1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Interesting: Black OPS Windows 7 v XP performance.

Discussion in 'Games' started by MatTheCat, Apr 15, 2011.

  1. MatTheCat New Member

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    883 (0.42/day)
    Thanks Received:
    129
    To me, 45FPS for a game boasting as backwards gfx technology as COD BLOPS is totally unacceptable. For me to put up with less than a solid 60FPS, the game has to be something special (BFBC2 multiplayer for example).

    Also, with BLOPS, my graphics card is only 36% utilised at most, whereas my dual core CPU's are normally both maxed out. This is shockingly inefficient use of resources.


    I wouldn't necessarily say that.

    Another game, PRO EVO Soccer 2011, runs flawlessly on my old single core XP machine, but like shit on my Windows 7 gaming machine.
  2. TheMailMan78

    TheMailMan78 Banstick Dummy

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,635 (8.21/day)
    Thanks Received:
    7,244
    Well......ok. Um have fun with XP.
  3. boise49ers

    boise49ers

    Joined:
    Dec 26, 2007
    Messages:
    3,243 (1.41/day)
    Thanks Received:
    397
    Location:
    Idaho
    The thread of the day no doubt about it :roll:
    You fellas know the new games coming out in
    the future will not even run on XP don't you ?
    BF 3 being one of the first.
  4. theoneandonlymrk

    theoneandonlymrk

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    3,158 (2.11/day)
    Thanks Received:
    489
    Location:
    Manchester uk
    firstly win7 is deff off topic and besides the point since his sys is underspec simples,

    and secondly cod bops does use quad cores, a friend at work just bought mobo x4 amd and ram just to play that game(his 4870 is still on the job) and he bought that because it wouldnt let him play it not that he couldnt ,steam wouldnt install it,not sure what intel dual core he had prob for deff,think it was a E6400 or something like it
  5. TheMailMan78

    TheMailMan78 Banstick Dummy

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,635 (8.21/day)
    Thanks Received:
    7,244
    DOS owns XP. XP is sooooo bloated compared to DOS.
    theoneandonlymrk and Jack Doph say thanks.
  6. MatTheCat New Member

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    883 (0.42/day)
    Thanks Received:
    129
    Yes.

    But the point is that there are some lazy developers out there who are putting out titles that dont run properly on windows 7, even though it says on the box windows 7 is recommended.

    I can max out every CoD title, but BLOPS runs like crap, both online and offline! why? There is nothing special about this game. There is no amazing gfx tech on display. i can even run Crysis Warhead on enthusiast with better performance than i get out of COD BLOPS.

    I actually paid money for this game (dont know why, I never bought a CoD title in my life....they are all bland crap imo) and I am left with an unwanted Steam installation and bad taste in my mouth.

    When I read the article a light went on in my head. I have seen this before. As I described, PES 2011 will run flawlessly on any old XP machine but stutters around on any modern Windows 7 gaming rig. Just damn lazy developers.

    I have not tried BLOPS on XP as no CoD game is worth going to much effort over.
    theoneandonlymrk says thanks.
  7. theoneandonlymrk

    theoneandonlymrk

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    3,158 (2.11/day)
    Thanks Received:
    489
    Location:
    Manchester uk
    funny guy four cores, thats all ya need not xp or win 7 or vista but the power of 4

    your ona about many different games all made differently at different times too, i feel for ya but it was and is allways on the cards that the next game will end your pc's life, if mine stops doing what i expect its gettin drop kicked
    2DividedbyZero says thanks.
  8. 2DividedbyZero New Member

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    780 (0.37/day)
    Thanks Received:
    202
    Location:
    in retarded hell


    harsh





















    but true :p
  9. boise49ers

    boise49ers

    Joined:
    Dec 26, 2007
    Messages:
    3,243 (1.41/day)
    Thanks Received:
    397
    Location:
    Idaho
    Yeah I just went Quad a year ago with DDR2 and next week I get all my parts for a Hex core BE and DDR3. The never ending revolving door of pc GAMING. I'm sticking with Vista 64 bit though.
    I just got rid of a Dell Quad with Window 7 64 bit and really prefer Vista over 7. Maybe the only guy in the world that does :D I run it toned way down so it runs smooth as butter. Plus updating it to the newest version helps a lot.
  10. theoneandonlymrk

    theoneandonlymrk

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    3,158 (2.11/day)
    Thanks Received:
    489
    Location:
    Manchester uk
    that wasnt that harsh surely

    ya have togo win7 proff/ulty to use 2x diff gfx cards in same pc unfortunately(146 quid ulty)
  11. MatTheCat New Member

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    883 (0.42/day)
    Thanks Received:
    129
    If a game needs four cores, then I expect it to look and play like it needs four cores. Not look and play like a bog standard 2006 dual core game, but still require 4 cores to run.

    CoD BLOPS runs better on the fecking consoles than it does on my PC!

    I suspect XP would sort the porblem out but like I say, going to any hassle for this game wouldnt be worth it.
  12. AsRock

    AsRock TPU addict

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    10,455 (4.20/day)
    Thanks Received:
    1,565
    Location:
    US
    Yes Vista and win 7 take a little extra ram but not much.. You can have 8GB of ram and all of it's used but that means shit.

    Thats how Vista and Win7 work it just caches it but if a different app requests the ram it gets released to the app that requires it as if that was not the case i would have to use a pagefile which i don't..

    And in any case 4GB is recommended for todays games. If ya too tight assed to get 4GB over 2GB you deserve to not be able to play games even more so when ya can get like 4GB of newegg on sales around $40-$50.
  13. ctrain New Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    393 (0.25/day)
    Thanks Received:
    72
    snaps 30 doesn't do anything. the server framerate is 20, there's only 20 snapshots.

    you don't know what you're talking about.
  14. 2DividedbyZero New Member

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    780 (0.37/day)
    Thanks Received:
    202
    Location:
    in retarded hell
    try telling my hit-reg that, oh wait, no need, its already immense. I'll take my own advise ty.
  15. ctrain New Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    393 (0.25/day)
    Thanks Received:
    72
    or you could just look at lagometer and see for yourself / not play guessing games but if it helps you feel good whatever.
  16. 2DividedbyZero New Member

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    780 (0.37/day)
    Thanks Received:
    202
    Location:
    in retarded hell
    :)

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page