1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Just got my SSD!!!!

Discussion in 'Storage' started by MxPhenom 216, Dec 25, 2010.

  1. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,666 (6.18/day)
    Thanks Received:
    2,703
    Location:
    Seattle, WA
    Ill start off will saying to all you TPU users. MERRY CHRISTMAS!

    So i got my Vettex 2 90GB SSD from my parents for christmas. I installed IWndows 7 and its all up and running. installed new nvidia driver for my 470 and Firefox. Should i install all my other drivers on this SSD or wait till i have the F3 1TB drive thats coming??
     
    Crunching for Team TPU
  2. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    40,460 (12.53/day)
    Thanks Received:
    15,145
    What drivers do you mean?
     
  3. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,666 (6.18/day)
    Thanks Received:
    2,703
    Location:
    Seattle, WA
    Sound, Mouse keyboard, chipset, Ethernet, all those
     
    Crunching for Team TPU
  4. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    40,460 (12.53/day)
    Thanks Received:
    15,145
    Those can all go on the SSD. Use the bigger HDD for storage and large stuff.
     
  5. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,666 (6.18/day)
    Thanks Received:
    2,703
    Location:
    Seattle, WA
    okay. im going to install BC2 and Vietnam on here to
     
    Crunching for Team TPU
  6. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    40,460 (12.53/day)
    Thanks Received:
    15,145
    That's what I do. I install a couple games on the SSD that I play the most. The rest go on my Raid 0 drives.
     
  7. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,666 (6.18/day)
    Thanks Received:
    2,703
    Location:
    Seattle, WA
    yeah i wont even have raid 0. just the F3 1TB should be good enough for my unimportant games

    What about MSE? just put it on the SSD?
     
    Last edited: Dec 25, 2010
    Crunching for Team TPU
  8. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,449 (1.86/day)
    Thanks Received:
    922
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
    run some benches man, I ordered the exact same SSD yesterday and its coming next week, whats the load up time like compared to your old raid0 500gb drives, as I also have 2 500gfb drives in raid 0
     
  9. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,666 (6.18/day)
    Thanks Received:
    2,703
    Location:
    Seattle, WA
    oh god there is literally no boot lol. its like 5 seconds through POST and then right to windows desktop
     
    Crunching for Team TPU
  10. Swamp Monster

    Swamp Monster

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    561 (0.34/day)
    Thanks Received:
    84
    Location:
    Latvia
    Does it feel snappy and fast? Do you see any difference working with windows? how do you like it?
     
  11. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,666 (6.18/day)
    Thanks Received:
    2,703
    Location:
    Seattle, WA
    its amazing. really is!
     
    Swamp Monster says thanks.
    Crunching for Team TPU
  12. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,449 (1.86/day)
    Thanks Received:
    922
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
    really? lol sounds great I can't wait until next week :D even on my raided drives windows start up pisses me off sometimes.
     
  13. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,666 (6.18/day)
    Thanks Received:
    2,703
    Location:
    Seattle, WA
    its amazing

    ORGYTASTIC!
     
    Crunching for Team TPU
  14. Swamp Monster

    Swamp Monster

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    561 (0.34/day)
    Thanks Received:
    84
    Location:
    Latvia
    cool, I am happy for you. Good to know that this thing is worth it:)
     
  15. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,666 (6.18/day)
    Thanks Received:
    2,703
    Location:
    Seattle, WA
    yeah its pretty cool. everyone should have one
     
    Crunching for Team TPU
  16. overclocking101

    overclocking101

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Messages:
    2,892 (1.29/day)
    Thanks Received:
    405
    Location:
    vermont
    I agree, i was a big ssd naysayer until I got mine, mine is a low end ssd and still rocks the house.
     
  17. Krony

    Krony New Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    288 (0.11/day)
    Thanks Received:
    59
    Location:
    England
    Got a 120Gb Vertex 2E on the way also :)
     
  18. random

    random

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    3,044 (1.26/day)
    Thanks Received:
    686
    Congrats :toast:, some people need to look into the SSD I'm pretty sure most people expect faster boot up and load times by just having a faster CPU and GPU when really its the HDD that does all that. It's the biggest bottleneck on a system and good to see another person get rid of it :laugh::rockout:
     
  19. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,666 (6.18/day)
    Thanks Received:
    2,703
    Location:
    Seattle, WA
    yeah im loving it except im having trouble getting the update for bc2 to be able to play vietnam

    EDIT: nvm. while i was watching Toy Story 3 that i also got for xmas the internet went out


    Speaking of Toy Story 3. I highly recommend everyone to watch it. Its great for all ages. Brings back memories of watching TS 1 and 2 and if you had any of the toys from it like i did. Its quite rewarding to watch. My favorite movie now
     
    Crunching for Team TPU
  20. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,666 (6.18/day)
    Thanks Received:
    2,703
    Location:
    Seattle, WA
    god im loving this thing. SO QUICK! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
     
    Crunching for Team TPU
  21. v12dock

    v12dock

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    1,667 (0.71/day)
    Thanks Received:
    338
    Everyone caves in eventually, I think there essential for laptops.

    After a few weeks of using it you will realize how unresponsive windows is without one
     
  22. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,666 (6.18/day)
    Thanks Received:
    2,703
    Location:
    Seattle, WA
    If my gtx470 driver is on this SSD and if i put After Burner on my 1TB F3 coming will that mess things up like AB running in the background. should i just put it on this SSD??
     
    Crunching for Team TPU
  23. stevednmc

    stevednmc New Member

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    911 (0.42/day)
    Thanks Received:
    82
    Location:
    nebraska
    I would. Just put the big progs and storage on the larger drives. Ie: antivirus and other games, movies and pics.
     
  24. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,666 (6.18/day)
    Thanks Received:
    2,703
    Location:
    Seattle, WA
    yeah planning on it. and my other overclock utilities, stress tests, benchmarks, and temperature moderators likes Core Temp


    Wouldnt i want MSE on the SSD?
     
    Crunching for Team TPU
  25. stevednmc

    stevednmc New Member

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Messages:
    911 (0.42/day)
    Thanks Received:
    82
    Location:
    nebraska
    I would put that on the Larger drives. Or even partition the SSD, put windows just on one partition and use some of the free space for MSe or something like that. 90Gig should be enough for that. Maybe not with ulitmate os, not sure how much space that takes up.


    Edit: Home version only takes 25 gigs, so how much bigger would ultimate be? 30 gigs maybe?
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page