1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

HyperSLI (Enabling SLI on non-sli motherboards)

Discussion in 'NVIDIA' started by anatolymik, Oct 4, 2011.

  1. Profetass New Member

    Joined:
    Mar 22, 2014
    Messages:
    2 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Hello everyone! This is my first post here, so bear with me :)
    So I have an ASUS Z-87 C motherboard, two identical GTX 560 ti's from ASUS (direct CU II TOP 1GB) and i5 4670k @ stock. My motherboard doesn't support SLI; only crossfire, so this HyperSLI seemed like a miracle from heaven. Unfortunately I haven't been able to get it to work.
    Here's what I've done: Put both of my GTX 560 ti's in to the PC and after that installed the newest drivers. After that I connected the GPUs with SLI-bridge. I have disabled UAC and enabled Intel Virtualization technology. I've disabled even USB 3.0 I think. I've installed every single version of HyperSLi and SLIPatch, none of them have worked.
    HyperSLI 1.0 for example states "Hypervisor enabled" "Hypervisor works properly" And it's on Hardware. And yet there isn't SLI option in NVIDIA control panel. I tried to get it to work 6 hours yesterday and 3 hours today, but the SLI option hasn't shown up yet. Also, I have tested 5 different NVIDIA drivers, but still no SLI-option. My cards have different BIOS-files, but that shouldn't matter, correct?
    I don't have any idea what I should be doing. Please help me, I'm clueless :(
     
  2. Profetass New Member

    Joined:
    Mar 22, 2014
    Messages:
    2 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Never mind, I got it to work. I found out that my BIOS had est up my other PCI-e slot at 2x, so I switched it to 4x and it works like a charm now with the newest drivers :)
     
  3. CptBarbossa New Member

    Joined:
    Mar 27, 2014
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Kudos to anatolymik. I was researching modifying bios and various other options to get SLI working on my rig. I came across this, and seriously did not believe it would work. However, I figured why not give it a try. Followed the steps (90% of which are simply prompted after download), reinstalled the nvidia drivers and poof! it worked. Simply amazing. I knew it had to be possible, but to make it so simple is just awesome! Thanks so much!

    Specs:
    CPU - AMD A10 6800k
    Mobo - ASRock FM2A75m-Pro4+
    GPU - Dual GTX 470
    RAM - 8 gigs (4x2)
    PSU - Corsair CX600m
    SSD - 128 gb sata 2
    HDD - Seagate sata 1tb
     
  4. alybhai1990 New Member

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Can't Boot into HyperSLI after the first step

    Hi guys.

    I have been having problem installing HyperSLI 1.0. Initially the patch works fine, and it gives me a message that the first step has been completed and that now I have to reboot my system under HyperSLI option. But when I select the HyperSLI option from the boot screen, it goes into Auto Repair and finally it gives me an error message saying "Automatic Repair couldn't repair your PC" followed by "Log file: C\Windows\System32\LogFiles\Srt\SrtTrail.txt"

    I tried running different versions of HyperSLI, I tried removing all nVidia drivers before running the patch. I even booted my system into Safe Mode and ran the patch. But no matter what I try, the moment I select HyperSLI from the boot screen, my system goes into Auto Repair and finally gives me that error message.

    It's been a week now, and I have drained myself looking into various forums, trying out different steps, without any luck whatsoever.

    I wonder if I am doing anything wrong..I run the patch and it completes the 1st step. When I reboot under HyperSLI from the boot screen, it goes into Auto Repair. Am I missing any steps??

    I need help...desperately...

    My rig:

    - Windows 8.1 64 Bit
    - AMD A10-6700 3.7GHz Quad Core with Virtualization Enabled
    - 12 GB DDR3 RAM
    - ASUS F2A55-M Motherboard Crossfire Ready
    - 2x NVidia GTS 450 1GB with SLI bridge connected
    - Western Digital 1TB HDD
    - PSU 550W Cooler Master

    [​IMG]
     
  5. arede New Member

    Joined:
    Apr 7, 2014
    Messages:
    11 (0.06/day)
    Thanks Received:
    0
    I installed the new drive nvidia 337.50 and hypersli not work anymore, any suggestions?!
     
  6. Ferrum Master

    Ferrum Master

    Joined:
    Nov 18, 2010
    Messages:
    680 (0.47/day)
    Thanks Received:
    154
    Location:
    Rīga
    Suggestion is to start disassemble BIOS, as there are of plenty of tools now due to hackintosh, and fix the nvidia certification there. Just compare BIOS that didn't have SLI certification at first revisions like some evga or intel X58 boards, there were earlier examples, and inject it. If you really wan't it. It may be a valuable learning information.

    But one must always know how to recover the bios if it is screwed. Socket-able IC, or SPI headers directly soldered on the motherboard.
     
    arede says thanks.
  7. arede New Member

    Joined:
    Apr 7, 2014
    Messages:
    11 (0.06/day)
    Thanks Received:
    0
    the hypersli will be updated to this driver?
     
  8. Lightspeed2000 New Member

    Joined:
    Apr 8, 2014
    Messages:
    1 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Hi all,

    Installed hypersli, but still not getting the option to enable sli in the nvidia control panel.

    Tried reseating the sli bridge, and reinstalling the drivers / hypersli - still no go. Both cards are being seen and are working fine individually. Virtualisation is enabled

    Ran GPU-Z - both cards are exactly the same, but it is saying that the bus interface is PCI-E 1.1 - my machine has PCI-E 2.0. Is this the problem?

    My machine is a Dell Precision T3500 with 2 x Quadro FX4600 graphics cards.
    Quadro driver ver: 332.76
    Windows 8.1 64bit.

    Hope someone can help with this
     
  9. fspider2020 New Member

    Joined:
    Mar 16, 2014
    Messages:
    2 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    I should Warn Everyone again for Updating to Newly released Update kb2919355 for Windows 8.1. It is NOT Compatible With HyperSLI. I updated with Windows Upsate to Assure that Everything Goes Fine but My hope does not last Long! i get random BSOD and Freezes specially when Screen goes off in Lock Screen or any same situation. Both Hardware and Software will Produce these errors.

    Is it any Windows 8.1 Update 1 Compatible HyperSLI in the work? Can we hope for it? :(
     
  10. mourad New Member

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    9 (0.05/day)
    Thanks Received:
    0
    nvidia 337.50 and hypersli not work :banghead:
    nvidia 335.23 work fine :)

    why......................
     
  11. arede New Member

    Joined:
    Apr 7, 2014
    Messages:
    11 (0.06/day)
    Thanks Received:
    0
     
  12. mourad New Member

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    9 (0.05/day)
    Thanks Received:
    0
    Current wait...........................................
     
  13. arede New Member

    Joined:
    Apr 7, 2014
    Messages:
    11 (0.06/day)
    Thanks Received:
    0
    me too
     
  14. mourad New Member

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    9 (0.05/day)
    Thanks Received:
    0
    wait whql maybe fix this problem
     
  15. mourad New Member

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    9 (0.05/day)
    Thanks Received:
    0
    Intel Virtualization Technology not compatible in 337.50
    But NVIDIA/Intel has some work to do to make it compatible
    wait and see.......................:toast:
     
  16. arede New Member

    Joined:
    Apr 7, 2014
    Messages:
    11 (0.06/day)
    Thanks Received:
    0
    some News?
     
  17. mourad New Member

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    9 (0.05/day)
    Thanks Received:
    0
    nothing:(
     
  18. arede New Member

    Joined:
    Apr 7, 2014
    Messages:
    11 (0.06/day)
    Thanks Received:
    0
     
  19. -=LeKtoR=- New Member

    Joined:
    Nov 16, 2011
    Messages:
    7 (0.01/day)
    Thanks Received:
    1
    leirbaglung says thanks.
  20. mourad New Member

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    9 (0.05/day)
    Thanks Received:
    0
    AFTER TEST NO............................:wtf:
     
  21. leirbaglung New Member

    Joined:
    Apr 21, 2014
    Messages:
    7 (0.04/day)
    Thanks Received:
    0
  22. arede New Member

    Joined:
    Apr 7, 2014
    Messages:
    11 (0.06/day)
    Thanks Received:
    0
  23. leirbaglung New Member

    Joined:
    Apr 21, 2014
    Messages:
    7 (0.04/day)
    Thanks Received:
    0
    just wait whql drivers
     
  24. angeluszero New Member

    Joined:
    Apr 24, 2014
    Messages:
    4 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    Is Quadro K4000 supported in SLI?
     
  25. iceman-sven New Member

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    2 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Nvidia driver 335.20, Upgrade from Windows 8 x64 to 8.1 Update 1. HyperSLI 1.0 does not work. System stop on boot. Needs reset or power off.

    HyperSLI was working with Windows 8. Uninstalled it before upgrade to 8.1 U1. Did the Store upgrade and after finish, tried to install HyperSLI 1.0. But it leaves a not working Windows.:cry:
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Share This Page