1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Issues with Mic? a MB issue? OS issue?

Discussion in 'General Software' started by ASRockIQ, Nov 17, 2009.

  1. ASRockIQ

    ASRockIQ New Member

    Joined:
    Dec 9, 2008
    Messages:
    949 (0.46/day)
    Thanks Received:
    63
    Location:
    Daphne, AL
    Hey guys, ever since i have been using Windows 7 my Mic.'s Volume is extremely low but still works but people through Steam or Left4Dead can't hear me very well. ASRock doesn't seem to have ANY Drivers for Windows 7 for my MB but the i have found those Drivers via ATI and Realtek *Latest ones anyhow. i'm not sure if it's got something to with the OS or the software or even the Drivers themselves? what actions can i take to take care of this issue? i have tried other Mics and ports and same results. with Vista i didn't have this issue.

    going further... when i Hit the *Detect Audio Devices within Steam while the Mic. is being tested the volume gets abit louder and sounds fine. this is strange :banghead:
  2. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    11,945 (4.65/day)
    Thanks Received:
    1,335
    check your audio mixing setup. that will determine whats the deal
  3. ASRockIQ

    ASRockIQ New Member

    Joined:
    Dec 9, 2008
    Messages:
    949 (0.46/day)
    Thanks Received:
    63
    Location:
    Daphne, AL
    shed some light here. i plugged my Mic. to front panel and the volume is louder but the issue with the Detection at first is still happening. i have to hit the *Detect Audio Devices button in order to get a better connection or whatever. i'll try what you suggested.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page