1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

HyperSLI (Enabling SLI on non-sli motherboards)

Discussion in 'NVIDIA' started by anatolymik, Oct 4, 2011.

  1. gordan New Member

    Joined:
    Oct 28, 2013
    Messages:
    2 (0.01/day)
    Thanks Received:
    1
    Thanks for the info. Unfortunately, there don't appear to be any DifferentSLI drivers for XP64, only for Vista/Win7. Hence why I was asking for XP64 DifferentSLI drivers.

    Also, where did you get 327.23 DifferentSLI drivers from?
     
    Last edited: Oct 28, 2013
    OC-Rage says thanks.
  2. gruuufTie New Member

    Joined:
    Oct 28, 2013
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Hey. Since Windows 8.1 Update the HyperSLI is not working anymore :-/

    Or... more specifically... it is working, I can use SLI but my system is freezing constantly.

    In Windows 7 Pro x64 AND Windows 8 Pro x64 it works properly for years!

    Now in Windows 8.1 x64 it is not even installing.
    I'm getting this error:

    [​IMG]

    [​IMG]

    I don't think my system specs are necessary cause everything works fine until 8.1.

    What could the problem be?



    Edit:_______________________________________________________________________

    After the whole day I solved my Problem.
    · I uninstalled HyperSLI and nVidia Drivers. Disconnected my LAN so that no driver can be loaded automatically.
    · I run Driver Cleaner Pro to remove all rests of nVidia.
    · I started in Safe Mode. (what is a little bit tricky @ Win8)
    · in Safe Mode I used again Driver Cleaner Pro to get sure.
    · Then I installed HyperSLI (exe file run as Administrator) and voilà, the installation worked.
    · I got sure if the HyperSLICO.exe is in the Autostart (@Windows 8 -> STRG+SHIFT+Esc -> Autostart)
    · I rebooted and let the HyperSLI installation finish itself.
    · After another reboot I installed the newest nVidia Driver. (331.65)

    No freezes, no crashes. And the SLI flickering problem in Batman - Arkham Origins is solved too. (Before that I had to set the value of "SLI Rendering Mode" to "Single GPU". Now it runs in normal SLI mode)

    Now everything works fine.... maybe someone is having the same problem. That worked for me. :rockout:
     
    Last edited: Oct 28, 2013
  3. Mykee36 New Member

    Joined:
    Jul 13, 2012
    Messages:
    23 (0.03/day)
    Thanks Received:
    9
    New Geforce 331.65 WHQL display driver 2013.10.28

    New Geforce 331.65 WHQL display driver

    --------------------------------------------------------------------------------

    Just downloaded and installed the 331.65 WHQL drivers.
    Ran a couple of games and benchmarks, no problems at bootup or with gameplay.
    I have HyperSLI 9.6 installed.
    Run HyperSli in hardware mode

    i7 2600k
    Windows 7
    Motherboard: ASROCK P67 Pro3 SE
    GTX 560ti SLI


    Release Summary

    This 331.65 Game Ready WHQL driver ensures you’ll have the best possible gaming experience in Battlefield 4 and Call of Duty: Ghosts. These Game Ready drivers will also provide performance enhancements in a wide variety of different games.

    In addition, the new 331.65 Game Ready driver is bundled with GeForce Experience v1.7 which includes support for two highly-anticipated new technologies. NVIDIA GameStream™ provides end users with the ability to stream PC games from their GeForce GTX-equipped PC directly to a SHIELD device. This update also introduces the Beta version of GeForce ShadowPlay™, an innovated new game capture tool with exceptional features and performance.

    New in GeForce R331 Drivers
    •Performance Boost – Increases performance by up to 19% for GeForce 400/500/600/700 series GPUs in several PC games vs. GeForce 327.23 WHQL-certified drivers. Results will vary depending on your GPU and system configuration. Here is one example of measured gains:


    GeForce GTX 690/770/780/TITAN:
    •Up to 12% in Battlefield 4
    •Up to 19% in Sniper Elite V2
    •Up to 13% in Dirt: Showdown
    •Up to 9% in Metro: Last Light
    •Up to 9% in Sleeping Dogs
    •Up to 8% in Max Payne 3
    •Up to 6% in F1 2012

    •SLI Technology
    •Batman: Arkham Origins – updated profile
    •Battlefield 4 – updated profile
    •Shadow Warrior – added DX9 profile
    •War of the Vikings – added DX11 profile
    •Dragon Sword - updated DX9 profile
    •GRID 2 - updated DX11 profile
    •Euro Truck Simulator 2 - updated profile

    •3D Vision •Shadow Warrior – “Excellent”
    •Call of Duty: Ghosts – “Fair”
    •The Wolf Among Us – “Good”

    •Gaming Technology •Enables GeForce ShadowPlay™ technology
    •Civilization 5 – added HBAO+

    •SHIELD •Enables NVIDIA GameStream™ technology

    •4K Displays •Adds support for 4K Surround



    Additional Details
    •Installs new PhysX System Software 9.13.0725.
    •Installs HD Audio v1.3.26.4
    •Installs GeForce Experience v9.3.16.0
    •Includes support for applications built using CUDA 5.5 or earlier version of the CUDA Toolkit. More information at http://developer.nvidia.com/cuda-toolkit
    •Supports OpenGL 4.3 for GeForce 400-series and later GPUs.
    •Supports DisplayPort 1.2 for GeForce GTX 600 series GPUs.
    •Supports multiple languages and APIs for GPU computing: CUDA C, CUDA C++, CUDA Fortran, OpenCL, DirectCompute, and Microsoft C++ AMP.
    •Supports single GPU and NVIDIA SLI technology on DirectX 9, DirectX 10, DirectX 11, and OpenGL, including 3-way SLI, Quad SLI, and SLI support on SLI-certified Intel and AMD motherboards.
     
    DiogoCDS19 says thanks.
  4. The real Itachi New Member

    Joined:
    Oct 28, 2013
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    1
    Hyper sli 1.0 compatible with windows 8.1 pro build 9600

    hey guys I know from reading the threads that many people have a problem with hyper sli and windows 8.1 but im happy to say that version 1.0 is fully compatible with windows 8.1 and function. after a couple of auto restarts i finally decided to just kill the power to my pc and say screw it.and then it happened i booted my pc with default settings hyper sli still installed but not booted.Then i logged in and that's when it installed second portion not in the created boot file but in the original boot section,I have no idea how this happened but its currently running on standard windows 8.1 fully functional.my version windows 8.1 pro 9600 not media center i hope you guys find this helpful ill put my pc spec below, as I stated before im not sure how its able to boot in default operating system but it is hope this works for you :toast:

    specs: Processor:AMD Phenom II x4 955 socket AM3 (938)

    Main board:MSI 890 GXM -G65 (MS-7642)

    memory:10 GB DDR3 Kingston Hyper Blu

    Graphics: EVGA Nvidia GTS 450 Super clocked :SLI
     
    OC-Rage says thanks.
  5. Juan Andreas New Member

    Joined:
    Oct 31, 2013
    Messages:
    2 (0.01/day)
    Thanks Received:
    1
    HyperSLI problem

    Hello Guys, I have a problem from my HyperSLI
    it's General error HyperSLI not installed correctly please Reinstall it
    I have to Reinstall it and it dont work please any have solution???:cry:
     
    OC-Rage says thanks.
  6. Harjan New Member

    Joined:
    Oct 31, 2013
    Messages:
    2 (0.01/day)
    Thanks Received:
    3
    3 x titans on Crosshair IV Formula

    I seem to be running into a problem aswell. everything seems to work fine, i can enable sli and configure my surround setup. But when i start up a game (or benchmark), the diplays just turn off. but the pc does not shutdown, neither can i hear any sounds from the games or anything.

    any body know what the problem could be ?


    Spec's :

    phenom II X6 1090T
    crosshair Iv formula
    3 x Evga Titan
    3 x 1080p displays, running at 5964x1080p
    Running windows 7 64-bit

    And i'm using HyperSli 1.0
     
    links2586 and OC-Rage say thanks.
  7. razor5000 New Member

    Joined:
    Oct 31, 2013
    Messages:
    2 (0.01/day)
    Thanks Received:
    2
    @Harjan:
    Same here with three 24" 1080p tfts.
    I've got two GTX580 with 3GB of ram.


    The whole PC just freezes, it's not just the nvidia driver crashing.
    SLI on a single display (SLI enabled option activated) works, but only with around 70% usage on both cards (tested with BF3@Ultra, VSync OFF)

    My specs:
    AMD FX-8350@stock
    ECS 970M-A Deluxe
    2x Gainward Phantom GTX580 3GB
    3x LG 24" 1080p @ 5760x1080px
    Windows 7 Home x64

    edit: On single-display sli mode i now get some flickering and one of the displays has way to much blue color outside a game
     
    Last edited: Oct 31, 2013
    OC-Rage says thanks.
  8. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.73/day)
    Thanks Received:
    819
    redownload latest patch. i fixed something

    also post screenshots with tou problems.
    this is my last support
     
    OC-Rage and NeoR say thanks.
  9. Harjan New Member

    Joined:
    Oct 31, 2013
    Messages:
    2 (0.01/day)
    Thanks Received:
    3
    you mean the latest SLIPatch ?
     
    OC-Rage says thanks.
  10. razor5000 New Member

    Joined:
    Oct 31, 2013
    Messages:
    2 (0.01/day)
    Thanks Received:
    2
    I do now think, that the sli-bridge is my problem.

    I just put it the other way round and now the displayed image isn't too much blue anymore.
    Just the taskbar seems to be displayed with too few colors.
    (I can't make a screenshot, because the screenshot displays fine)
     
    OC-Rage says thanks.
  11. NeoR

    NeoR

    Joined:
    Dec 10, 2012
    Messages:
    29 (0.04/day)
    Thanks Received:
    11
    Location:
    España
    Hello master, here I tried HyperSLI 1.0 (old version) without problems.

    I wanted to provide an experience than me to occurred.
    I've upgraded to quadsli gtx590.
    HyperSLI 0.96 and drivers 331.58 got BSOD nvlddmkm.sys error
    I searched in the event log and I found error in nvstreamsvc.exe.
    I have executed the following commands in CMD:

    sc stop "NvStreamSvc"

    sc config "NvStreamSvc" start= disabled


    Restart and problem solved.

    Same BSOD after installing drivers 331.65 and HyperSLI 1.0 (old version)
    I'm back to execute commands/restart and problem solved, I do not think that it is HyperSLI problem, I think that it is drivers problem.
    Tomorrow I'll try HyperSLI 1.0 (new version)

    If I help someone, sorry for my bad English.:respect:
     
    Last edited: Nov 1, 2013
    OC-Rage says thanks.
  12. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.73/day)
    Thanks Received:
    819
    yes
     
    OC-Rage says thanks.
  13. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.73/day)
    Thanks Received:
    819
    you got this with sli disabled?
     
    OC-Rage says thanks.
  14. OC-Rage

    OC-Rage

    Joined:
    Oct 20, 2013
    Messages:
    84 (0.23/day)
    Thanks Received:
    3
    help

    HI

    sory for bad english type

    i have MSI GTX 550 Ti driver 267.23 windows 7 64bit
    i instal Hypwer sli sucssed instal
    i dont see any seting in my driver

    i need update my driver
    i need update my heypwer
    any work need i do it pls help?
    any body see my comment
    my hyper sli version 0.9
     
  15. SaZ

    SaZ

    Joined:
    Dec 23, 2011
    Messages:
    69 (0.07/day)
    Thanks Received:
    35
    Hello

    I have some troubles...i cannot get quadsli option on nvidia control panel...
    I just installed WIN7 and new 1.0 version of hypersli...drivers are the lastest 331.65 whql.
    We had some problem in the past to get quadsli enabled on my motherboard..so Anatolymic modded the 0.96 HyperSli for my motherboard,can anyone help me?

    Anyway good job to Anatolymic and everyone of this forum!!!!!!!
     
  16. NeoR

    NeoR

    Joined:
    Dec 10, 2012
    Messages:
    29 (0.04/day)
    Thanks Received:
    11
    Location:
    España
    Yes, I just try it without HyperSLI (Windows 7 Boot normal), reinstall drivers and reboot, same mistake NvStreamSvc, also have long list of record that NvStreamSvc has been re-running to cause the following error:

    - EventData

    NvStreamSvc
    NvVAD initialization failed [6]
    and:
    Failed to set NvVAD endpoint as default Audio endpoint [0]


    I have uninstalled Geforce Experience and Virtual Audio and still the problem, only command works.
    I think that it is a problem of "Experimental Stream" of nvidia, for Shield or something else.
    Sorry for my bad English:respect:

    EDIT: I just installed HyperSLI 1.0 (new version) and I have obtained the following BSOD repeatedly BF4 in half of the game, before the problem was going from game menu or video:
    http://img18.imageshack.us/img18/6065/odwo.jpg
    NvStreamSvc already not but I still have problems, I will return to the old version and comment.

    EDIT: Hello boss, old version of HyperSLI 1.0 works perfect for me.
    Are interested that we look at the error that I have in the new version by PM?
    I will have problems in the future if I stay with the old version?
    Thank you for the good work underway and the entire team. :clap:

    Sorry for my bad English:respect:
     
    Last edited: Nov 5, 2013
  17. SaZ

    SaZ

    Joined:
    Dec 23, 2011
    Messages:
    69 (0.07/day)
    Thanks Received:
    35
    Anatolymic gave me a special HyperSli 1.0 modded for my motherboard:rockout: ,now i can enable quadsli and everything its perfect :toast:

    Thank you Anatolymic and the team for the gr8 job!!!!


    SoZ for my English
     
  18. challedude New Member

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Sli problem

    Hello!

    hypersli worked perfectly on windows 7 64bit. Now i upgraded to Windows 8.1 preview and i cant get Hypersli working.

    I tried all fixes mentioned on this forum whit none luck :(.

    When i install hypersli 1.0, the first part of the install works, but when i try to boot in hypersli mode i get stuck at the win 8.1 screen.

    System spec:

    Cpu: Intel i7 2700k
    Gpu: 2x msi gtx 660 non ti
    Mobo:Asus p8z77-v lx
    Ram: Gskill 8gb 1600mhz
    OS: windows 8.1 preview

    Any fixes please?
     
  19. Juan Andreas New Member

    Joined:
    Oct 31, 2013
    Messages:
    2 (0.01/day)
    Thanks Received:
    1
    hyper sli general error

    Something i got problem......
    before i have installed hypersli 0,96 it can but my screen is flickering
    and i got hypersli 0.9 it run perfectly without screen flicker at play a game and general status and hypervisor run correctly...i don't know what problem for now i have to installed hypersli 1.0 and it say general error please reinstall.....it can run and enable SLI but screen is flicker at play game
    i have tried to install hypersli 0.9 again but it same....general error. please reinstall hypersli

    i don't understand whats wrong with my PC :banghead:

    my spec :
    cpu : i7 3770
    ram : 16GB 8 x 2
    psu : corsair 1000v
    GPU : 2 x ASUS GTX 660
    Motherboard : Asus P8H77-V
    OS : windows 7 64bit Home premium
     
  20. afraxass New Member

    Joined:
    Dec 20, 2012
    Messages:
    5 (0.01/day)
    Thanks Received:
    1
    try to change PCI-EX setting

    i got similar problem, and solved by changing PCI-EX GEN3 to GEN2
    maybe default setting is "AUTO" or "GEN3":toast:
     
  21. Lordain New Member

    Joined:
    Nov 15, 2013
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    2x gtx 570 in sli not working with latest drivers

    hey guys and creator of HyperSLI

    i have a few problems , and before buying a new mobo i'm gonna try solving this problems .
    i have a Asus m4a89td mobo
    with 2x gtx 570 in "sli"

    i came to the conclusion that this mobo is not sli ready only crossfire is supported .
    so ive downloaded HyperSLI 0.9

    i did everything right installed it rebooted then on start-up it let me chose run windows 7 hypersli.

    i got a pop-up that hyperSLI was active successfully then i went to Nvidia control panel .
    and there it finally was .. the option to put in Sli .

    i click maximize 3d and apply .

    then my second screens blanks out and my screen turns to 800/700 resolution and Nvidia control centre crashes completely . after this happens i need to reinstall my drivers (latest nvidia drivers )

    Wat am i doing wrong here ?
    Am i missing something .

    sorry for bad grammar i'm Dutch :)

    thx in advance for any help . and maybe saving me the extra money for a new mobo ...
     
  22. UKTechSquad New Member

    Joined:
    Nov 16, 2013
    Messages:
    2 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    HyperSLI 1.0 not working on Win 8.1

    Hi

    Thanks so much for this software!
    I have upgraded from Windows 8 to 8.1 and it no longer works.
    I have downloaded your latest 1.0, but no matter what I try, HyperSLI advises that it cannot be installed while UAC is enabled. It gives the option to disable and reboot, but this does not work. UAC IS disabled! But still it won't enable the install button.

    Help!

    Thanks
     
  23. UKTechSquad New Member

    Joined:
    Nov 16, 2013
    Messages:
    2 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Disabling UAC

    I've figured it out. Disabling UAC isn't enough, you need to disable it in the registry also.

    Just open regedit and locate this key.

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System

    In the right pane look for EnableLUA and modify its value to 0. Close regedit.

    I found this tip on :

    http://www.eightforums.com/system-security/2434-disable-uac-completely.html

    After installing HyperSLI, you will need to re-enable it in the registry or none of the Metro Apps will work.
     
  24. Captori1991 New Member

    Joined:
    Nov 17, 2013
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Hello,

    I bought another 660 GTX to run in SLI but the Card is not here at the moment. Im waiting for it. But my Motheboard doesnt Support NVIDIA SLI BRIDGE. So i installed HYPERSLI so this should work now. My Motherboard is ASUS P8P67 non Deluxe,Pro,LE or WS. Just a normal ASUS P8P67. But this Board has "PCIE16_1" and "PCIE16_2". But one PCIE16 runs with 4x lanes and not 16x or 8x lanes. But it should work with 8x/8x i think. Or not?

    Does this HYPERSLI work with the new driver 331.65? Or do i need a modded Driver? Because i dont have the Tab "SLI / PHSYX Configure" in my Nvidia Settings. Or do i have to Plug In the Card first, to see this Tab?

    http://www7.pic-upload.de/18.11.13/ntnhhrxpp8j.jpg

    Sorry for my bad english, im german. :)
     
  25. Sukram

    Joined:
    May 26, 2011
    Messages:
    25 (0.02/day)
    Thanks Received:
    2
    Hey du,

    SLI kannste auch erst aktivieren, wenn die zweite Karte drinnen ist ;-) Einen anderen Treiber brauchst du nicht, wenn die Karten identisch sind bzw. nicht all zu gorße Abweichungen bei der GPU haben. Bei mir sind zwei identische Karten in einem AsRock-Board am laufen mit einer SLI-Brücke und das funzt richtig gut mit allen Treibern bisher ...

    Gruß,

    Sukram.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page