1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Is there a bottleneck?

Discussion in 'System Builder's Advice' started by veritasMAXIMUS, Nov 1, 2011.

  1. veritasMAXIMUS New Member

    Joined:
    Oct 12, 2011
    Messages:
    28 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    This my new Rig.I've just copied my specs from a data sheet.is there a bottle neck in this system:shadedshu?.If there is ,what should i do.thanks

    [​IMG]

    **Casing - Antec Darkfleet 85 [DF-85] Full tower casing**
    **MoBO- MSI Z68A-G55 Gen 3 [PCIe 3.0]**
    **Processor - Intel i7 2600k [Unlocked] 1155**
    **RAM - 2 X 4GB DDR3 Corsair VENGEANCE 1866MHz [ 8 GIG kit ]**
    **Primary HDD - Corsair Force 3 60G SSD**
    **Secondary - 1TB Samsung spinpoint/2TB Seagate Barracuda LP SATA III**
    **GFx - MSI N560GTX Ti OC SLI(DUAL)**
    **CPU cooler - Scythe Ninja 3 [SCJ 3000]**
    **PSU - Kentec 1050w [QUAD SLI READY]**
    **Mice - Logitech G9X Laser grade 5700 DPI**
    **keyboard - Microsoft Sidewinder X6 gaming**
    **Display - ACER 21.5' & Samusng 23'**
     
  2. lashton New Member

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    63 (0.04/day)
    Thanks Received:
    5
    A spoinning HDD is always gonna be a bottleneck other than that nope
     
  3. Corduroy_Jr

    Corduroy_Jr New Member

    Joined:
    Oct 26, 2009
    Messages:
    1,102 (0.60/day)
    Thanks Received:
    60
    Location:
    barrie ont
    why would u even make a post about this question you're system is sick fast hardly no bottlenecks whats so ever, man some people lmo
     
  4. Damn_Smooth

    Damn_Smooth New Member

    Joined:
    May 16, 2011
    Messages:
    1,435 (1.14/day)
    Thanks Received:
    478
    Location:
    A frozen turdberg.
    If you're not being sarcastic, you are definitely good. WEI is not a decent benchmark for anything that I know of.
     
    Last edited: Nov 1, 2011
  5. TRWOV

    TRWOV

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    3,562 (3.04/day)
    Thanks Received:
    2,129
    Location:
    Mexico
    Your case, monitor, keyboard and mouse are the bottleneck, obviously.


    He's using an SSD
     
    Crunching for Team TPU
  6. xenocide

    xenocide

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    2,149 (1.64/day)
    Thanks Received:
    463
    Location:
    Burlington, VT
    I would check the timings on your RAM, you should be hitting the 7.9 max with that RAM\CPU, but nothing seems to be problematic.
     
  7. Live OR Die

    Live OR Die

    Joined:
    May 19, 2007
    Messages:
    3,996 (1.47/day)
    Thanks Received:
    410
    I see a bottleneck but its nothing to do with your rig.

    Also you should be getting a high rating for your SSD i get 7.5 and im only running mine in Sata 2.
     
  8. wolf

    wolf Performance Enthusiast

    Joined:
    May 7, 2007
    Messages:
    5,543 (2.03/day)
    Thanks Received:
    842
    I reckon go for the 120gb Force 3, I did yesterday and it's already paying off with what I need/want on my system drive.
     
  9. veritasMAXIMUS New Member

    Joined:
    Oct 12, 2011
    Messages:
    28 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    I was wandering why am i getting 7.2:mad::mad:.. Capacity doesn't matter does it?

    Also my PSU is 1050w from some off-brand manufacturer.i'm not sure if it is delivering what its suppose to,coz when i OC 560s it won't stay stable.i dunno if it has something to do with psu or gfx cards
     
  10. xBruce88x

    xBruce88x

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    2,420 (1.33/day)
    Thanks Received:
    584
    how far are you trying to overclock the gfx cards?

    also, run a test using HD Tune on your SSD then compare that with results you find online, or post up a screen shot here and I'm sure someone can tell you if it's good or not. You might want to check for firmware updates as well.
     
    veritasMAXIMUS says thanks.
    More than 25k PPD
  11. veritasMAXIMUS New Member

    Joined:
    Oct 12, 2011
    Messages:
    28 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    [​IMG]

    it won't go past 450MB/s :confused::confused:
     
  12. Live OR Die

    Live OR Die

    Joined:
    May 19, 2007
    Messages:
    3,996 (1.47/day)
    Thanks Received:
    410
    Those speeds are fine i think windows ratting does depend on free space becasue when i got my drive and only had windows i got 7.7 now i just retested and now its saying 7.4 so i wouldn't worry about it to much because its a load of sh@T.
     
    veritasMAXIMUS says thanks.
  13. Anusha

    Anusha

    Joined:
    Aug 12, 2005
    Messages:
    753 (0.22/day)
    Thanks Received:
    67
    well, since it is a newer SATA-3 drive, i would reckon it should get a 7.9.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page