1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

I have Crossfire !!!

Discussion in 'AMD / ATI' started by trickson, Sep 26, 2010.

  1. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.67/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    I also have big time questions . First off they are both XFX HD5770 cards .
    I need some help in setting them both up . I do not know this crossfire setup as well as I knew SLI . This is a new toy any one know what I should do first ( Before I start to benchmark ) ?
    What do I do now ? I have the latest drivers installed , All I have done so far is just hook it up . The cat control panel took me to the crossfire setup and well that is all I have done so far . But I would really like to Optimize the set up . So any help suggestions Any thing at all ?
    WOW first time for crossfire EVER ! I would like to run some benchmarks so post some suggestions for me as what to run . Thank You all .
     
  2. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    40,678 (12.34/day)
    Thanks Received:
    15,532
    Nothing left to do. It's setup, no optimizations needed. Best to leave CCC settings at default.
     
    trickson says thanks.
  3. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.67/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    Ok thank you .
    Man that was easy too . :rockout: I am looking for some DX11 benchmarks just to see :D
    I have to say WOW ! This is So COOL ! :rockout:
     
  4. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.67/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    Ok I have another question . In CCC I can "see" both cards , But the "2nd" card is not giving any readings like The temp and also current values . They are all at 0 ? .
     
  5. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,319 (3.59/day)
    Thanks Received:
    3,046
    Location:
    04578
    tahts normal its ULPS working some love it some hate it basically it shuts off the other card when its not used
     
    trickson says thanks.
  6. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.67/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    Oh ok cool .
    Thank you .
     
  7. overclocking101

    overclocking101

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Messages:
    2,892 (1.26/day)
    Thanks Received:
    405
    Location:
    vermont
    run dx11 heaven bench and see if it activates card 2 if not you may need to manually force drivers to that card, had to do it when the 3870X2 came out and some of the 4XXX cards, havent heard much of it with the 5XXX cards though but its always an option in worst case scenario
     
    trickson says thanks.
  8. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.67/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    Ok I will check now and see thank you .

    Ok works fine !
     
  9. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.67/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    Is this good ?

    I went into CCC and ran the Auto tune .
    Now here is what I am confused about .
    875/1215 are the clock speeds of card #1
    Card #2 clock speeds are 950/1435 .
    Is this right ? why is the second card faster than the first card ?
     

    Attached Files:

  10. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,319 (3.59/day)
    Thanks Received:
    3,046
    Location:
    04578
    never run auto tune ever BLARG if memory speeds get to far the card auto throttles and u get worse performance manually overclock the cards seriously dont mess with auto tuners
     
  11. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.67/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    LOL . Yeah well I have been looking for a reference point to start with . But I think for now I am going to leave it at stock settings .
    One thing I am having a hard time with is the fact that I no longer have a post boot up screen . I can not figure this out . I have only one monitor so I just tried the bottom card and I got the boot up screen ( Bios and all that ) but it would not leave the welcome screen I had to switch the monitor cable back to the top card . Any way I am confused . I also ( after doing that ) got some error message from CCC saying it could not start . It did start and all just strange shit happening .
     
  12. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,319 (3.59/day)
    Thanks Received:
    3,046
    Location:
    04578
    reinstall the driver from scratch follow erockers guide that seems like driver issue the ccc thing as for post screen meh if it boots does it matter :toast:
     
    trickson says thanks.
  13. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.67/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    Ok Yeah I think I will start the drivers from scratch .
    Well yeah I like to see my post screen . You know you kind of get used to it . :D
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page