1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

i need dvi to hdmi cable

Discussion in 'General Hardware' started by stayplation3, Aug 14, 2010.

  1. stayplation3

    Joined:
    Jul 21, 2009
    Messages:
    300 (0.16/day)
    Thanks Received:
    11
    i jus paid $1041 to cyberpowerpc for meh new babeh =x i wus too scurred to build my own :D. but ill need a dvi to hdmi adapter so i can connect it to my tv but idk wut to get... my tv is about 7 feet away from my pc kan some1 help me find something :(
  2. Radical_Edward

    Radical_Edward

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    3,587 (2.15/day)
    Thanks Received:
    1,927
    Location:
    Oregon, USA
    driver66 and MT Alex say thanks.
    Crunching for Team TPU
  3. AthlonX2

    AthlonX2 HyperVtX™

    Joined:
    Sep 27, 2006
    Messages:
    7,141 (2.47/day)
    Thanks Received:
    1,643
    do you speak english are you one of those internet retards that thinks its cool to mispell everything on purpose
    driver66 and JATownes say thanks.
  4. stayplation3

    Joined:
    Jul 21, 2009
    Messages:
    300 (0.16/day)
    Thanks Received:
    11
    tat haz bad r3vi3wz and sum1 also said it dunt work @ high resolutionz. ill bea uzing 1920x1080
  5. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    21,518 (7.04/day)
    Thanks Received:
    6,043
    Title does state: I R Retarded;)
  6. Radical_Edward

    Radical_Edward

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    3,587 (2.15/day)
    Thanks Received:
    1,927
    Location:
    Oregon, USA
    Newegg reviews = Crap 70% of the time.
    Crunching for Team TPU
  7. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,912 (5.97/day)
    Thanks Received:
    2,063
    Location:
    Ohio
    [​IMG]
    adulaamin, majestic12 and AthlonX2 say thanks.
    Crunching for Team TPU
  8. stayplation3

    Joined:
    Jul 21, 2009
    Messages:
    300 (0.16/day)
    Thanks Received:
    11
    well ill pay more for a better quality cable...
  9. Kreij

    Kreij Senior Monkey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    13,881 (5.04/day)
    Thanks Received:
    5,615
    Location:
    Cheeseland (Wisconsin, USA)
    Stay, you can get a good cable from most reputable online resellers.
    The rest of you, keep it on topic or move on.
  10. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,912 (5.97/day)
    Thanks Received:
    2,063
    Location:
    Ohio
    There's no such thing as a "better quality" cable when it comes to digital. It either works perfectly, or not at all. There's not even any room for the minor improvements that the monster cables offered with analog, with thier airtight, nitrogen filled cables... however there may be differences in the standard, as in hdmi 1.0 to hdmi 1.4
    AthlonX2 says thanks.
    Crunching for Team TPU
  11. stayplation3

    Joined:
    Jul 21, 2009
    Messages:
    300 (0.16/day)
    Thanks Received:
    11
  12. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,912 (5.97/day)
    Thanks Received:
    2,063
    Location:
    Ohio
    Looks good, seems pricey though..
    Crunching for Team TPU
  13. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,745 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,462
    always buy the cheapest hdmi cables you can find. there is no difference in image or sound quality between cheap and expensive cables

    edit: i just noticed 7 ft requirement. anyone got experience if cheap cables have issues at that length. my educated guess is no.
  14. stayplation3

    Joined:
    Jul 21, 2009
    Messages:
    300 (0.16/day)
    Thanks Received:
    11
  15. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    19,805 (6.20/day)
    Thanks Received:
    5,923
    Crunching for Team TPU 50 Million points folded for TPU
  16. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    13,415 (6.27/day)
    Thanks Received:
    3,395
    Location:
    IA, USA
    I'm 90% positive HDMI is only single-link DVI (HDMI does not have data3, data4, and data5 pins) which means it has a maximum of 1920x1200. The only way to get higher than that is HDMI (1.3 or higher) -> HDMI (1.3 or higher) or DVI dual link -> DVI dual-link.


    Personally, I'd get one of these:
    http://www.amazon.com/dp/B002JCQVW8/?tag=tec06d-20

    And a standard HDMI cable.
    Last edited: Aug 14, 2010
    Crunching for Team TPU
  17. MT Alex

    MT Alex

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    3,762 (2.04/day)
    Thanks Received:
    1,607
  18. stayplation3

    Joined:
    Jul 21, 2009
    Messages:
    300 (0.16/day)
    Thanks Received:
    11
    well i plan on using my pc speakers while having my pc connected to my tv so i dont need it to transmit sound

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page