1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Just bought my first ever PCIE card

Discussion in 'Graphics Cards' started by u2konline, Sep 19, 2009.

  1. MatTheCat New Member

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    883 (0.38/day)
    Thanks Received:
    129
    Oh right, so you do actually see thru the bull$hit. I realise that Crysis performs a lot better a lower resolutions......but not so much that u2konline could run it with his p.o.s system.

    Yeah, I know very well that he has ran about looking at the sky more or less in order to get that benchmark, and then took the screenshot when he is kind of looking straight ahead, albeit with a lot of empty space in front of him. The lowest frame rate reading of 15 is very telling and much more like what he could expect when playing the game for real as an average, with it dipping down to as low as 5FPS and/or slideshow stuff when the action heats up.
     
  2. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,009 (4.75/day)
    Thanks Received:
    2,183
    Location:
    Newark ohio
    I could run Crysis on my 7900GS 256mb x2 4600+ 1gb ram everything on high no AA or AF @1280x1024 and got 20-28fps but U2k is getting better then my x2 4850e@3ghz 2gb ram and voltmoded and overclocked 8800GT at the same res so i got to call bullshit
     
    Crunching for Team TPU
  3. shevanel

    shevanel New Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Messages:
    3,479 (1.81/day)
    Thanks Received:
    406
    Location:
    Leesburg, FL
    whoa, of course. You really think I beleive a 9500gt would pull 60fps?

    let me tell you..

    I came back to pc's about 4 months ago or so..

    The last time I had a top end pc was when the 6800gt was new and exspenisve, FX-55's were $1000 and AMD 3500+ was the budget/performer chip to have.

    When I came back I bought a 9400gt.. (totally got fooled into 1gb ram vs 128bit bus)

    and bought crysis with it..

    Lets just say $1000 later and several GTX's swapped around I still can't play crysis maxxed out.
     
  4. LittleLizard

    LittleLizard New Member

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    3,775 (1.74/day)
    Thanks Received:
    575
    Location:
    Latin America, Uruguay
    nope, but there are mods that enhance, both performance and graphic quality (yes, that possible on crysis)
     
  5. kurosagi01

    kurosagi01

    Joined:
    Mar 21, 2009
    Messages:
    4,130 (2.01/day)
    Thanks Received:
    415
    Location:
    Northampton,UK
    yeah i believe you too,i think he should jump straight into a location where theres action and watch his magic FPS drop
     
  6. JUDOHAWK New Member

    Joined:
    Mar 4, 2009
    Messages:
    171 (0.08/day)
    Thanks Received:
    11
    I think someone needs to explain what he meant. You said why get a triple core when a quad core is better? Well, everyone tells you TO GET SOMETHING GOOD AND ALL YOU ****ING DO IS SETTLE FOR CRAP!!!!
     
  7. n-ster

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Messages:
    8,859 (4.18/day)
    Thanks Received:
    1,405
    Just let him waste is money and give his $$ to the billionaires while he thinks he is helping the poor employees guys... Oh annd when there will be a thread about his PSU that suddenly killed his computer parts we could say "I told you so!" :D

    No offense u2k :p
     
  8. DaedalusHelios

    DaedalusHelios

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    4,965 (2.03/day)
    Thanks Received:
    826
    Location:
    Greensboro, NC, USA
    Back in the day I had a Pentium D with a 7950GX2 all on a cheapo 400watt. Games played a little funny and one day the PSU caught fire and I had to blow on it to get the fire to go out. Nothing except the PSU died. :) My point is that sometimes when PSU's go out they don't take anything with them.
     
  9. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,009 (4.75/day)
    Thanks Received:
    2,183
    Location:
    Newark ohio
    I have had 3 PSUs go and take almost the complete rig out. So sometimes you do get lucky and have nothing killed. BTW it seems that video cards are the first thing to get killed in my case
     
    Crunching for Team TPU
  10. u2konline

    u2konline

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    1,963 (0.85/day)
    Thanks Received:
    100
    Location:
    Dundalk, Maryland
    I have a question, i am looking for a fan to cool off my card a bit, which fan do you think is the best from this list:
    http://www.bestbuy.com/site/olspage...#0##1c~~ncabcat0507007##0##c&pagetype=listing

    LOL i highly doubt that, when i am getting a solid 40-80fps to 100fps in bioshock with ease at max settings at 1280x1024. Any game i play now with my 9500GT or 4670 runs perfect at max setting or near it, so i really doubt my 4670 or even my 9500gt is being bottleneck by my amazing single core processor. Every game runs superior dude.
     
  11. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,683 (6.84/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    the dynex fans are all yateloon rebadges so i would just get one of them no idea what you plan on doing with it unless u just plan on putting it on the 80mm cse fan hole in the back
     
  12. n-ster

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Messages:
    8,859 (4.18/day)
    Thanks Received:
    1,405
    First of all, it runs superior because before the GPU wasn't good before.. now it is um... better than before, so everything runs better, but not to its full potential... That single core sucks dude... AND GIMME A BREAK... YOUR AMAZING SINGLE CORE OMG
     
    T3kl0rd says thanks.
  13. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,683 (6.84/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    instead of buying 3 dozen shitty GPOU's he could just order this

    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819103716

    $60 2.6ghz dual core drop in upgrade for the emachines
     
  14. ste2425

    ste2425

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    3,436 (1.46/day)
    Thanks Received:
    385
    Location:
    Huddersfield, uk
    well i would love to no how u do it man coz my set up doesnt do that well
     
  15. T3kl0rd

    T3kl0rd

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Messages:
    496 (0.24/day)
    Thanks Received:
    42
    Yeah, your games run way better now that you are using a modern video card, but like you not understanding the difference between PCI and PCI-e, you don't understand how your single core CPU is holding back your GPU performance. :confused:

    I am in the same boat with my P4 and HD 3850 AGP. I know my GPU can do so much more but I can't see it because of my slow processor. (and my old slow Windows XP install with tons of ancient crap in the background) :ohwell:
     
  16. ste2425

    ste2425

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    3,436 (1.46/day)
    Thanks Received:
    385
    Location:
    Huddersfield, uk
    same thing here with mine
     
  17. DaedalusHelios

    DaedalusHelios

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    4,965 (2.03/day)
    Thanks Received:
    826
    Location:
    Greensboro, NC, USA
    I love each single "amazing core" of my i7... :laugh:
     
  18. u2konline

    u2konline

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    1,963 (0.85/day)
    Thanks Received:
    100
    Location:
    Dundalk, Maryland
    Maybe buy a prebuilt computer, add a video card and stop OC(keep everything at stock). Just a thought. :laugh:

    I like things simple ok, buy a computer, add a card, boom slam jam wham i am gaming. :laugh::laugh:

    Nevermind, my card only goes up to 60-70c when playing certain games, because i just played 2 games Sonic DX and Alpha prime and the card only went up to 53c.

    Wait what? Full potential?
    Every game i have tested so far, 1280x1024 Max settings or Near it meaning AAX2 or AAX4 runs between 30-60 frames and more, thats more then enough potential for me. Bioshock for example at max settings 1280x1024 40-115fps. Avg around 40-80.
     
  19. Flyordie

    Flyordie New Member

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    1,870 (0.85/day)
    Thanks Received:
    247
    Ok dude... post a screenshot of your game settings so I can replicate it... please, and thank you.
    --
    I play Crysis Warhead @ 1440x900 @ "Gamer" on my HD4850 (see specs) and it would barely muster 30 FPS... however, I will wait for the screens to issue my "stamp".
     
    Last edited: Oct 5, 2009
  20. MN12BIRD

    MN12BIRD

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    471 (0.23/day)
    Thanks Received:
    78
    80-100 FPS in Bioshock on extra high 1280x1024 on your single core/9500GT my ass.

    Fuck this guy is so full of shit. I ignored all your other "claims" in Crysis but common. No one is ever going to believe anything you ever say again. You know that right? Your single core is like one of the LOWEST CPU's AMD makes. Its only "superior" to like an old P4 chip!

    You keep saying "every game I play on my single core 9500GT runs on extra high" well you clearly aren't playing games like RE5, Crysis, Far Cry 2 etc. That or once again your full of shit and consider 15 FPS to be awesome.

    The only way you get 80FPS in Bioshock at extra high is if you're looking at the floor and in Crysis when your looking straight up into the sky lol. Seriously what are you using to measure your frame rate?
     
    Last edited: Oct 5, 2009
  21. MK4512

    MK4512 New Member

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    222 (0.12/day)
    Thanks Received:
    42
    Location:
    Toronto, Canada
    That sounds like BS to me. I have a 17" CRT Monitor and Game at 1280x1024, and my computer is pretty close to yours (A little worse) but there is no way that you could ever run Bioshock at 115 fps with AA and Max Settings. Not with that computer. Resolution makes a difference, but it doesn't make that big a difference.

    Edit: Heres the system requirements for Bioshock, decide for yourself if he can run this at full...

    Recommended Requirements
    CPU – Intel Core 2 Duo processor
    System RAM – 2GB
    Video card – DX9 – Direct X 9.0c compliant video card with 512MB RAM (NVIDIA GeForce 7900 GT or better) / DX10 – NVIDIA GeForce 8600 or better
    Sound Card – Sound Blaster X-Fi series (Optimized for use with Creative Labs EAX ADVANCED HD 4.0 or EAX ADVANCED HD 5.0 compatible sound cards)
     
    Last edited: Oct 5, 2009
  22. u2konline

    u2konline

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    1,963 (0.85/day)
    Thanks Received:
    100
    Location:
    Dundalk, Maryland
    Well i am not using my 9500GT right now, i was, but i just bought a new card like last night and i am using my 4670 to run these latest benchmarks:

    video
    http://www.youtube.com/watch?v=1Y8mv5upFtg

    [​IMG]


    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    My Galaxy 9500GT can run Bioshock at the same settings 30-65.

    Well i only game at 1280x1024 and i will do some benchmarks with Warhead with my 4670 later at all gamer settings and see how it goes. Play at 1280x1024 please to make it even alright.

    I don't have RE5 and Far cry 2 sorry. And for the last time i am not using my 9500GT right now.

    Extra High? Well i am playing the demo, all i see is high settings and every visual option is on which i can set on on DX9. And no i do not get 80fps looking at the floor, i get around 115 just walking around in one of the levels right after the girl gets hit and her buddy comes in to help. That whole scene stays around 50btw.
     
  23. kurosagi01

    kurosagi01

    Joined:
    Mar 21, 2009
    Messages:
    4,130 (2.01/day)
    Thanks Received:
    415
    Location:
    Northampton,UK
    Very funny u2k ste2425 build kills yours by far no offence.

    ste2425 i think what you need is a better CPU
     
  24. Melvis

    Melvis

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Messages:
    3,588 (1.48/day)
    Thanks Received:
    528
    Location:
    Australia
    Well i just did a screen shot of crysis at the "same" settings as what u2konline used and at the same spot as well and this is what i got.

    Judge for yourself!!!
     

    Attached Files:

  25. u2konline

    u2konline

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    1,963 (0.85/day)
    Thanks Received:
    100
    Location:
    Dundalk, Maryland

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page