1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

i managed to flash 7790 to r7 260x with no problems

Discussion in 'Graphics Cards' started by madenssblade, Mar 21, 2014.

  1. madenssblade

    Joined:
    Mar 21, 2014
    Messages:
    13 (0.10/day)
    Thanks Received:
    0
    i managed to flash my asus 7790 to a gigabyte r7 260x 1gb and have no problem i went to gigabyte web site download the bios for r7 260x 1gb and flash it with atiwinflash iv try a cuppable for dx11 games and mantle benchmark and it all works



    i do not take any responsibility if any bad happens

    Attached Files:

  2. Vario

    Vario

    Joined:
    Oct 21, 2005
    Messages:
    2,833 (0.88/day)
    Thanks Received:
    890
    I think only benefit you get is pre-overclocked core and memory clock if your Asus was clocked lower than the 260x. Is it 100% stable?
  3. james888

    james888

    Joined:
    Jun 27, 2011
    Messages:
    4,282 (3.79/day)
    Thanks Received:
    1,423
    Why would you want this? I am not trying to be negative, I really want to know.
    Crunching for Team TPU
  4. madenssblade

    Joined:
    Mar 21, 2014
    Messages:
    13 (0.10/day)
    Thanks Received:
    0
    to get true audio and amd optimization do on the card to give along driver support life
    my card was faster then a r7 260x
  5. james888

    james888

    Joined:
    Jun 27, 2011
    Messages:
    4,282 (3.79/day)
    Thanks Received:
    1,423
    I thought true audio needed specific on gpu hardware? Does it work?

    At least that's how I read it. Its a TrueAudio DSP and a DSP is described as "The Digital Sound Processor (DSP) is a dedicated bit of silicon." I thought it was some little chip they put on the PCB or something.
    Crunching for Team TPU
  6. madenssblade

    Joined:
    Mar 21, 2014
    Messages:
    13 (0.10/day)
    Thanks Received:
    0
    Yeah the 7790 is the same silicone and has the dsp built in to the silicone thats why the 270x doesn't support it
  7. WILDMAKC New Member

    Joined:
    Apr 12, 2014
    Messages:
    7 (0.06/day)
    Thanks Received:
    2
    Thank you. Everything turned out) . Was MSI 7790 1Gb OC .
  8. madenssblade

    Joined:
    Mar 21, 2014
    Messages:
    13 (0.10/day)
    Thanks Received:
    0
    no problem:)
  9. KainXS

    KainXS

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    5,600 (2.24/day)
    Thanks Received:
    501
    I've been wondering about this also when you look at cards like the R260X iPower IceQ and compare it to the 7790 iPower IceQ and others it looks to be the same exact card besides the name and some core markings so did you test trueaudio, I thought the core was slightly different:confused:
  10. madenssblade

    Joined:
    Mar 21, 2014
    Messages:
    13 (0.10/day)
    Thanks Received:
    0
    not at the minute I don't own any true audio games but I have no problem with it and I think video transcoding goes faster 40hr in about 8hr
  11. WILDMAKC New Member

    Joined:
    Apr 12, 2014
    Messages:
    7 (0.06/day)
    Thanks Received:
    2
    I run Thief(latest Steam version) and no TrueAudio( . Driver AMD Catalyst 14.4 . But feeling VGA began to work better )
  12. madenssblade

    Joined:
    Mar 21, 2014
    Messages:
    13 (0.10/day)
    Thanks Received:
    0
    year because you get the hardware fixes bios level instead of driver level
  13. WILDMAKC New Member

    Joined:
    Apr 12, 2014
    Messages:
    7 (0.06/day)
    Thanks Received:
    2
    I understand ) But I tried) . Graphics card is now working better ! (checked in BF4)
  14. madenssblade

    Joined:
    Mar 21, 2014
    Messages:
    13 (0.10/day)
    Thanks Received:
    0
    yeah good did thief have the mantle patch on it
  15. madenssblade

    Joined:
    Mar 21, 2014
    Messages:
    13 (0.10/day)
    Thanks Received:
    0
    Finally got thief and trueaudio worked so the 7790 got the dsp
  16. WILDMAKC New Member

    Joined:
    Apr 12, 2014
    Messages:
    7 (0.06/day)
    Thanks Received:
    2
    really?
  17. AphexDreamer

    AphexDreamer

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Messages:
    7,083 (2.72/day)
    Thanks Received:
    913
    Location:
    C:\Program Files (x86)\Aphexdreamer\
  18. WILDMAKC New Member

    Joined:
    Apr 12, 2014
    Messages:
    7 (0.06/day)
    Thanks Received:
    2
    It really works . (Was MSI 7790 1Gb OC to Gigabyte R7 260X )
    [​IMG]
    madenssblade says thanks.
  19. AphexDreamer

    AphexDreamer

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Messages:
    7,083 (2.72/day)
    Thanks Received:
    913
    Location:
    C:\Program Files (x86)\Aphexdreamer\
  20. madenssblade

    Joined:
    Mar 21, 2014
    Messages:
    13 (0.10/day)
    Thanks Received:
    0
    yeah it works I was playing theif all last night with it why do companys keep disable things on products they sell you because your paying for that extra bit of silicon
  21. madenssblade

    Joined:
    Mar 21, 2014
    Messages:
    13 (0.10/day)
    Thanks Received:
    0
    the 260x is the same silicon as 7790 thats why you can crossfire them together
  22. GreiverBlade

    GreiverBlade

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    1,984 (2.44/day)
    Thanks Received:
    1,313
    Location:
    Ovronnaz, Wallis, Switzerland
    7790 is Bonaire (R7-260X is Bonaire ...) Bonaire is GCN 1.1 like Hawaii both have Trueaudio

    R7 260/260X is trueaudio (so is the 7790)
    http://www.amd.com/en-us/products/graphics/desktop/r7


    basically a 7790 is a R7 260/260X so why wouldn't it works unless AMD did more than just a "rebrand"
    since manufacturer mostly re used same card with a bios update for near all the R7/R9 series most of the time if there is a 7790 who use the same PCB as yours (same Manufacturer or other) you would mostly be able to flash it.

    wait a sec ....
    7790: Bonaire XT http://www.techpowerup.com/gpudb/2100/radeon-hd-7790.html
    R7 260X: Bonaire XTX http://www.techpowerup.com/gpudb/2465/radeon-r7-260x.html
    bah i pretty much doubt it would pose any problem ... unless they have added True Audio only in the XTX (possible?)
  23. AphexDreamer

    AphexDreamer

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Messages:
    7,083 (2.72/day)
    Thanks Received:
    913
    Location:
    C:\Program Files (x86)\Aphexdreamer\
    Ah so its on the R7 260/260x as well as the 290's. My bad.

    Still I didn't think the older gen cards had the TrueAudio hardware.
    Last edited: Jul 3, 2014
  24. GreiverBlade

    GreiverBlade

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    1,984 (2.44/day)
    Thanks Received:
    1,313
    Location:
    Ovronnaz, Wallis, Switzerland
    Bonaire is not older gen card the 7790 is one of the 1st GCN1.1 which was followed by the 290/290X
    tho it share the name with the 7XXX serie, i suspect AMD to not want to name it directly R7 260/260X and did like nVidia did with the 750/750Ti which are Maxwell but not 8XX naming (prepare for a 840/850/Ti rebrand version of it ... i guess xD )
  25. AphexDreamer

    AphexDreamer

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Messages:
    7,083 (2.72/day)
    Thanks Received:
    913
    Location:
    C:\Program Files (x86)\Aphexdreamer\

    Yeah. Answer right here.

    Only Bonaire and newer GPUs – presumably anything that’s GCN 1.1 – will feature TrueAudio. That means the functionality is limited to 260X and 290X. 280X, 270X, and the rest will never have this feature, as the audio hardware is simply not present on those older GPUs.

    http://www.anandtech.com/show/7400/the-radeon-r9-280x-review-feat-asus-xfx/4

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page