1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

HP Vectra VL 6, series 8, sound card driver

Discussion in 'General Software' started by trodas, Sep 11, 2008.

  1. trodas

    trodas

    Joined:
    Jan 3, 2007
    Messages:
    388 (0.14/day)
    Thanks Received:
    90
    I need sound driver, working, for HP Vectra VL 6, series 8 machine anjd Windows 2000. My friend want it for his little daughter, however she insist on the sound working. Things work rather well in Win98se, but Win98se is not working well anyway. Useless system, so to be able to run more recent/decent programs, a Win 2000 has to be used. SP4. Luckily they detect everything right away, including onboard Matrox graphic card and NIC. Unlike the Win98se the USB ports can be used now, etc.

    Everything works, except for the damn sound.

    HP on their site looks like to offer drivers for much OS types, however when you check these links more closely, well... usually only diagnostic utilities are offered for Win2k or XP systems:
    http://h20000.www2.hp.com/bizsuppor...TypeId=12454&prodSeriesId=32847&lang=en&cc=us

    Or for O/S2 Warp - there is a sound driver for it!
    (sound driver is available too for Win3.11, Win95, WinNT3.51, WinNT4.0 and strangely NOT for Win98...!)

    But since it worked with Win98se, then I hope that there are some different drivers somewhere that WILL work with the sound too, under Win2k. Anyone got a experience with this machine?

    Any help, please?



    I know it is a lousy PII 350Mhz thing, but... it works :)
    Except for movie playback. The onboard graphic (or it is just a driver limitation?!) did not have PIP, and much less a YUV one, so all has to be converted by CPU and it did not make it... I wonder if a Matrox driver could fix that...

    Anyway, there are some pins descriptions from manual, eg. how to reset bios password for the HP Vectra VL 6, series 8:

    [​IMG]
  2. spud107

    spud107

    Joined:
    Feb 12, 2007
    Messages:
    1,194 (0.43/day)
    Thanks Received:
    131
    Location:
    scotland
    could either try looking for another aztech sound driver, or win update if not already,
    edit - do you think the nt driver might work in 2k?
  3. trodas

    trodas

    Joined:
    Jan 3, 2007
    Messages:
    388 (0.14/day)
    Thanks Received:
    90
    Yep, I tried that... but the WinNT 3.5 version. Not sure if I tried the WinNT 4.0 one. Maybe yes, maybe not. What worry me is, that there was even mentining of Win 2000 in the ReadMe, yet things not work.
    Maybe because of SP4?

    I wonder if there is some 3rd party driver... or if some bios update/hack can fix that.

    Also I wonder if the integrated graphic of the machine (Matrox Productiva G100 AGP 4 MB SGRAM) is even capable of YUV PIP ... or at least of RBG PIP, damn :)

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page