1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

How to set up single-GPU NVIDIA/ATI GPU2 Client

Discussion in 'Folding@Home' started by BUCK NASTY, Feb 24, 2009.

  1. BUCK NASTY

    BUCK NASTY F@H Mod & 4P Enthusiust Staff Member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    4,561 (1.71/day)
    Thanks Received:
    3,850
    Location:
    Tallahassee, FL. U.S.A.
    *IMPORTANT* BEFORE PART 1 UNINSTALL CURRENT NVIDIA/ATI DRIVERS.

    PART 1

    Nvidia:Download the latest Drivers for nVidia(180.xx on are Cuda Enabled):

    http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

    Choose your Version (XP x86 x64, Vista x86 x64) then download the driver, follow instructions.

    ATI:Download latest Drivers for ATI(Catalyst 9.2)

    http://ati.amd.com/support/driver.HTML

    Choose your Version (XP x86 x64, Vista x86 x64) then download the driver, follow instructions.

    Reboot.

    PART 2

    Download F@H GPU2 Console Client(No Viewer):

    For XP
    http://www.stanford.edu/group/pandegroup/folding/release/Folding@home-Win32-GPU_XP-623.zip

    For Vista
    http://www.stanford.edu/group/pandegroup/folding/release/Folding@home-Win32-GPU_Vista-623.zip

    Follow instructions. Make sure to enter Team#50711 and choose your user name wisely. If you change you name, your points do not carry over to the new name.

    PART 3

    Download Fahmon:

    http://fahmon.net/

    1. Install fahmon and update project list.

    2a. (Vista) To point it to the GPU folder, SEARCH for APPDATA. In AppData locate the folder that says ROAMING. In Roaming find Folding@home-gpu folder. Right click on folder and copy location into the Fahmon.

    2b. (XP) Point Fahmon to C:\Documents and Settings\{user name here}\Application Data\Folding@home-gpu


    PART 4 (Optional:For Overclocking GPU)

    Download Riva Tuner from:

    http://downloads.guru3d.com/download.php?det=163

    Follow instructions to install.
     
    Last edited: Feb 24, 2009
    qubit, KingPing, Chicken Patty and 7 others say thanks.
    More than 25k PPD
  2. PVTCaboose1337

    PVTCaboose1337 Graphical Hacker

    Joined:
    Feb 1, 2006
    Messages:
    9,512 (2.96/day)
    Thanks Received:
    1,143
    Location:
    San Antonio, Texas
    Very informative. Good guide.
     
  3. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,893 (13.08/day)
    Thanks Received:
    14,297
    Why does one need to use RivaTuner for F@H?
     
  4. BUCK NASTY

    BUCK NASTY F@H Mod & 4P Enthusiust Staff Member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    4,561 (1.71/day)
    Thanks Received:
    3,850
    Location:
    Tallahassee, FL. U.S.A.
    It's due to the fact that most cards will o/c well and yield addt'l PPD. I can pick up about 1000PPD on my 8800GTS 512 with the right work unit. I will edit.

    Edit: Changed order and noted o/c'ing as optional.:toast:
     
    Last edited: Feb 24, 2009
    More than 25k PPD
  5. phanbuey

    phanbuey

    Joined:
    Nov 13, 2007
    Messages:
    5,207 (2.03/day)
    Thanks Received:
    975
    Location:
    Miami
    you mean 10,000?
     
  6. jbunch07

    jbunch07 New Member

    Joined:
    Feb 22, 2008
    Messages:
    5,261 (2.13/day)
    Thanks Received:
    614
    Location:
    Chattanooga,TN
    [​IMG]

    I dont think im doing it right.

    :confused:
     
  7. phanbuey

    phanbuey

    Joined:
    Nov 13, 2007
    Messages:
    5,207 (2.03/day)
    Thanks Received:
    975
    Location:
    Miami
    your'e doing it right, fahmon is pointed at the wrong directory... make the root directory of the project the same as the loocation of the executable... i.e. C:users\jonathan\downloads\F@H... not C:users\jonathan\downloads\F@H\work (point fahmon one directory up)

    Also... we should all get "TPU theme" foding siggies :D for the team.
     
    adulaamin and jbunch07 say thanks.
  8. jbunch07

    jbunch07 New Member

    Joined:
    Feb 22, 2008
    Messages:
    5,261 (2.13/day)
    Thanks Received:
    614
    Location:
    Chattanooga,TN
    [​IMG]

    Thanks, seems to be working now.
     
    BUCK NASTY says thanks.
  9. phanbuey

    phanbuey

    Joined:
    Nov 13, 2007
    Messages:
    5,207 (2.03/day)
    Thanks Received:
    975
    Location:
    Miami
    Lol you have a different wallpaper every time i see a screenie
     
  10. jbunch07

    jbunch07 New Member

    Joined:
    Feb 22, 2008
    Messages:
    5,261 (2.13/day)
    Thanks Received:
    614
    Location:
    Chattanooga,TN
    PVTCaboose1337 and phanbuey say thanks.
  11. Hayder_Master

    Hayder_Master

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,177 (2.15/day)
    Thanks Received:
    638
    Location:
    IRAQ-Baghdad
    god bless you guys
     
  12. Hybrid_theory

    Hybrid_theory

    Joined:
    Mar 31, 2007
    Messages:
    1,895 (0.68/day)
    Thanks Received:
    163
    Location:
    ontario canada
    I was considering running folding. But does it eat bandwidth? I share internet with 4 other people. Unless we go unlimited, we already over our cap.
     
  13. phanbuey

    phanbuey

    Joined:
    Nov 13, 2007
    Messages:
    5,207 (2.03/day)
    Thanks Received:
    975
    Location:
    Miami
    it eats a little bandwith for sending and downloading units and such.
     
  14. BUCK NASTY

    BUCK NASTY F@H Mod & 4P Enthusiust Staff Member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    4,561 (1.71/day)
    Thanks Received:
    3,850
    Location:
    Tallahassee, FL. U.S.A.
    F@H only uses bandwith when sending results and reciving work. This happens every 2 hrs on average and last only 10-15 seconds. In the grand scope of things, F@H has virtually no effect on bandwidth.
     
    More than 25k PPD
  15. Silverel

    Silverel New Member

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Messages:
    1,769 (0.69/day)
    Thanks Received:
    233
    Location:
    Detroit, MI
    Ah, I take it the console client uses a ton less CPU than the systray client?

    I was wondering why my ppd was only hitting ~1200 on 2 4830's...
     
  16. Silverel

    Silverel New Member

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Messages:
    1,769 (0.69/day)
    Thanks Received:
    233
    Location:
    Detroit, MI
    Alright. Stop me if this is weird.

    Before I was using the systray client (with viewer). The installer went ahead and created my Roaming\folding** folder. The console client however is more than content to run from a folder on my Desktop, and there's no other trace of it besides there. Since I have multiple GPU's running, I just made a whole second folder for it, and set it up in the advanced options.

    This seems a ton more simple.

    On my desktop I have FaH Console and FaH Console2, respectively containing all the necessary files to run entirely independent of each other. When setting up FaHmon, I downloaded the zip, and made a folder for it as well. Launched the app, pointed it to the FaH Console/2, and it was up and running.

    I jumped through a ton of hoops trying to get the systray version to work. This one is so incredibly simple it's really blown my mind.

    [​IMG]
     
    Last edited: Feb 26, 2009
  17. BUCK NASTY

    BUCK NASTY F@H Mod & 4P Enthusiust Staff Member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    4,561 (1.71/day)
    Thanks Received:
    3,850
    Location:
    Tallahassee, FL. U.S.A.
    With no viewer, there is no PPD hit when checking progress and it's more efficient too. The console is the way to go for all clients. BTW, nice 4830's you got there. That card has turned out to be quite formidable:rockout:
     
    Silverel says thanks.
    More than 25k PPD
  18. Silverel

    Silverel New Member

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Messages:
    1,769 (0.69/day)
    Thanks Received:
    233
    Location:
    Detroit, MI
    Shee, that's at stock clocks too. It goes all the way up to 734/1125. Problem is if the driver failz, it resets to 585/900.

    Only time I had the driver fail was when I left GPUz running though. For some reason that causes more instability than FurMark does. o.o

    edit

    kk, bumped the clocks up a little bit. Guess it'll take a few minutes to get the PPD adjusted.

    [​IMG]
     
    Last edited: Feb 26, 2009
  19. kyle2020 Guest

    thanks for the excellent guide, im just installing everything now, might as well have this 260 churning away whilst im away from my pc / downloading torrents or whatever. Ill post back with results / ppd in a second.
     
  20. kyle2020 Guest

    any thoughts?

    [​IMG]
     
  21. kyle2020 Guest

    I know she runs a touch hot, nothing I can do until mid this month.
     
  22. BUCK NASTY

    BUCK NASTY F@H Mod & 4P Enthusiust Staff Member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    4,561 (1.71/day)
    Thanks Received:
    3,850
    Location:
    Tallahassee, FL. U.S.A.
    Nice Trail 70 wallpaper. I had one as a kid and it was a great bike to play around on. OK, back on topic. Un-link the core/shader and drop the core to +50mhz over stock. Now run your shaders up to about 1500 and run F@H. If it's stable,bring the core up a bit. The main idea is to get the shader o/c as high as possible stability wise.
     
    More than 25k PPD
  23. kyle2020 Guest

    so shader clock is the most ppd producing factor?
     
  24. oily_17

    oily_17

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Messages:
    2,313 (0.78/day)
    Thanks Received:
    670
    Location:
    Norn Iron
    I run my GTX260 (216sp) at 724/1514 and 999 mem for 24/7 folding with the fan set ~80%
     
  25. johnspack

    johnspack

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    4,382 (1.68/day)
    Thanks Received:
    865
    Location:
    Nelson B.C. Canada
    Yes shader is most important, I actually underclock my ram to reduce heat. By the way, I would never run these older 65nm gtx cards at over 80c constantly, I'd jack up that fan speed a bit. My card can actually start to artifact at 83c!
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page