1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

HTPC with a6 llano in hybrid cossfire with sapphire 6670. First time New Build

Discussion in 'System Builder's Advice' started by buckstar, Apr 2, 2012.

  1. buckstar New Member

    Joined:
    Apr 2, 2012
    Messages:
    64 (0.07/day)
    Thanks Received:
    6
    Location:
    united kingdom
    Hi everyone.

    I am in the process of buying new parts for a HTPC but wanted some advice before getting the parts for my first ever build. i already have a sapphire low profile 6670 in my very old dell c521 good for old games but not for new like fifa 12.

    ive been looking at the a6 processer for my new build and was wondering if it will hybrid crossfire with my 6670? im on a budget n dont want to fork out on a new graphics card. the parts i may get are as follows:

    .AMD Llano A6 A3500 2.1GHz Socket FM1 3MB L2 Cache Retail Boxed Processor
    .Gigabyte GA-A55M-S2V AMD A75 FM1 7.1 Channel HD Audio mATX Motherboard
    .Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz HyperX Blu Memory Kit
    .Antec NSK 2480 MATX Desktop Case With 380W EarthWatts PSU

    would these parts work together, would the PSU have enough juice ive read that its a good one.

    i would appreciate any feed back from yourselves thx :)
     
  2. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (7.08/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
    You may want to look at some ram that is specc'd for 1866, due to planning on hybrid-fire. Yes it will work & from what I can see everything else looks good.
     
    buckstar says thanks.
  3. buckstar New Member

    Joined:
    Apr 2, 2012
    Messages:
    64 (0.07/day)
    Thanks Received:
    6
    Location:
    united kingdom
    thankyou i will have a look at the better ram. as long as i can crossfire in hybrid then it's happy days.
     
  4. Mathragh

    Mathragh

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    1,070 (0.61/day)
    Thanks Received:
    291
    Location:
    The Netherlands
    Looks solid:), also, you may not need to buy higher specced ram if you can clock it a bit higher. I dont know if thats possible on your motherboard/platform though.
     
    buckstar says thanks.
  5. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (7.08/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
    Did a quick look and the board supports the chips native dram speed, 1866.
     
    buckstar says thanks.
  6. buckstar New Member

    Joined:
    Apr 2, 2012
    Messages:
    64 (0.07/day)
    Thanks Received:
    6
    Location:
    united kingdom
    yeah had a look at the 1866 ram n think i will go for it it's only a few pounds more. also would i be able to use my dell c521 hard drive and dvd drive in my new build?
     
  7. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (7.08/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
    May be older 1.5gbps SATA drives but they would work.
     
  8. Huddo93

    Huddo93 New Member

    Joined:
    Oct 13, 2011
    Messages:
    299 (0.28/day)
    Thanks Received:
    57
    Location:
    Perth, WA, Australia
    Wont consider the A8? or is it out of your price range?

    Because there is a decent FPS (7-10 FPS) increase going from the A6 to the A8 llano APU's once you do hybrid CF with a 6570-6670.

    Just a thought, the A6 will work fine but if you have the budget I don't think you would be disappointed :)

    good luck!
     
    buckstar says thanks.
  9. buckstar New Member

    Joined:
    Apr 2, 2012
    Messages:
    64 (0.07/day)
    Thanks Received:
    6
    Location:
    united kingdom
    yeah have been looking at the a8 but i think i would have to sacrafice the case and go for something cheaper any suggestions? im on the edge of ordering right now. but want to be sure.
     
  10. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (7.08/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
    How much for the case/PSU and where u ordering from?
     
  11. buckstar New Member

    Joined:
    Apr 2, 2012
    Messages:
    64 (0.07/day)
    Thanks Received:
    6
    Location:
    united kingdom
    it's £80 U.K ( Ebuyer ) thats the main one on these shores.
     
  12. Yo_Wattup New Member

    Joined:
    Jan 26, 2012
    Messages:
    790 (0.82/day)
    Thanks Received:
    200
    Location:
    Brisbane, Australia
    Most important part is fast ram and lots of it! The A8 is a great chip, the A6 im sure is good too.:)
     
  13. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (7.08/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
  14. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,583 (10.11/day)
    Thanks Received:
    6,090
    Location:
    Chatsworth, GA
    The APU platform does quite well for cheap, decent GPU/CPU performance all in one.

    However, I do not know what the performance is like with the hybrid Xfire setup. When you get it together, throw out some benchmarks.
     
    Crunching for Team TPU
  15. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (7.08/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
    Last edited: Apr 4, 2012
  16. buckstar New Member

    Joined:
    Apr 2, 2012
    Messages:
    64 (0.07/day)
    Thanks Received:
    6
    Location:
    united kingdom
    this is what i have come up with so far. i have ditched the case n gone for a cheaper option think it will be ok. gonna stick with the a6 maybe get a a8 wen prices fall. got a cheaper mobo too. im not a massive gamer but to like the odd play on fifa n tiger woods

    .Gigabyte GA-A55M-DS2 A55 AMD FM1 7.1 Channel HD Audio mATX Motherboard
    .AMD Llano A6 A3500 2.1GHz Socket FM1 3MB L2 Cache Retail Boxed Processor
    . Shiny Piano Black/Silver Slim MicroATX Mini Tower Case - With 400W PSU 20+4pin, 1x SATA, 1x PCI-E
    .G-Skill 4GB DDR3 1600Mhz Ripjaws Memory Module CL9 (9-9-9-24) 1.5V
    .2x 60mm Internal Cooling Fan In Black - 4pin Molex Connection
    .TP-Link Wireless-N150 PCIe card

    £170 for all that
     
  17. dhdude

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    184 (0.11/day)
    Thanks Received:
    45
    Location:
    Kent, UK
    Dude I really would spec a better quality PSU than the one that comes with that case, the one that JrRacinFan suggested would be perfect if you can stretch to the extra cost
     
    Last edited: Apr 4, 2012
  18. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (7.08/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
  19. buckstar New Member

    Joined:
    Apr 2, 2012
    Messages:
    64 (0.07/day)
    Thanks Received:
    6
    Location:
    united kingdom
  20. buckstar New Member

    Joined:
    Apr 2, 2012
    Messages:
    64 (0.07/day)
    Thanks Received:
    6
    Location:
    united kingdom
    i like the sounds of that 1 with the a6 llano
     
    Last edited: Apr 4, 2012
  21. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (7.08/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
    If you had a stronger gpu, the build would be moot and I myself personally would go with the H61 build.
     
  22. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,583 (10.11/day)
    Thanks Received:
    6,090
    Location:
    Chatsworth, GA
  23. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (7.08/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
    I think it's more of a matter of what the OP does more of, casual gaming or multitasking.
     
  24. buckstar New Member

    Joined:
    Apr 2, 2012
    Messages:
    64 (0.07/day)
    Thanks Received:
    6
    Location:
    united kingdom
    decisions, decisions. i was so close to ordering the a6 setup which you suggested but my credit card as exptred lol. i need to have a think about it. the intel i suppose has more upgradability options but is £50 more mmmmm....
     
  25. buckstar New Member

    Joined:
    Apr 2, 2012
    Messages:
    64 (0.07/day)
    Thanks Received:
    6
    Location:
    united kingdom
    casual gaming i suppose. i have a xbox 360 but computers are more fun.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page