1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Kingston Technology Ships 8GB HyperX Kits for Intel Core i5 and i7 Platforms

Discussion in 'News' started by btarunr, Sep 24, 2009.

  1. btarunr

    btarunr Editor & Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    28,972 (10.99/day)
    Thanks Received:
    13,759
    Location:
    Hyderabad, India
    Kingston Technology Company, Inc., the independent world leader in memory products, today announced it is adding 8GB dual-channel HyperX memory kits in support of Intel’s new LGA1156 Core i5 and Core i7 systems. The DDR3 XMP-ready kits are available in 1600- and 1333MHz frequencies and run at a low 1.65 volts.

    The 8GB memory kits help increase overall system performance in 64-bit operating systems including Windows Vista and the upcoming Windows 7. System builders and ultra-enthusiasts who deploy 8GB of Kingston dual-channel memory will find performance increases in such tasks as running virtual machines, video encoding and graphics-oriented applications.

    [​IMG]

    The 8GB kits are the latest additions to the entire family of Kingston’s Core i5 and i7 memory solutions. Since late August, Kingston has been shipping 4GB kits in 2133-, 2000-, 1600- and 1333MHz frequencies.

    Kingston HyperX memory is backed by a lifetime warranty and free 24/7 technical support. For detailed information please visit the Kingston website.

    [​IMG]

    Source: Kingston
     
    skylamer says thanks.
  2. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,509 (5.87/day)
    Thanks Received:
    3,107
    Location:
    Republic of Texas
    title should read...

    "Kingston Technology Ships 8GB HyperX Kits for Intel P55 Platform"

    shouldnt it?
     
  3. Semi-Lobster

    Semi-Lobster New Member

    Joined:
    Jul 9, 2009
    Messages:
    353 (0.18/day)
    Thanks Received:
    29
    EDIT: Woops, never mind
     
  4. ZoneDymo

    ZoneDymo

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    441 (0.21/day)
    Thanks Received:
    73
    So what?
    Does that mean they work better on Intell then AMD mobo's?
     
  5. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,509 (5.87/day)
    Thanks Received:
    3,107
    Location:
    Republic of Texas
    nah... its a marketing ploy that tricks you into buying new ram every time you change platforms.

    its similar to when they say "SLI ready memory" or "crossfire ready memory" when really, both would work identical on any setup. its not like it wouldnt work if you used it on a single gpu setup.
     
  6. PP Mguire

    PP Mguire New Member

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    5,005 (2.15/day)
    Thanks Received:
    453
    Location:
    Venus, Texas
    Instead of having 4 sticks for 8GB, Kingston is simply using the P55 dual channel launch to launch their 8GB dual channel kit (2 sticks).
     
  7. TheLaughingMan

    TheLaughingMan

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    4,998 (2.43/day)
    Thanks Received:
    1,291
    Location:
    Marietta, GA USA
    They should use Blue or Black PC boards to match the Heat Speader better.
     
  8. El_Mayo

    El_Mayo

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Messages:
    2,792 (1.34/day)
    Thanks Received:
    217
    what's a Virtual Machine?
     
  9. TheLaughingMan

    TheLaughingMan

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    4,998 (2.43/day)
    Thanks Received:
    1,291
    Location:
    Marietta, GA USA
    It is an Operating System installed to run within another OS kinda like a program. You have to dedicate a portion of your RAM and at least 1 CPU core to run only task for the Virtual Machine as though it were a separate computer.

    Simply put, it is a software based clone of a real computer you can run along side your actual OS on your computer (if your CPU supports the feature).
     
  10. El_Mayo

    El_Mayo

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Messages:
    2,792 (1.34/day)
    Thanks Received:
    217
    and what can a Virtual Machine be used to do/achieve?
     
  11. TheLaughingMan

    TheLaughingMan

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    4,998 (2.43/day)
    Thanks Received:
    1,291
    Location:
    Marietta, GA USA
    A few different things. Common us is you can boot an OS in something like VMWare or as a virtual machine without dedicating HDD space to it. There is no need for a partition or any major changes to be made to install and test an OS.

    You can also get around comparability issues due to your real OS. You have a program that only runs on Windows, but you have a Mac. Install Vista as a Virtual Machine, and install and use the program from within it.

    It is also used as a Sandbox environment to test viruses, but most people don't play around with stuff like that. I have and it is fun to watch a virus rape an OS....then I just turn off the Virtual Machine and their is no risk to my PC getting infected.
     
  12. zads New Member

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    66 (0.03/day)
    Thanks Received:
    3
    Location:
    San Jose, Ca
    Actually, if you read the description it states (Kit of 4).
    Only addition is having XMP approval on it.
    So its even less impressive.. AKA more marketing BS from Kingston.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page