1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Intel Pentium D @ 3.7 GHz

Discussion in 'Overclocking & Cooling' started by Glitched System, May 13, 2007.

  1. Glitched System New Member

    Joined:
    Mar 5, 2007
    Messages:
    213 (0.07/day)
    Thanks Received:
    4
    So im still new to the overclocking area.

    Basically I get distorted graphic on programs such as Xfire, CS:S, etc.

    Any way I can fix this. Its running at like 1064 Mhz fsb with its reg voltage.
     
  2. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,991 (5.76/day)
    Thanks Received:
    2,085
    Location:
    Ohio
    Crunching for Team TPU 5 Million points folded for TPU
  3. Glitched System New Member

    Joined:
    Mar 5, 2007
    Messages:
    213 (0.07/day)
    Thanks Received:
    4
    Well, last time i tried to up voltage I fried my amd. Any suggestions?
     
  4. pbmaster

    pbmaster New Member

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    2,590 (0.85/day)
    Thanks Received:
    292
    Location:
    Savannah, GA
    Go up in small increments, I mean really small. What's it at now?
     
  5. Glitched System New Member

    Joined:
    Mar 5, 2007
    Messages:
    213 (0.07/day)
    Thanks Received:
    4
    1.360 v
     
  6. pbmaster

    pbmaster New Member

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    2,590 (0.85/day)
    Thanks Received:
    292
    Location:
    Savannah, GA
    See, this is my final result. I'm gonna mess around with some more later and see if I can get it lower.

    [​IMG]
     
  7. Glitched System New Member

    Joined:
    Mar 5, 2007
    Messages:
    213 (0.07/day)
    Thanks Received:
    4
    Where do you get smart guardian from?
     
  8. pbmaster

    pbmaster New Member

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    2,590 (0.85/day)
    Thanks Received:
    292
    Location:
    Savannah, GA
    You might try going up to 1.38 or something like that. I don't know much about Intel's chips, but from what I do know they run on lower voltages so I can't really tell you what exactly to put it to.
     
  9. pbmaster

    pbmaster New Member

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    2,590 (0.85/day)
    Thanks Received:
    292
    Location:
    Savannah, GA
    Oh, it came on my motherboard cd. I'm not really sure where you can dl it from though.
     
  10. Glitched System New Member

    Joined:
    Mar 5, 2007
    Messages:
    213 (0.07/day)
    Thanks Received:
    4
    mmm, guess I'll give it a try. Hope I don't fry =:)cry:
     
  11. pbmaster

    pbmaster New Member

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    2,590 (0.85/day)
    Thanks Received:
    292
    Location:
    Savannah, GA
    Good luck m8, I too hope you don't fry anything!
     
  12. pbmaster

    pbmaster New Member

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    2,590 (0.85/day)
    Thanks Received:
    292
    Location:
    Savannah, GA
    Oh, one last thing. If that doesn't work and you don't want to push the voltages any higher, lowering the FSB is probably the only other option. Better cooling wouldn't hurt either.
     
  13. Glitched System New Member

    Joined:
    Mar 5, 2007
    Messages:
    213 (0.07/day)
    Thanks Received:
    4
    mmmm, bumped it to around 1.380 and the program I was running doesn't have the distorted effect.
     

    Attached Files:

  14. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,991 (5.76/day)
    Thanks Received:
    2,085
    Location:
    Ohio
    Yeah it just needed more power to push that 3.7GHz along, it's quite heavy :rockout:
    Now watch temps to see how it does. You also want to get a program that watches 2 core seperately, most programs from my understanding take an average from the 2 cores. One could be idling around 30C and the next core might be doing all the work at 65C, which is bad, so in that case get better cooling
     
    Crunching for Team TPU 5 Million points folded for TPU
  15. pbmaster

    pbmaster New Member

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    2,590 (0.85/day)
    Thanks Received:
    292
    Location:
    Savannah, GA
    Oh nice, good to see you got it going.
     
  16. Richieb0y

    Richieb0y New Member

    Joined:
    Mar 24, 2007
    Messages:
    471 (0.17/day)
    Thanks Received:
    18
    Location:
    The Netherlands Almere
    lol i i hit 3,8 whit my pen D i get the same as u only in game like ArmA i think i going 2 try voltage the same as u
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page