1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Just got a BSOD

Discussion in 'General Hardware' started by MxPhenom 216, Jan 20, 2011.

  1. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,066 (6.61/day)
    Thanks Received:
    2,277
    Location:
    Seattle, WA
    I just got a BSOD while listening to music on youtube. I booted backup and a window came up saying windows shut down from an expected problem so i clicked view details and it said Blue Screen. Then down at where it says Files that Help Describe the Problem says

    C:\Windows\Minidump\012011-9500-01.dmp
    C:\Users\Dane\AppData\Local\Temp\WER-11450-0.sysdata.xml

    Is that Nvidia Driver problem?? I installed the new WHQL's yesterday 265.58

    I have access to the files. Should i delete them or something??
     
  2. Widjaja

    Widjaja

    Joined:
    Jun 12, 2007
    Messages:
    4,819 (1.79/day)
    Thanks Received:
    638
    Location:
    Wangas, New Zealand
    Have you tried going into youtube again to see if it happens again?
     
  3. IINexusII

    IINexusII

    Joined:
    Apr 11, 2009
    Messages:
    909 (0.45/day)
    Thanks Received:
    171
    Location:
    London, UK
    i wouldnt worry too much if its just one random BSOD. if you start getting it frequently then start by setting clocks back to stock and see from there
     
    MxPhenom 216 says thanks.
  4. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,832 (13.16/day)
    Thanks Received:
    14,202
    I agree. Just make sure your onboard audio drivers are up to date and that the Nvidia audio drivers are all disabled in the Device Manager. Don't worry about it unless it starts happening more often. The problem could very well be something not in your control.
     
    MxPhenom 216 says thanks.
  5. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,066 (6.61/day)
    Thanks Received:
    2,277
    Location:
    Seattle, WA
    didnt know about the nvidia audio drivers
     
  6. Wrigleyvillain

    Wrigleyvillain PTFO or GTFO

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    7,669 (2.98/day)
    Thanks Received:
    1,775
    Location:
    Chicago
    And yeah getting one sucks other than the fact it lets you know there's an issue that need addressing. It really can't hurt anything generally speaking.
     
  7. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,066 (6.61/day)
    Thanks Received:
    2,277
    Location:
    Seattle, WA
    what the frick. i dont let me use sound now after disabling the nvidia audio
    Time to actually go get my audio driver?? Thought i already got it

    Their for 4 audio things in the device manager too
     
  8. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,066 (6.61/day)
    Thanks Received:
    2,277
    Location:
    Seattle, WA
    it blue screened again off reboot what the heck!

    Great now i cant even use my sound. With the nvidia sound enabled now
     
    Last edited: Jan 20, 2011
  9. Steevo

    Steevo

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Messages:
    8,380 (2.55/day)
    Thanks Received:
    1,230
    There are no problems with Nvidia drivers, you are infadel!!!!



    On subject though, are you using flash on the site or Divx, as the new Divx seems to be broken about half the time for me.
     
    10 Million points folded for TPU
  10. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,066 (6.61/day)
    Thanks Received:
    2,277
    Location:
    Seattle, WA
    Flash
     
  11. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,066 (6.61/day)
    Thanks Received:
    2,277
    Location:
    Seattle, WA
    why isnt my sound working now????? After disabling the nvidia audio it didnt work. and then enabling it didnt work. and i installed my realtek driver again too.
     
  12. Steevo

    Steevo

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Messages:
    8,380 (2.55/day)
    Thanks Received:
    1,230
    Uninstall all Nvidia drivers, wipe them, use ccleaner and redownload them and install again.
     
    MxPhenom 216 says thanks.
    10 Million points folded for TPU
  13. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,066 (6.61/day)
    Thanks Received:
    2,277
    Location:
    Seattle, WA
    should i even install the audio files from nvidia??
     
  14. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,066 (6.61/day)
    Thanks Received:
    2,277
    Location:
    Seattle, WA
    well reinstalled the nvidia drivers but not the nvidia audio file and ran ccleaner and im still having problems with the sound. it says Windows has not detected a problem with this device. but it is disabled and not working. should i clean out my realtek driver and reinstall it??
     
  15. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,832 (13.16/day)
    Thanks Received:
    14,202
    If your heaphones/speakers are connected to the motherboard audio out, then you don't need the Nvidia audio drivers at all. Somehow you disabled/borked your onboard drivers. Reinstall the realtek drivers.
     
    MxPhenom 216 says thanks.
  16. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,066 (6.61/day)
    Thanks Received:
    2,277
    Location:
    Seattle, WA
    is their a way to uninstall them first??

    To get a Fresh Clean install??
     
  17. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,832 (13.16/day)
    Thanks Received:
    14,202
    Yes, though I'm not sure which way to uninstall them. Either through the Control Panel, or somewhere in your Program Files folder... wherever you installed them initially.
     
    MxPhenom 216 says thanks.
  18. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,066 (6.61/day)
    Thanks Received:
    2,277
    Location:
    Seattle, WA
    yay i have sound. i deleted them in the device manager then deleted the empty Realtek file in Program Files and installed new drivers and it works. Thanks guys!
     
  19. d3fct

    d3fct

    Joined:
    Jul 15, 2009
    Messages:
    1,087 (0.56/day)
    Thanks Received:
    165
    Location:
    Upstate NewYork
    lol, realtek does it again.... what junk. glad u got it sorted.
     
  20. Thatguy New Member

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Messages:
    666 (0.46/day)
    Thanks Received:
    69
    yes the nvidia gpu driver screwed up the realtek driver, and its realteks screw up. got it ?:laugh:
     
  21. d3fct

    d3fct

    Joined:
    Jul 15, 2009
    Messages:
    1,087 (0.56/day)
    Thanks Received:
    165
    Location:
    Upstate NewYork
    lol, my bad guess i didn't read close enough, still don't care for realtek.
     
  22. Thatguy New Member

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Messages:
    666 (0.46/day)
    Thanks Received:
    69
    its all the same chip man.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page