1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

K9A2 CF: Using 2nd PCIE Only

Discussion in 'Motherboards & Memory' started by kureng, Apr 12, 2008.

  1. kureng

    kureng New Member

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    100 (0.04/day)
    Thanks Received:
    0
    i just bought the MSI K9A2 CF, and got only one gc: HD3870 IceQ3
    The problem is that the first PCIE slot to near with the SATA port, if i place the GC at the first, i cannot get 2 out of 4 SATA port. I need all 4 SATA port to be used. So, i put the GC in the second slot, boot up and it run properly. When check at CCC, "current bus setting: PCI Express 2.0 x8". How can i change it to run at x16 speed??
  2. Silverel

    Silverel New Member

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Messages:
    1,769 (0.71/day)
    Thanks Received:
    233
    Location:
    Detroit, MI
    Wouldn't worry about it if I were you. It's not gonna use the full 8x anyways. Reviews were done a while ago showing little difference between 16x/8x CF, and something like a 10% hit for 16x/4x.
  3. Hellraiser1981 New Member

    Joined:
    Apr 15, 2005
    Messages:
    298 (0.09/day)
    Thanks Received:
    24
    Location:
    Green Bay, WI
    Check for bios upgrades on MSI's site. Sometimes boards are released with a barely functional bios.
  4. kureng

    kureng New Member

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    100 (0.04/day)
    Thanks Received:
    0
    did you mean for CF? but i only hv ONE gc...
  5. kureng

    kureng New Member

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    100 (0.04/day)
    Thanks Received:
    0
    already update to the latest version from MSI site
  6. Hellraiser1981 New Member

    Joined:
    Apr 15, 2005
    Messages:
    298 (0.09/day)
    Thanks Received:
    24
    Location:
    Green Bay, WI

    I agree, 8x pci-e is how many MB/s??? Might get a 1fps or so increase if you got it working.
    Did you try anything like atitool? Might have bus options, havent used it in awhile.
  7. kureng

    kureng New Member

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    100 (0.04/day)
    Thanks Received:
    0
    i just want to know either the equation below is true or not

    PCIE 1.0 x16 = PCIE 2.0 x8
  8. FR@NK

    FR@NK

    Joined:
    Apr 30, 2006
    Messages:
    568 (0.19/day)
    Thanks Received:
    91
    I would think that PCIE 2.0 x8 is abit faster due to the bus running at twice as fast. Max bandwidth would be the same but a bus running twice as fast should have a lower latency across the bus.
  9. Silverel

    Silverel New Member

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Messages:
    1,769 (0.71/day)
    Thanks Received:
    233
    Location:
    Detroit, MI

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page