    NdMk2o1o says thanks.
  5. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,444 (2.14/day)
    Thanks Received:
    922
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
    No, my monitor is 1440p and needs dual link dvi-d the onboard is only single link dvi afaik
     
  6. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    13,940 (4.52/day)
    Thanks Received:
    7,060
    Location:
    Edmonton, Alberta
    set IGP as primary display device. games won't use the 8800GTS though. you can still run the monitor off of it though, no problem.
     
    NdMk2o1o says thanks.
  7. BiggieShady

    BiggieShady

    Joined:
    Feb 8, 2012
    Messages:
    982 (1.03/day)
    Thanks Received:
    325
    Location:
    Zagreb, Croatia
    Shouldn't Lucid Virtu use MoBo graphics outputs with discrete GPU? That motherboard should support Virtu.

    EDIT:

    I see now you need to run DVI from GPU
     
    NdMk2o1o says thanks.
  8. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,444 (2.14/day)
    Thanks Received:
    922
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
    Tried lucid virtu, the IGP still isn't being recognised while the GPU is primary, tried setting onboard as primary in BIOS and PC would hang on Windows startup (thinking there's a driver conflict with the Intel and NV drivers perhaps?) Anyway issue solved, I managed to buy a GTX 280 for a good price off Ebay (£45) which has HDMI and is still capable of gaming so I'm fairly happy, thanks for all the suggestions :toast:
     
    Law-II says thanks.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page