1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Issues with 7970 xfire and a single 7850 and 7950

Discussion in 'AMD / ATI' started by Cotton_Cup, Feb 1, 2013.

  1. Cotton_Cup

    Cotton_Cup

    Joined:
    Mar 19, 2012
    Messages:
    378 (0.40/day)
    Thanks Received:
    35
    Location:
    Rizal, Philippines
    my system runs 790 xfire but I had issues couple of days ago with keyboard and the gpu. so far the keyboard issue has been fixed but the gpu issue has not been fixed, i first removed my drivers using uninstall a program and the driver cleaner pro and after a reboot i manually delete all other amd files and folders and registry. removed both gpu and reinstalled drkiver 13.1 and same thing happened, I did it again and installed 13.2 same thing. I went out to borrow a 7850 and a 7950 from friends of mine and the 7850 didn't work but the 7950 was working properly. I have yet to try with a nvidia gpu and with 12.11. after installing drivers and restarting pc, it keeps on saying a problem with directx 9.0 and saying that i have no drivers or I have no gpu in my system, which i'm running a 3930k so no way my monitor would open up (which i'm using now) if i had no gpu installed. oh and I can't seem to open ccc either.

    edit: on device manager (i used to have this on my top pcie 3.0 but i put it at the 2nd vpcie 3.0) and I get a video controller (VGA)(Code 1) with the yellow icon and a unknown device (yellow icon)
     
  2. BarbaricSoul

    BarbaricSoul

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    5,179 (2.13/day)
    Thanks Received:
    2,055
    try right clicking on the video card in device manager and select update driver. While I've never had your exact problem, doing that usually fixes whatever is wrong when I get those little yellow icons in device manager
     
    Cotton_Cup says thanks.
    Crunching for Team TPU
  3. Cotton_Cup

    Cotton_Cup

    Joined:
    Mar 19, 2012
    Messages:
    378 (0.40/day)
    Thanks Received:
    35
    Location:
    Rizal, Philippines
    edit: L=ol i didn't want to add more but to summarize it.

    NO AMD Graphics Driver is installed or the AMD Driver is not functioning properly.
    please install the amd driver appropriate to your AMD hardware.

    so far I did made sure to separate both the 78xx and 79xx drivers and yes I doubled check, and yes i did redownloaded the amd 78xx driver and installed that, and then deleted it and redownloaded 79xx driver and installed it. same thing.

    i uninstalled them on device manager. still getting same results installing drivers.


    edit: actually i manually removed amd and ati files just now so i'm having a hard time trying to delete it on uninstall a program. how do i remove it there on the list?

    edit: did a system restore so it will undo my uninstall on device manager but anyone else can help me?
     
    Last edited: Feb 1, 2013
  4. Hellraiser1981 New Member

    Joined:
    Apr 15, 2005
    Messages:
    298 (0.09/day)
    Thanks Received:
    24
    Location:
    Green Bay, WI
    I would try booting in safe mode and cleaning out the drivers. Sometimes inactive drivers (phantom devices) will screw things up and not show up in normal mode.
     
    Cotton_Cup says thanks.
  5. BarbaricSoul

    BarbaricSoul

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    5,179 (2.13/day)
    Thanks Received:
    2,055
    The 78** and 79** cards use the same driver, there is no specific driver for just the 78** cards or specific driver for just the 79** cards. Infact all AMD cards with fully updated drivers use the SAME driver. Did you atleast try what I suggested?
     
    Cotton_Cup says thanks.
    Crunching for Team TPU
  6. Cotton_Cup

    Cotton_Cup

    Joined:
    Mar 19, 2012
    Messages:
    378 (0.40/day)
    Thanks Received:
    35
    Location:
    Rizal, Philippines
    yes i click on browse but it didn't fix it and when I click look for online. it says it got a problem installing the drivers. I tried it with an older driver but still get the same results.

    actually i'm doing the same thing

    http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=52502

    on how I uninstall my drivers.

    already got my directx updated too just a moment ago after deleting all drivers (currently got no drivers on my pc now)

    Windows cannot start this hardware device because its configuration information (in the registry) is incomplete or damaged. (Code 19)
    this is what I get on device manager.

    tried removing the gpu earlier after uninstalling the gpu on device manager but after putting the gpu back it won't read it at all still get a yellow icon on other device (or is it supposed to be?) I can't remember if i installed the driver after that but I'll give it another try.

    edit: if still no fix this coming weekend do you think I should take it up for warranty? well my 7970 I tried using either of them in singles same stuff happened.
     
    Last edited: Feb 2, 2013
  7. Cotton_Cup

    Cotton_Cup

    Joined:
    Mar 19, 2012
    Messages:
    378 (0.40/day)
    Thanks Received:
    35
    Location:
    Rizal, Philippines
    edit: edit: i tried switching to different pci-e 3.0 slots same thing happened on the 2nd one with code 1.

    edit1: I uninstalled my amd drivers, removed them from registry, on safe boot driver sweeper. then ccleaner>shut down>removed gpu and put it to the 2nd pcie 3.0 slot> open pc, now installing 13.2>
    [​IMG]
    then this appeared and I click OK
    [​IMG]
    then after install i get error
    [​IMG]
    device manager
    [​IMG]
    ccc problem
    [​IMG]

    of course this is done with a clean driver remove but sadly didn't work.
     
    Last edited: Feb 2, 2013
  8. the54thvoid

    the54thvoid

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    3,366 (1.90/day)
    Thanks Received:
    1,597
    Location:
    Glasgow - home of formal profanity
    There is a chance you've deleted some registry settings pertaining to DX or something other that the drivers require for the install.

    Are you installing the NET framework Catalyst version? The previous 12.11's had the option for that.

    Given how much you've been trying and deleting files, drivers and registry settings, I would suggest the Windows installation is possibly now missing files and this will cause a lot of issues.

    If your PC is sparsely populated or your media etc is on a separate disc, I'd consider a fresh Windows install. But that's the last resort but 99.9% of the time should work.
     
    Cotton_Cup says thanks.
  9. Cotton_Cup

    Cotton_Cup

    Joined:
    Mar 19, 2012
    Messages:
    378 (0.40/day)
    Thanks Received:
    35
    Location:
    Rizal, Philippines
    well I guess a fresh windows 7 installation is the last one I have in mind. I'll do it in a moment after eating, I'll let you guys know how things went about.
     
  10. jaggerwild

    jaggerwild

    Joined:
    Oct 30, 2008
    Messages:
    130 (0.06/day)
    Thanks Received:
    13
    Location:
    Reality

    x2
     
    Cotton_Cup says thanks.
  11. Cotton_Cup

    Cotton_Cup

    Joined:
    Mar 19, 2012
    Messages:
    378 (0.40/day)
    Thanks Received:
    35
    Location:
    Rizal, Philippines
    yeah I guess I've really messed up the registry, sadly can't find my motherboard driver disk so i'm slowly downloading them one by one ahahahaha. and found my win7 ult disk now just need to wait for my mb driver to finish and do a fresh install hope this works. lol once it does I'll stick to one gpu driver and be done with it until I need to update it lo. I'll post here for the results and give thanks to everyone who tried to help ^_^.

    edit: hey can one of you guys download this for me and upload?? i'm getting network error while downloading this Intel LAN Driver on msi website, and this too Realtek High Definition Audio Driver
    http://www.msi.com/product/mb/X79A-GD65--8D-.html#/?div=Driver&os=Win7 64
     
    Last edited: Feb 2, 2013
  12. Cotton_Cup

    Cotton_Cup

    Joined:
    Mar 19, 2012
    Messages:
    378 (0.40/day)
    Thanks Received:
    35
    Location:
    Rizal, Philippines
    lol just finished the format and installing and copying back all my files lol, that format fixed my problem XD

    thank's everyone for all your help.
     
  13. the54thvoid

    the54thvoid

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    3,366 (1.90/day)
    Thanks Received:
    1,597
    Location:
    Glasgow - home of formal profanity
    Good to hear!

    From now on you'll treat the registry with the terror and respect it deserves :laugh:
     
    Cotton_Cup says thanks.
  14. Cotton_Cup

    Cotton_Cup

    Joined:
    Mar 19, 2012
    Messages:
    378 (0.40/day)
    Thanks Received:
    35
    Location:
    Rizal, Philippines
    yeah I agree lol ahahahaha i might not even update any driver unless its too old or something starting today XD
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page