1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Intel has 64Bit CPU's!

Discussion in 'General Hardware' started by ADV4NCED, Feb 22, 2005.

  1. ADV4NCED Guest

    Wow finally Intel has released their 64Bit CPU!

    Go here to read what Megagames had to say about it.
     
  2. DanTheBanjoman Señor Moderator

    Joined:
    May 20, 2004
    Messages:
    10,553 (2.72/day)
    Thanks Received:
    1,383
    In fact, they have a pure 64 bit CPU, it's called Itanium. In adition the Nocona has been released some time ago, which has EMT64 just like the P4.

    So it's nothing new :)
     
  3. ADV4NCED Guest

    Oh my bad, but its still pretty new to me! :D :p
     
  4. Assimilator

    Assimilator

    Joined:
    Feb 18, 2005
    Messages:
    626 (0.17/day)
    Thanks Received:
    107
    Location:
    South Africa
    This is their first 64-bit *desktop* CPU, but from what I've seen, it's not particularly impressive. The AMD64s beat these "new" P4s in just about everything, except maybe in overclocking capabilities.
     
  5. DanTheBanjoman Señor Moderator

    Joined:
    May 20, 2004
    Messages:
    10,553 (2.72/day)
    Thanks Received:
    1,383
    Encoding is still Intels territory.

    True, previous 64bit CPU's were workstation/server chips.
     
  6. Jimmy 2004

    Jimmy 2004 New Member

    Joined:
    Jan 15, 2005
    Messages:
    5,491 (1.51/day)
    Thanks Received:
    267
    Location:
    England
    I already got an AMD 64 anyway, so whats the point in getting an Intel - they cost more and aren't as good. Intel took too long on this one.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page