1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

HyperSLI (Enabling SLI on non-sli motherboards)

Discussion in 'NVIDIA' started by anatolymik, Oct 4, 2011.

  1. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,683 (6.79/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    The Lucid chip adds some extra lanes in there. It will still work 16/16/16 or 16/16/8/8 if all slots are populated. Software has nothing to do with lane assignment that is a physical piece of hardware.

    Not a problem ;)
     
    Christophe says thanks.
  2. Christophe

    Christophe

    Joined:
    Nov 6, 2012
    Messages:
    33 (0.04/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Switzerland
    Gtx460

    Thank you for your informations Cdawall.

    But now I found a small problem: I have 3 GTX460 and the 460 are only one connector to make SLI. This means that I cannot make 3 way SLI. Because the 3-way bridge has 2 connectors for each card. But the 2-way SLI has one connector for each card. The ideal would be to have a bridge with 3 connectors with only one for each graphics card. But this specially bridge unfortunately don't exist.
     
  3. ColdFlo New Member

    Joined:
    Mar 10, 2012
    Messages:
    22 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    You did it again, and its seamless again.

    Windows 8 RTM fully tweaked my double click is so fast now it often single clicks
    310.33 SLI
    2600K
    Only 8800GTX SLI but I see no need to upgrade
    Cheap Gigabye mobo that only cost me 35 dollars crossfire only until this tweak
    DXVA is more flawless than on Release Preview which was better than 7
    Played some CS:GO I think 310.33 might actually be a little slower with my cards need more testing and tweaking to catch up to my RP install.
    Need for Speed Hot Pursuit was even more fluid than it already was. Cleanest I have ever seen it.

    powercfg.exe -h off
    bcdedit /set useplatformclock true
    bcdedit /set disabledynamictick yes

    Throw those into an admin elevated cmd prompt the first one of course removes the hibernate file. Windows 8 is slightly gimped because it reduces battery life for tables, but its utterly horrible on a desktop for gaming. I also disabled c-states and eist in the bios but I live hyperthreading enabled and disable hyperthreaded cores in process lasso only for the gaming process itself. Oh yeah disable core parking too.

    http://forum.notebookreview.com/asus/494232-how-adjust-core-parking-inside-windows-7-a.html
     
  4. jesseleite New Member

    Joined:
    Apr 23, 2011
    Messages:
    25 (0.02/day)
    Thanks Received:
    6
    the beta bios sucks, very basic. no overclocking or core unlocking...:( ASUS is dragging on a new one. system is stable
     
    Christophe says thanks.
  5. jesseleite New Member

    Joined:
    Apr 23, 2011
    Messages:
    25 (0.02/day)
    Thanks Received:
    6
    Thx!
     
    Christophe says thanks.
  6. jesseleite New Member

    Joined:
    Apr 23, 2011
    Messages:
    25 (0.02/day)
    Thanks Received:
    6
    the Lucid Chip is garbage, uninstall it. it will work in 16x/16x/16x with hyper sli





    ..btw i couldnt get it to work on windows 8 anyway.
     
    Christophe says thanks.
  7. Christophe

    Christophe

    Joined:
    Nov 6, 2012
    Messages:
    33 (0.04/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Switzerland
    3-way SLI with GTX460

    Yes but with the Lucid, the 3-way SLI works without Bridge. And with the Hyper SLI, I need a Bridge. I have 3 GTX460 and with the 460 cards are only one connector to make the SLI. This means that I cannot make 3 way SLI. Because the 3-way bridge has 2 connectors for each card. But the 2-way SLI has one connector for each card. The ideal would be to have a bridge with 3 connectors with only one for each graphics card. But this specially bridge unfortunately don't exist. Are you any solution ?
     
  8. joshtb86 New Member

    Joined:
    Apr 17, 2012
    Messages:
    24 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    so 2 people have confirmed that 310.33 works without giving BSOD with new hypersli version?
     
  9. jesseleite New Member

    Joined:
    Apr 23, 2011
    Messages:
    25 (0.02/day)
    Thanks Received:
    6
    only other option is too use 2 in SLI with the bridge with hyper SLI and the third card would be for physx....my opinion is that it is better then 3 way Hydra. i was so sick of waiting for the new driver releases and it only worked on a few applications.
     
    Christophe says thanks.
  10. RiC@RDOC

    RiC@RDOC

    Joined:
    Dec 15, 2010
    Messages:
    114 (0.08/day)
    Thanks Received:
    33
    310.54 beta driver

    HyperSLI 0.96 and the new 310.54 beta driver working perfectly on Windows 8 Pro x64.

    I didn't try it yet on Windows 7 though.
     
    nickack and Christophe say thanks.
  11. Christophe

    Christophe

    Joined:
    Nov 6, 2012
    Messages:
    33 (0.04/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Switzerland
    Question about UAC

    Hi Jesseleite !
    Thank you very much for your explanations and advices.
    About the UAC, what happens if I do not disable UAC ?
    After the installation of the Hyper SLI, can I again enable the UAC ?
    Thank you for your information.
    Best regards
     
  12. Christophe

    Christophe

    Joined:
    Nov 6, 2012
    Messages:
    33 (0.04/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Switzerland
    Uninstallation Lucid driver

    Technically, is it possible to install the hyper SLI without uninstall the Lucid driver (only by disabling the Lucid driver) ? Or is it imperative to uninstall the Lucid driver ? Have you tested ?
    Thank ou in advance for your confirmation.
    Best regards
     
    Last edited: Nov 12, 2012
  13. federicoz45

    federicoz45 New Member

    Joined:
    Apr 22, 2011
    Messages:
    121 (0.09/day)
    Thanks Received:
    17
    Location:
    Italy - Versilia
    Hi people, I confirm the updated driver 310.54 are working fine on my system too.
    Asus crosshair IV formula_win7_x64---gtx570 x 2
     
  14. Christophe

    Christophe

    Joined:
    Nov 6, 2012
    Messages:
    33 (0.04/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Switzerland
    Last Nvidia drivers

    Hi federicoz45 !
    What is these drivers 310.54 ? Is it Nvidia drivers ? My original Nvidia drivers are the 306.97 WHQL. Where are you going to find the 310.54 ? Is it beta drivers ?
    Thank you in advance for your informations.

    Best regards
     
  15. Christophe

    Christophe

    Joined:
    Nov 6, 2012
    Messages:
    33 (0.04/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Switzerland
    I have found. That is the beta drivers of Nvidia.
    Sorry for my message.
     
  16. nickack New Member

    Joined:
    Oct 26, 2012
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    1
    Still having issues here no bsod but when i try to play guild wars 2 i got a black screen and i get a flickering screen on battlefield bad company 2

    I have hypersli set to hardware mode

    my specs

    Hypersli 0.96
    Driver 310.54
    AMD Phenom II X6 1055T
    Windows 7 64bit
    2x 560 Ti 448 core

    Update: just for the fun of it i decided to test 310.33 and got the same results so i rolled back to 306.97 and sli works fine now with my cards
     
    Last edited: Nov 14, 2012
    Christophe says thanks.
  17. jesseleite New Member

    Joined:
    Apr 23, 2011
    Messages:
    25 (0.02/day)
    Thanks Received:
    6
    Yes you can re-enable once installed.

    personally i couldn't get programs to auto start (like speedfan)in windows 8 unless it was disabled.
     
    Christophe says thanks.
  18. jesseleite New Member

    Joined:
    Apr 23, 2011
    Messages:
    25 (0.02/day)
    Thanks Received:
    6
    i haven't tried it, did you get the Lucid chip to work on windows 8?
     
    Christophe says thanks.
  19. joshtb86 New Member

    Joined:
    Apr 17, 2012
    Messages:
    24 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    any othger luck with 310.54? im still on 306 since the first 310 beta did not work.
     
  20. Christophe

    Christophe

    Joined:
    Nov 6, 2012
    Messages:
    33 (0.04/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Switzerland
    Lucid Chip on windows 8

    Hi,
    No sorry, I haven't tried the HydraLucid chip on Windows 8. I have Windows 7 Ultimate 64bit on my PC.
     
  21. opieum New Member

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    20 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    It works like a dream on Windows Server 2012. :D Exciting. I can game on it now.
     
  22. Christophe

    Christophe

    Joined:
    Nov 6, 2012
    Messages:
    33 (0.04/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Switzerland
    Feedback

    Hi Jesseleite and Cdawall !
    For your information, I have tried to install the hyper SLI 0.96 without to uninstall the Lucid HydraLogix driver of my Asus Crosshair IV Extreme. I have only disabled the Lucid Chip on the Lucid panel and after directly installed the Hyper SLI 0.96. That works perfectly !!! That is great !!! :toast:

    My configuration is following:
    Windows 7 Ultimate 64bit
    Asus Crosshair IV Extreme
    AMD Phenom II X6 1100T Black Edition
    8GB G.Skill Flares F3-16000CL7Q-2GBFLS (4x2GB)
    3 Graphics cards EVGA GTX460 FTW EE (2 in SLI and 1 in PhysX)
    Nvidia driver 306.97 WHQL
    HDD WD Velociraptor 64MB 600GB Sata III

    Best Regards
     
    Last edited: Nov 17, 2012
  23. Christophe

    Christophe

    Joined:
    Nov 6, 2012
    Messages:
    33 (0.04/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Switzerland
    Unfortunately, I have a small problem. With the 3D games, the picture is in 3D but the led of my screen Asus VG278 don't work. With the screen Asus VG278 it is not necessary to have the kit 3D Vision 2 because the system is included in the screen VG278. And when the 3D Vision 2 System works, there are one green led on the screen. And now I have not the green led, and I cannot use the 3D vision 2 glasses because the 3D kit sytem of my sceen don't detect the 3D.
     
    Last edited: Nov 17, 2012
  24. Mykee36 New Member

    Joined:
    Jul 13, 2012
    Messages:
    23 (0.03/day)
    Thanks Received:
    9
    Update from HyperSli 9 to 9.6 question

    Which is the correct way to update?
    download version 9.6 and install (the way I did it) or delete 9 then install 9.6?

    Just downloaded and installed the 310.54 drivers.
    Ran a couple of games and benchmarks, no problems at bootup or with gameplay.


    i7 2600k
    Windows 7
    Motherboard: ASROCK P67 Pro3 SE
     
  25. Christophe

    Christophe

    Joined:
    Nov 6, 2012
    Messages:
    33 (0.04/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Switzerland
    Hi Friends !
    I have again tried to uninstall the Lucid driver, and after install the Hyper SLI driver. And now the 3D Vision 2 works perfectly with my screen Asus VG278. The uninstallation of the Lucid driver was the best solution. Thank you very much an Jesseleite and Cdawall !
    Best regards
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 6 (0 members and 6 guests)

Share This Page