1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

K9A2 CF: Using 2nd PCIE Only

Discussion in 'Motherboards & Memory' started by kureng, Apr 12, 2008.

  1. kureng

    kureng New Member

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    100 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    i just bought the MSI K9A2 CF, and got only one gc: HD3870 IceQ3
    The problem is that the first PCIE slot to near with the SATA port, if i place the GC at the first, i cannot get 2 out of 4 SATA port. I need all 4 SATA port to be used. So, i put the GC in the second slot, boot up and it run properly. When check at CCC, "current bus setting: PCI Express 2.0 x8". How can i change it to run at x16 speed??
     
  2. Silverel

    Silverel

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Messages:
    1,773 (0.59/day)
    Thanks Received:
    233
    Location:
    Detroit, MI
    Wouldn't worry about it if I were you. It's not gonna use the full 8x anyways. Reviews were done a while ago showing little difference between 16x/8x CF, and something like a 10% hit for 16x/4x.
     
  3. Hellraiser1981

    Joined:
    Apr 15, 2005
    Messages:
    302 (0.08/day)
    Thanks Received:
    24
    Location:
    Green Bay, WI
    Check for bios upgrades on MSI's site. Sometimes boards are released with a barely functional bios.
     
    10 Year Member at TPU
  4. kureng

    kureng New Member

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    100 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    did you mean for CF? but i only hv ONE gc...
     
  5. kureng

    kureng New Member

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    100 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    already update to the latest version from MSI site
     
  6. Hellraiser1981

    Joined:
    Apr 15, 2005
    Messages:
    302 (0.08/day)
    Thanks Received:
    24
    Location:
    Green Bay, WI

    I agree, 8x pci-e is how many MB/s??? Might get a 1fps or so increase if you got it working.
    Did you try anything like atitool? Might have bus options, havent used it in awhile.
     
    10 Year Member at TPU
  7. kureng

    kureng New Member

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    100 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    i just want to know either the equation below is true or not

    PCIE 1.0 x16 = PCIE 2.0 x8
     
  8. FR@NK

    FR@NK

    Joined:
    Apr 30, 2006
    Messages:
    577 (0.16/day)
    Thanks Received:
    94
    I would think that PCIE 2.0 x8 is abit faster due to the bus running at twice as fast. Max bandwidth would be the same but a bus running twice as fast should have a lower latency across the bus.
     
  9. Silverel

    Silverel

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Messages:
    1,773 (0.59/day)
    Thanks Received:
    233
    Location:
    Detroit, MI

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)