1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

image crashing in games

Discussion in 'NVIDIA' started by 2V3X, Dec 31, 2012.

  1. 2V3X New Member

    Joined:
    Dec 31, 2012
    Messages:
    27 (0.04/day)
    Thanks Received:
    2
    at first,sorry for my bad english
    at second this is my pc-s specs

    Intel Pentium E5500
    MSI G31tm-p21
    GT220 DDR2 (with 24 shaders WTF it's from ninja sinotex chinese crap :shadedshu:
    2gb ddr2 800mhz ram

    hi guys,i have in game crashing problem,for example,while i'm playing game like ghost recon online or call of duty,image is crashing and right bottom side it shows the error : the nvidia display driver service has stoped and succesfuly recovered or something like this,there is another variant,image stops for 5 second and after 5 second it's working like a charm,and this is happening every 2minute or 3 or 4 :D
    i tried uninstaling and instaslling drivers (from 260.99 (if i'm right) to 310.70) but it doesn't fixed problem,i tried windows 7,8 but the problem was same,i also tried deleting driver with driver sweeper but it doesn't helped.
    (PLS READ THIS when ram clock in bios was set at 800mhz it also crashed in windows,for example in browsing,watching videos,when i set it to 667mhz it was fine in windwos and helped little bit in gaming,but the crashing didn't stoped)

    little bit later i tried underclocking graphics card ( :D ) from 600mhz to 500mhz and from 333mhz to 300mhz and almost fixed problem but sometime it would crash anyway
    there's gpu-z screenshot [​IMG]

    i have NO warranty 'coz i have this pc more than 1 year :D,when i was buying this pc i didn't even new anything but now i know something :D

    i also tested furmark (temp never gone higher than 60c) and video ram test and it showed no errors
    i also tested ram's with memtest86+,no errors

    PLS HELP ME
  2. 2V3X New Member

    Joined:
    Dec 31, 2012
    Messages:
    27 (0.04/day)
    Thanks Received:
    2
    helphelp

    Pls helphelphelp
  3. Crap Daddy

    Crap Daddy

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    2,739 (1.95/day)
    Thanks Received:
    1,044
    Please post a pic of CPU-z with memory stats.
  4. de.das.dude

    de.das.dude Pro Indian Modder

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    7,587 (4.92/day)
    Thanks Received:
    1,982
    looks like your card is about to die.

    have you ever cleaned your PC? and USE DEFAULT SETTINGS PLZ.
  5. 2V3X New Member

    Joined:
    Dec 31, 2012
    Messages:
    27 (0.04/day)
    Thanks Received:
    2
    here

    there's picture [​IMG]

    if the video cars is duying,why it didn't show artifacts? or why it didn't show any errors in tests?

    i also cleaned pc,changed thermal paste of my gpu
    for now it's nearly perfectly clean
  6. 2V3X New Member

    Joined:
    Dec 31, 2012
    Messages:
    27 (0.04/day)
    Thanks Received:
    2
    help

    pls help someone pls pls:cry:
  7. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,559 (10.19/day)
    Thanks Received:
    6,071
    Location:
    Chatsworth, GA
    Crunching for Team TPU
  8. jboydgolfer

    jboydgolfer

    Joined:
    Oct 17, 2012
    Messages:
    534 (0.78/day)
    Thanks Received:
    83
    Location:
    Amherst , MA
    I too have a similar issue, although AMD 6950 , No "driver has stopped working" message, but Far Cry 3 has been closing to desktop, and then I just click on the task bar and it goes right back into game.No heat, problem's , I've checked.It is almost like I am hitting the windows button, although I KNOW I'm not.
  9. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,559 (10.19/day)
    Thanks Received:
    6,071
    Location:
    Chatsworth, GA
    If its just one game that is doing it, then I would recommend a driver change to rule that out.
    Crunching for Team TPU
  10. jboydgolfer

    jboydgolfer

    Joined:
    Oct 17, 2012
    Messages:
    534 (0.78/day)
    Thanks Received:
    83
    Location:
    Amherst , MA
    "If its just one game that is doing it, then I would recommend a driver change to rule that out."
    10/4
  11. Aleksander

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    3,254 (1.87/day)
    Thanks Received:
    304
    It might be voltage
  12. jboydgolfer

    jboydgolfer

    Joined:
    Oct 17, 2012
    Messages:
    534 (0.78/day)
    Thanks Received:
    83
    Location:
    Amherst , MA
    Voltage huh?.........maybe a Multimeter for the O/P and myself then. I am running a corsair cx600 , and I've checked My system draw, and it's around 460watts.
  13. 2V3X New Member

    Joined:
    Dec 31, 2012
    Messages:
    27 (0.04/day)
    Thanks Received:
    2
  14. 2V3X New Member

    Joined:
    Dec 31, 2012
    Messages:
    27 (0.04/day)
    Thanks Received:
    2
    i think it's game's problem,try to download another version or update driver
  15. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,559 (10.19/day)
    Thanks Received:
    6,071
    Location:
    Chatsworth, GA
    Have you tried different drivers?

    *EDIT*

    Just read you did, also noticed that card is not reading the shaders properly. Were did you get this card?
    Crunching for Team TPU
  16. 2V3X New Member

    Joined:
    Dec 31, 2012
    Messages:
    27 (0.04/day)
    Thanks Received:
    2
    where i get this car :D

    i didn't get it,my cousin gifted me 'coz someone gifted him and hi didn't need it :D
  17. 2V3X New Member

    Joined:
    Dec 31, 2012
    Messages:
    27 (0.04/day)
    Thanks Received:
    2
    someone helP?

    pls help
  18. 2V3X New Member

    Joined:
    Dec 31, 2012
    Messages:
    27 (0.04/day)
    Thanks Received:
    2
    pls help

    I need help very very much,pls help me!!!
  19. Aleksander

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    3,254 (1.87/day)
    Thanks Received:
    304
    I was meaning the voltage of its gpu.
    Maybe if he downclocks everything possible from the bios or whatever program he uses, than we can identify the problem.
  20. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,559 (10.19/day)
    Thanks Received:
    6,071
    Location:
    Chatsworth, GA
    That card looks to be a hacked up knock off as seen coming from the Asian trade stands. It could be on its way out due to improper design. Do you have access to another card you could test?
    Crunching for Team TPU
  21. 2V3X New Member

    Joined:
    Dec 31, 2012
    Messages:
    27 (0.04/day)
    Thanks Received:
    2
    another card

    i tried intergrated gpu,it gived no errors
  22. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,559 (10.19/day)
    Thanks Received:
    6,071
    Location:
    Chatsworth, GA
    Maybe time to get a newer faster card. I would save up and get maybe a 640 or so according on what budget you are dealing with.
    Crunching for Team TPU
  23. 2V3X New Member

    Joined:
    Dec 31, 2012
    Messages:
    27 (0.04/day)
    Thanks Received:
    2
    :(

    well i'm school stundent and i have no money for that :D
    so i have to stick with this error

    anyway,thx for info
    close this thread
  24. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,559 (10.19/day)
    Thanks Received:
    6,071
    Location:
    Chatsworth, GA
    Well keep testing it out and see what you come to a conclusion with but overall it seems like a dying card.
    Crunching for Team TPU
  25. 2V3X New Member

    Joined:
    Dec 31, 2012
    Messages:
    27 (0.04/day)
    Thanks Received:
    2
    but... no artefacts

    but it give no artefacts and the temperature never go higher than 70c

    THREAD CLOSED

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page