1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

HyperSLI (Enabling SLI on non-sli motherboards)

Discussion in 'NVIDIA' started by anatolymik, Oct 4, 2011.

  1. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.72/day)
    Thanks Received:
    822
    you have efi bios? what your hard disk size?
     
  2. DARkNESS New Member

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    11 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    USA - KY
    1tb
     
  3. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.72/day)
    Thanks Received:
    822
    see pm
     
    DARkNESS says thanks.
  4. DARkNESS New Member

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    11 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    USA - KY
    Finally got it working thanks to anatolymik!
     
  5. Wiz62 New Member

    Joined:
    Apr 26, 2011
    Messages:
    9 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Just wanted to report that HyperSli .6 works fine with the CHIV Extreme work fine with 2x570

    Thanks for all the work guys, very much appreciated

    Wiz
     
    Last edited: Oct 23, 2011
  6. zerogravity New Member

    Joined:
    Oct 23, 2011
    Messages:
    2 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    hi everyone!!

    i am using two 8800gt in sli on P35 chipset motherboard in 16x 4x mode without a SLI bridge and q6600..

    i read all threads about modding drivers and working with slipatch and hypersli..

    have sli mode after many sleepeles nights,my gpu-z reports that i have SLI enabled(2 gpus),and in nvidia control panel is all set to SLI..

    but..in many benchmark programs i have lower scores with SLI then before with a single GPU..lost 2k in 3dmark06,have lower fps in crysis..so everthing is worst then before..

    why is that?if someone could tell me what should i do?
    using latest drivers and i try with and without mod(nviddmkm.sys)..

    i am asking you anatolymik to write a tutorial (step by step) or simply explain,for users who are not so experienced..please please

    thank you so much for all your posts so far..chears
     
    Last edited: Oct 23, 2011
  7. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.72/day)
    Thanks Received:
    822

    we can do some tests. PM me your email
     
  8. juanchacin

    juanchacin

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    58 (0.03/day)
    Thanks Received:
    14
    Is because your Video Cards are linked at x4, that's why you see a drop in FPS, - With just one card the bandwith is full x16 and that improves the comunication speed between the GPU and the CPU.
     
  9. Nick [D]vB

    Nick [D]vB New Member

    Joined:
    Sep 21, 2009
    Messages:
    189 (0.10/day)
    Thanks Received:
    26
    You need an SLI bridge with that setup, it will make a big difference.
     
    Last edited: Oct 23, 2011
  10. federicoz45

    federicoz45 New Member

    Joined:
    Apr 22, 2011
    Messages:
    121 (0.09/day)
    Thanks Received:
    17
    Location:
    Italy - Versilia
  11. RoMeO

    RoMeO New Member

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    17 (0.01/day)
    Thanks Received:
    1
    Sweet... updated to driver 285.62 and seems to work fine.

    I still have windows 7 x64 running in test mode and Ive got the text in the bottom right of my desktop saying...

    Test Mode
    Windows 7
    Build 7601

    This was from the previous modded drivers... how do I remove this?

    Cheers
     
  12. federicoz45

    federicoz45 New Member

    Joined:
    Apr 22, 2011
    Messages:
    121 (0.09/day)
    Thanks Received:
    17
    Location:
    Italy - Versilia
    You need those softwares who removes the "watermark".
    Ask Anatolymik, he knows for sure what to do.
     
  13. juanchacin

    juanchacin

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    58 (0.03/day)
    Thanks Received:
    14
    REPORTING:
    GeForce 285.62 WHQL Working flawlessly with HyperSLI 0.1 beta
     
  14. Nick [D]vB

    Nick [D]vB New Member

    Joined:
    Sep 21, 2009
    Messages:
    189 (0.10/day)
    Thanks Received:
    26
    RoMeO says thanks.
  15. RoMeO

    RoMeO New Member

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    17 (0.01/day)
    Thanks Received:
    1
    Yup that software works to disable test mode.

    Cheers :rockout:
     
    Nick [D]vB says thanks.
  16. ep3w New Member

    Joined:
    Oct 24, 2011
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Has anyone looked at the performance of HyperSLI vs an actual SLI board? Is there any loss or is it comparable? Very interested in trying this out on a P45 board.
     
  17. federicoz45

    federicoz45 New Member

    Joined:
    Apr 22, 2011
    Messages:
    121 (0.09/day)
    Thanks Received:
    17
    Location:
    Italy - Versilia
    I confirm the new drivers 285.62 works fine under my crosshair iv formula.
     
  18. perche New Member

    Joined:
    Mar 16, 2011
    Messages:
    10 (0.01/day)
    Thanks Received:
    2
    A noob question, what diference are between hypersli, and slipatch, i install hyper sli and hypervisor is enabled, any can explain me the diferences?
     
  19. DeahSeed New Member

    Joined:
    Sep 9, 2011
    Messages:
    31 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    You don't need modded drivers with hyper sli.
     
  20. DeahSeed New Member

    Joined:
    Sep 9, 2011
    Messages:
    31 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    Anyone else having problems trying to get the 285.62 drivers off the nvidia website its not letting me download?
     
  21. DARkNESS New Member

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    11 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    USA - KY
    Yeah I was having the same problem, download is not working. Just freezes.
     
  22. mn22 New Member

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    2 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    I just got the driver from the link federicoz45 posted.
    got it installed and is working fine with HyperSLI 0.6 beta
     
  23. DeahSeed New Member

    Joined:
    Sep 9, 2011
    Messages:
    31 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    yeah i found out if you go to the beta section its on there and will let you download
     
  24. xXxCarBoyxXx New Member

    Joined:
    Oct 25, 2011
    Messages:
    6 (0.01/day)
    Thanks Received:
    1
    Hey I downloaded the hyper SLI patch and the newest driver (285.62) and the SLI is working but I am getting the same screen flicker that I got when i used patches higher than 275.33. That driver worked perfectly but I can't use it for BF3. What can I do to fix this? It's basically like a very fast flicker in both the menus and the actual game in any fullscreen game.
     
  25. DeahSeed New Member

    Joined:
    Sep 9, 2011
    Messages:
    31 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    When it did that on mine i had the sli bridge on the wrong connection make sure there on the ones close to the back of your case also may have another way but you have to use nvidia inspector
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (1 member and 2 guests)

Silas Woodruff

Share This Page