1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

HyperSLI (Enabling SLI on non-sli motherboards)

Discussion in 'NVIDIA' started by anatolymik, Oct 4, 2011.

  1. johnspack

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    4,240 (1.77/day)
    Thanks Received:
    783
    I don't believe you can sli a ddr2 card and a ddr3 card together, even if they are both 8600gts. Memory timings way off ect, just not going to work. Find a 2nd ddr3 card, and it will work.
  2. AsW New Member

    Joined:
    Oct 21, 2011
    Messages:
    2 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    First of all, thx for all your work, just reading the coments from people who could make it work got me all excited :eek:

    Here is my case:
    VT-x ok
    UAC disabled ok
    HyperSLI installed and restarted ok
    285.38 installed ok

    Then I open the HyperSLI S.O., Hypersli sais he is working fine, yet I cant activate the SLI option in the nvidia config tool, it doesnt even appear.
    :banghead:

    MOBO: Asus P5K
    CARDS: XFX 8800GT 512mb
    XFX 8800GT 256mb XXX
    (I have the SLI bridge)
  3. federicoz45

    federicoz45 New Member

    Joined:
    Apr 22, 2011
    Messages:
    121 (0.11/day)
    Thanks Received:
    17
    Location:
    Italy - Versilia
    As Johnspack said above to another user, SLI is not working because your cards are not exactly the same.
    The amount of ram onboard is different, and in order to activate the SLI you'll need another 512mb or 256mb.
  4. Hota

    Hota New Member

    Joined:
    Oct 10, 2011
    Messages:
    9 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    you must use two cards the same amount of memory and the model of a different brand of cards may be. example

    Asus GeForce 480GTx 1536mb GDDR 5 and MSI GeForce 480GTx 1536mb GDDR5 .. Nvidia has this kind of a stupid solution unlike the AMD will be able to use for example 5850 and 5870 with CrossFire
    Last edited: Oct 21, 2011
  5. AsW New Member

    Joined:
    Oct 21, 2011
    Messages:
    2 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    I saw a Video about SLI in the nvidia webpage that said that you COULD use diferent momories even different clock speeds as long as the GPU was the same, it would just slow donw to the slowest card, but it should work.
  6. snipe New Member

    Joined:
    Jun 5, 2011
    Messages:
    73 (0.07/day)
    Thanks Received:
    3
    Had another BSOD shut down during idle. Must be these stupid ass beta drivers. Oh well Oct 24th will prob fix that.
  7. jesseleite New Member

    Joined:
    Apr 23, 2011
    Messages:
    25 (0.02/day)
    Thanks Received:
    6
    I just want to thank you all for HyperSLI!!!!

    so far its working great!!!!

    Crossfire IV Extreme (liquid cooled)
    3 x GTX 580's (liquid cooled)
    1100-T AMD (liquid cooled)
    8 gig ASUS ram (on air)
    Creative Titanium
  8. SAINT19 New Member

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    6 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    I will try the regedit thing.

    The clock of both GPU are the same, BIOS modified for both and with the same exact clocks.
  9. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.81/day)
    Thanks Received:
    812
    did you have several BSODs with HyperSLI?
  10. snipe New Member

    Joined:
    Jun 5, 2011
    Messages:
    73 (0.07/day)
    Thanks Received:
    3
    Yes, BUT I think it might be the 285.38 BETA driver. I was fine before this, but then again I never had HyperSLI with any other driver, we will see come monday
  11. DARkNESS New Member

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    11 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    USA - KY
    First just want to say hello and thanks to anatolymik and the supporters for working on this!

    I am having some issues. Everything seems to have installed correctly but when I choose to boot from hyper boot, computer just restarts and goes back to boot manager.
    I uninstalled graphics driver, restart, re-installed drivers, restart, installed hyper sli, restart, then when selecting hyper boot option just restarts. I have 2 GTS 450's installed with SLI Bridge installed.

    I am also running on a MSI 890FXA-GD70 Motherboard

    I have attached some screen shots.

    Attached Files:

    Last edited: Oct 22, 2011
  12. federicoz45

    federicoz45 New Member

    Joined:
    Apr 22, 2011
    Messages:
    121 (0.11/day)
    Thanks Received:
    17
    Location:
    Italy - Versilia
    Try to check in the BIOS if the SECURE VIRTUAL MACHINE is enabled. Are you able to boot in normal windows? Or it just restart in the same way of hyper boot? Any BSOD?
    Last edited: Oct 22, 2011
  13. federicoz45

    federicoz45 New Member

    Joined:
    Apr 22, 2011
    Messages:
    121 (0.11/day)
    Thanks Received:
    17
    Location:
    Italy - Versilia
    You should have a try, but is not a Hypersli issue anyway. Try in a different forum of techpowerup.
  14. Hota

    Hota New Member

    Joined:
    Oct 10, 2011
    Messages:
    9 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0

    ASW modern graphics cards will not work, nvidia has also announced on that the new cards can not be mixed. Greater than the second memory card may be able to run the CVS program, but in a real SLI setup menu does not work, and the great risk is that when you connect the reference card, after-market card as not working
  15. ichime New Member

    Joined:
    Aug 21, 2011
    Messages:
    7 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Doesn't work on my system (m17x-R2). It installs with no issue, but SLi option still not present.
  16. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.81/day)
    Thanks Received:
    812
    boot with "Disable automatic restart on system failure" to see what will happen
  17. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.81/day)
    Thanks Received:
    812
    So you have not any problems with any drivers but 285.38? I understood you right?
  18. DARkNESS New Member

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    11 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    USA - KY
    Yes SVM is enabled and yes I can boot into normal windows. Only keeps restarting on hyper boot, select hyper boot on the boot manager, computer restarts and goes back to boot manager.

    I also already have automatic restart disabled.
  19. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.81/day)
    Thanks Received:
    812

    Did you use SLIPatch before HyperSLI? And if it is, it worked for you?
  20. DARkNESS New Member

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    11 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    USA - KY
    I did try SLIPatch before HyperSLI, but with the same effect.
  21. federicoz45

    federicoz45 New Member

    Joined:
    Apr 22, 2011
    Messages:
    121 (0.11/day)
    Thanks Received:
    17
    Location:
    Italy - Versilia
    Some infos:
    Are the two cards totaly equal? I mean same amount of memory? Same chip?
    When You tried the slipatch 1.5, have you installed the modded driver too?
    Are you running win7 x64 sp1?
    When you choose the hypersli boot, the reboot is immediate or you can see a bit of loading then it reset?
  22. federicoz45

    federicoz45 New Member

    Joined:
    Apr 22, 2011
    Messages:
    121 (0.11/day)
    Thanks Received:
    17
    Location:
    Italy - Versilia
    Post you PC specs.
  23. DARkNESS New Member

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    11 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    USA - KY
    Yes the two cards are identical.
    MSI Nvidia GeForce GTS450 Cyclone 1GB DDR5

    Yes I installed the modded driver with SLIPatch before trying hyperSLI.
    I am running Win 7 64bit SP1.
    When choosing hyperSLI in boot manager, it immediately reboots upon pressing enter.
    Last edited: Oct 22, 2011
  24. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.81/day)
    Thanks Received:
    812
    1) start->run
    2) type cmd and hit enter
    3) type "bcdedit" and hit enter
    4) post your results
  25. DARkNESS New Member

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    11 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    USA - KY
    Code:
    Windows Boot Manager
    --------------------
    identifier              {bootmgr}
    device                  partition=\Device\HarddiskVolume1
    path                    \EFI\Microsoft\Boot\bootmgfw.efi
    description             Windows Boot Manager
    locale                  en-US
    inherit                 {globalsettings}
    default                 {default}
    resumeobject            {a8401b96-c91a-11e0-b08c-9947bac1298d}
    displayorder            {current}
                            {default}
    toolsdisplayorder       {memdiag}
    timeout                 30
    
    Windows Boot Loader
    -------------------
    identifier              {current}
    device                  partition=C:
    path                    \Windows\system32\winload.efi
    description             Windows 7
    locale                  en-US
    inherit                 {bootloadersettings}
    recoverysequence        {a8401b98-c91a-11e0-b08c-9947bac1298d}
    recoveryenabled         Yes
    testsigning             Yes
    osdevice                partition=C:
    systemroot              \Windows
    resumeobject            {a8401b96-c91a-11e0-b08c-9947bac1298d}
    nx                      OptIn
    numproc                 6
    usefirmwarepcisettings  No
    
    Windows Boot Loader
    -------------------
    identifier              {default}
    device                  partition=C:
    path                    \windows\system32\osloadw7.exe
    description             Windows 7 x64 HyperSLI
    locale                  en-US
    inherit                 {bootloadersettings}
    recoverysequence        {a8401b98-c91a-11e0-b08c-9947bac1298d}
    recoveryenabled         Yes
    nointegritychecks       Yes
    testsigning             Yes
    osdevice                partition=C:
    systemroot              \Windows
    kernel                  ntoskrnp.exe
    hal                     halsli.dll
    resumeobject            {a8401b96-c91a-11e0-b08c-9947bac1298d}
    nx                      OptIn
    numproc                 6
    safeboot                Minimal
    usefirmwarepcisettings  No
    sos                     No

Currently Active Users Viewing This Thread: 6 (0 members and 6 guests)

Share This Page